Rød snapper: Ernæringsværdi, fordele og forbrug

Rød snapper er en fisk af høj ernæringsmæssig kvalitet, som kan indgå regelmæssigt i kosten. Få mere at vide om den her.
Rød snapper: Ernæringsværdi, fordele og forbrug

Sidste ændring: 16 februar, 2023

Rød snapper er ikke en særlig kendt fisk, men den er et godt supplement til din kost og er god for dit helbred. Den har næringsstoffer af meget høj kvalitet, som alle er nødvendige for, at kroppen kan fungere effektivt. Vi vil fortælle dig alt det, den giver, og de bedste måder at tilberede den på, så du kan begynde at indtage den regelmæssigt.

Før vi begynder, er det vigtigt at påpege, at det er virkelig positivt for sundheden at erstatte kød med fisk med jævne mellemrum. Fisk har en meget mere gavnlig lipidprofil end kød.

Desuden indeholder de færre kalorier, hvilket kan hjælpe til at opnå vægttab, hvis det er nødvendigt. De bør indgå to eller tre gange om ugen i din kost.

Næringsværdi af rød snapper

Rød snapper på frost

Først og fremmest er rød snapper en kilde til omega-3-fedtsyrer, som er nødvendige for vores krop. Den indeholder også proteiner af høj biologisk værdi og er en af de få fødevarer, der indeholder D-vitamin og endda E-vitamin, som er et andet element, der fungerer som en kraftig antioxidant.

Alt dette er inden for rammerne af reducerede kalorier – kun 130 kalorier pr. 100 gram af produktet.

Red snapper er en kilde til selen og magnesium. Førstnævnte virker som en kraftig antioxidant, mens sidstnævnte spiller en afgørende rolle i fysiologien for søvn og hvile. Alt dette med 26 gram protein pr. 100 gram af fødevaren. Det er en betydelig mængde, der er med til at dække det daglige behov.

Fordele ved rød snapper

Inddragelsen af rød snapper i kosten kan skabe en række sundhedsmæssige fordele, som er værd at nævne. For det første kontrollerer den inflammation, hvilket skyldes de omega-3 fedtsyrer, som den indeholder.

Disse elementer har vist sig at bidrage til at reducere den kardiovaskulære risiko, så det vil være afgørende at sikre det daglige forbrug og opfylde kravene. I denne henseende er det vigtigt at være særlig opmærksom på forholdet mellem omega-6 og omega-3 og forsøge at afbalancere det så meget som muligt.

På den anden side kan indtag af D-vitamin være meget gunstigt for at reducere forekomsten af mange kroniske og komplekse sygdomme, som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Reviews in Endocrine & Metabolic Disorders.

Dette næringsstof er mangelfuldt hos mere end halvdelen af befolkningen, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Kun få fødevarer indeholder det, så eksponering for sollys vil være den vigtigste måde at få det på.

Afslutningsvis fungerer selen som en kraftig antioxidant i kroppen. Det neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Advances in Clinical and Experimental Medicine.

Takket være dette vil den interne redoxbalance blive opretholdt, hvilket vil bidrage til at forsinke aldringen.

Sådan spiser du rød snapper

Rå fisk klar til tilberedning

Tilbered rød snapper grillet eller bagt, med fyld eller med sauce. Den er lækker!

Rød snapper er en meget værdsat fisk i nogle områder af USA. Den er ikke så almindelig i Europa, men det betyder ikke, at den ikke er tilgængelig her. Den udmærker sig ved sit faste, hvide og meget velsmagende kød, der kan bruges i mange forskellige retter.

Som regel serveres den stegt eller grillet, men den er også lækker bagt. Der findes flere opskrifter på fyldt rød snapper, både med saucer og grøntsager. Den fungerer rigtig godt med et kulhydratrigt tilbehør som f.eks. rodfrugter. Der er endda mulighed for at servere den gratineret med ost.

En fisk, der er gavnlig for helbredet

Som du har set, har rød snapper flere sundhedsmæssige fordele, der stammer fra dens forsyning af essentielle næringsstoffer. Den er også meget alsidig på det kulinariske plan, så den vil behage alle medlemmer af familien.

Desuden indeholder den omega-3 og D-vitamin. Det er to elementer, der er forbundet med en lavere forekomst af kroniske og komplekse sygdomme gennem årene, og som du bør inkludere i din kost.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at en af søjlerne i en sund kost er variation. Det er godt at sikre en variation af forskellige fødevarer for at undgå ernæringsmæssige underskud, der kan påvirke effektiviteten af de fysiologiske processer, som finder sted i det indre miljø, negativt.

Det er også vigtigt at sikre, at kosten er afbalanceret med hensyn til kalorier, for at sikre, at man ikke tager på i vægt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Elagizi A, Lavie CJ, O’Keefe E, Marshall K, O’Keefe JH, Milani RV. An Update on Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Cardiovascular Health. Nutrients. 2021;13(1):204. Published 2021 Jan 12. doi:10.3390/nu13010204
  • Holick MF. The vitamin D deficiency pandemic: Approaches for diagnosis, treatment and prevention. Rev Endocr Metab Disord. 2017;18(2):153-165. doi:10.1007/s11154-017-9424-1
  • Kiełczykowska M, Kocot J, Paździor M, Musik I. Selenium – a fascinating antioxidant of protective properties. Adv Clin Exp Med. 2018;27(2):245-255. doi:10.17219/acem/67222

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.