5 metoder til at reducere kolesterol i morgenmad

En af måderne til at reducere høje kolesterolniveauer på er ved at begynde at tage forbehold fra det øjeblik, du vågner op hver morgen ved at sikre, at din morgenmad er nærende og balanceret.
5 metoder til at reducere kolesterol i morgenmad
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Skrevet og kontrolleret af kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Måske har du været til din årlige helbredsundersøgelse, og lægen har fortalt dig, at dit kolesterol i blodet er højt, og du er nødt til at finde måder at reducere det på gennem din kost. Heldigvis er den gode nyhed, at der er mange gode måder at reducere kolesterol på. Du kan for eksempel reducere kolesterol i morgenmad.

Ud over at være et af ​​de vigtigste måltider om dagen, er morgenmaden det tidspunkt, hvor din krop er mest modtagelig for optagelse af visse næringsstofnæringsstoffer.

Det grundlæggende princip for at reducere kolesterol er at sørge for passende kilder til vitaminer, mineraler og sunde enzymer. Så følg disse tips, der vil fremme en sundere måde at forkæle dig selv. De er ikke kun enkle, men også nærende og lækre.

Metoder til at reducere kolesterol i morgenmad

1. Havregryn: Den perfekte kornsort til at reducere kolesterol i morgenmad

Havregryn er en af ​​de bedste måder at reducere kolesterol i morgenmad

Ifølge Mayo Clinic i Minnesota er havre en af ​​de bedste fødevarer til at reducere dårligt kolesterol, også kendt som low-density lipoprotein (LDL).

Havregryn indeholder opløselige fibre, hvilket reducerer din LDL. (Bemærk, at opløselige fibre også findes i fødevarer som røde bønner, rosenkål, æbler og pærer.)

Derfor reducerer 5 til 10 gram (eller mere) opløselige fibre om dagen dit LDL-kolesterol. En portion havregryn eller havreklid giver 3 til 4 gram fiber. Hvis du tilføjer frugt, får du endnu mere fiber.

2. Avocadoer: En af de fantastiske metoder til at reducere kolesterol

Avocado på bord

Mange mennesker undgår avocado, da de tror, ​​at det fremmer højt kolesteroltal på grund af deres høje indhold af kalorier og fedt.

I virkeligheden er avocado imidlertid en fantastisk kilde til næringsstoffer såvel som omega 3-fedtsyrer, der er ideelle til at opretholde balancen i dine kolesterolniveauer.

Så hvis du ikke allerede gør det, skal du begynde at spise avocado og forbedre din hjertesundhed.

Læs også: 6 fantastiske naturlige egenskaber avocado har

Forslag

 • Rist en eller to skiver fuldkornsbrød, og tilsæt et par skiver avocado og tomat.
 • Skær også et par stykker avocado og bland dem i en skål med en banan og en lille smule rå naturlig honning.

3. Reducer kolesterol med citron og hvidløg

Kombinationen af ​​hvidløg og citron er et klassisk middel til at opretholde gode niveauer af kolesterol

Hvidløg er yderst gavnligt for dit helbred. Derudover er det et naturligt antibiotikum, vanddrivende, udrensende, antiseptisk og antibakteriel fødevare. Noget så simpelt som at tage et fed hvidløg om morgenen kan hjælpe dig med at reducere højt kolesteroltal.

Så her er et simpelt middel, der kan være lige så nyttigt: Hvidløg og citron.

Ingredienser

 • Saften af ​​1 citron
 • 1 fed hvidløg, rå
 • 1 glas vand

Forberedelse

 • Opvarm vandet lidt, og tilsæt derefter citronsaften.
 • Spis derefter hvidløget på tom mave og drik derefter citronblandingen langsomt.
 • Gentag denne procedure to eller tre gange om ugen.

4. Rug toast med olivenolie

Brød på tallerken

Ikke alle brød er skabt ens, så det er vigtigt at være selektiv omkring den type, du spiser. Vælg altid brød, der indeholder mere fuldkorn og mindre raffineret mel.

For at reducere dit kolesterol skal du for enhver pris undgå hvidt toastbrød (og enhver anden type forarbejdet brød som det).

Hvis du virkelig ønsker at være god og følge en virkelig sund kost, så spis mere rugbrød. Af alle brød indeholder den type, der er lavet med rug, mest fiber og næringsstoffer.

Det er en perfekt blanding af jern og B-vitaminer, der er gode til at holde kolesterolniveauer i skak. Og for en endnu sundere morgenmad kan du spise det med lidt jomfru olivenolie.

I tilfælde af at du ikke allerede ved det, har ekstra jomfru olivenolie en af ​​de højeste ernæringskvaliteter, når det kommer til olier. Desuden er den rig på umættede fedtsyrer (oliesyre), E-vitamin og fytosteroler, som alle er cardiobeskyttende forbindelser.

Det er vigtigt at spise protein ud over fiber i din morgenmad. Så tøv ikke med at tilføje et stykke kød eller æg til det.

Sørg for at medtage en form for protein i din morgenmad en eller to gange om ugen.

5. Reducer dit kolesterol med hvid te

Hvid te har mange egenskaber, der hjælper med at holde kolesterol i skak

Hvid te kan købes i enhver helsekostbutik eller tebutik.

Dette er uden tvivl den bedste naturlige drink til at reducere dit høje kolesterol. Hvid te har hypokolesterolæmiske egenskaber (det sænker mængden af ​​kolesterol i blodet) og indeholder antioxidanter.

Dette er forbindelser, der hæmmer oxidation, en kemisk reaktion, der kan frembringe frie radikaler, og derved føre til kædereaktioner, der kan beskadige cellerne i organismer. Heldigvis kan hvid te kæmpe mod disse frie radikaler.

Derudover har denne drik en lang tradition i Østen som afgiftningsmiddel og hjælper med at øge dit stofskifte for at fremme vægttab.

Læs også: Fem sunde fedtstoffer, der hjælper med at sænke dit kolesteroltal

Ting at huske på, når du vil reducere kolesterol i morgenmad

Hvid te og resten af ​​de ovennævnte ingredienser har fantastiske egenskaber, men ingen af ​​dem er et magisk trick og balancerer ikke dit kolesterol alene.

Derudover skal du foretage reelle ændringer i din kost og livsstil generelt.

Undgå stort set alt, hvad der er industrielt forarbejdet. Dette inkluderer alt, der kommer fra en smuk, farverig, plast- eller pappakke præsenteret med fantastisk grafik udviklet til at gøre dig forelsket i det.

Disse “fødevarer” indeholder også masser af transfedtstoffer, store mængder natrium, raffinerede sukkerarter og andre kunstige sødestoffer, især morgenmadsprodukter.

Noget så let som at være fornuftig med, hvad du spiser til morgenmad, vil give maksimale fordele for dit helbred. Du vil se resultater, selvom de er gradvise. Husk dog, at godt helbred altid kommer som et resultat af langsigtede gradvise ændringer.

Det kan interessere dig ...
Sænk kolesteroltal med disse hjemmelavede opskrifter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sænk kolesteroltal med disse hjemmelavede opskrifter

Sænk kolesteroltal eller hold det stabilt ved at passe på din kost, og også kombinere det med fysisk aktivitet og en sund livsstil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Josué Gonzalez. (2013). Colesterol. 1. https://doi.org/10.1109/FCST.2015.28.

 • Molina, M. T., Vázquez, C. M., & Ruiz Gutiérrez, V. (1991). Metabolismo del colesterol. Su regulación a nivel hepático e intestinal. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i4.1237.

 • Clínica, G., Galega, S., & Interna, D. M. (2011). Lípidos , colesterol y lipoproteínas. Galicia Clínica | Socieda de Galega de Medicina Interna.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.