Rensende rødbede- og gulerodssmoothie til lever og blod

Både rødbeder og gulerødder er rige på vitaminer og har antioxidante virkninger, der fremmer blodcirkulationen. Rødbeder stabiliserer tarmbevægelser.
Rensende rødbede- og gulerodssmoothie til lever og blod
Sofía Quintana Alonso

Skrevet og kontrolleret af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 28 november, 2018

 Hvis der er nogen smoothie, der er sund og gavnlig, er det rødbede- og gulerodssmoothie. Det er ikke bare forfriskende og smager godt, men hvis man drikker det regelmæssigt, kan det også rense blodet og føre til bedre sundhed for leveren.

Dag til dag modtager vores krop en stor mængde af giftstoffer, uden at vi selv ved det. Forkert kost, medicin, miljøforurening og endda stress er alle daglige fjender, der gør det svært for leveren at fungere.

Så vi inviterer dig til at træne bedre livsvaner og starte i dag, og ikke gå uden om denne enkle rødbede- og gulerodssmoothie. Er du klar?

Rødbeder til at rense blodet og leveren

Rødbeder til at kurere leveren og få meget renere blod? Ja, det er muligt. Vi kunne blot fortælle dig, at rødbeder er meget mere end blot en grøntsag, men for at vise dig det, er du nødt til at kende følgende oplysninger:

Rig på antioxidanter

Jeg er sikker på at du allerede vant til at høre, hvor sunde eller nødvendige antioxidanter er for kroppen, men hvad er det disse naturlige elementer i virkeligheden gør?

 • Det bekæmper tidlig aldring
 • De tager sig af cellernes sundhed, styrke cellerne. Dette er afgørende for leveren sundhed, for eksempel.
 • Antioxidanter stopper virkningerne af frie radikaler, beskytter væv og optimere generel sundhed.
 • De regulerer blodtrykket.

Rødbeder er en af de grøntsager, der er rigest på antioxidanter. De indeholder beta-carotener, carotenoider og flavonoider. Det er dem, der giver dem deres attraktive blodrøde farve og fungerer som effektive lever rensemidler, især hvis man lider af fedtlever

I 2012 for eksempel blev der offentliggjort en spændende klinisk undersøgelse i New England Journal of Medicine som afslørede at folk, der lider af fedtlever sygdom viste mærkbare forbedringer efter blot få måneder med rødbedesaft.

Fedtmængden i leveren blev reduceret, det samme med inflammationen.

Aktiverer stofskiftet og nedbryder fedtstoffer

Denne rødbede- og gulerossmoothie hjælper dig med at tabe dig lidt efter lidt og samtidig nyde en energigivende drik. Den er perfekt til at starte dagen eller til at drikke før måltider.

 • Rødbeder er rige på fibre. Dette hjælper med at udtrække “udtrække” alle de giftstoffer, der er til stede i tarmene, og som gør det vanskeligt at optage næringsstoffer korrekt.
 • Det forbedrer tarm bevægelser.
 • Det forhindrer fedtstoffer i at blive gemt i leverceller.
 • Rødbeder aktiverer stofskiftet og optimerer lymfesystemets funktion.

Rødbeder renser blodet og beskytter hjertet

Siden oldtiden er rødbedesaft blevet brugt til at forbedre blodets sundhed og styrke det. Faktisk har denne sandhed fortsat givet os gode resultater i dag.

 • Rødbederer rige på kalium og hjælper med til at stabilisere højt blodtryk.
 • De reducerer den dårlige kolesterol (LDL) i blodet.
 • Rødbedesaft er meget rig på næringsstoffer som magnesium, fosfor, folsyre og A-, B-, og C-vitamin.

Rødbeder til at rense blodet og leveren

Hvis der er én ting alle kender til ved gulerødder, er det at de er gode for øjnene og god til garvning. Men disse grøntsager er meget mere end det.

 • Regelmæssig indtagelse af gulerod stimulerer korrekt blodcirkulationen.
 • Gulerødder indeholder en vigtig mængde vitaminer (A, B, C, and E), sammen med mineraler og antioxidant sammensætninger. Og det vigtigste… De har næsten ingen kalorier!
 • Hvis der findes et vitamin, der er vigtigt for at pleje, optimere og regenerereleverceller, er det B-vitamin kompleks. Gulerødder indeholder en god mængde af disse, uden at man behøver at forbruge animalske produkter.
 • De er også rige på kalium og fosfor, to gode opkvikkere til blod og nerver.
 • Moderceller i gulerødder er rige på provitamin A. Når det når blodet, bliver det omdannet til retinol, som hjælper med til at reparere celler beskadiget af giftstoffer.

Hvordan forbereder du din rødbede- og gulerodssmoothie

Roedbedesmoothie

Ingredienser

 • 1 middelstor rødbede, kogt
 • 2 mandariner
 • 2 gulerødder
 • Et glas vand (200 ml)

Tilberedning

 • Det er meget enkelt.  Først skal du rense dine gulerødder godt, skær dem derefter i stykker. Bagefter adskilles mandarinskiverne (du kan også bruge appelsinjuice, hvis du kan lide det), og skære rødbederne i fire stykker for at gøre dem lettere at blende.
 • Når alle ingredienserne er klar, hældes de i blenderen.  Blend til en jævn, ensartet blanding, tilsæt et glas vand, så det ikke er så tykt.

Det er perfekt at drikke om morgenen. Dag for dag vil du begynde at mærke en forskel i sundhed, energi og velvære.

Det kan interessere dig ...
Rødbedekuren: En effektiv slankekur
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Rødbedekuren: En effektiv slankekur

Ud over at give en masse protein og fiber, kan du tilberede rødbeder på mange forskellige måder. Prøv rødbedekuren, der er en meget effektiv slanke...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Coronado, M., Vega y León, S., Gutiérrez, R., Vázquez, M., & Radilla, C. (2015). Antioxidantes: perspectiva actual para la salud humana. Revista chilena de nutrición, 42(2), 206-212. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182015000200014&script=sci_arttext&tlng=e
 • Martínez Álvarez, J y Izquierdo Pulido, M. La capacidad antioxidante de la dieta española: la rueda de los alimentos antioxidantes. Sociedad Española de Dietética y Ciencias de la Alimentación. [En línea] Disponible en: nutricion.org
 • Cámara Hurtado, Cortes Sánchez y  Torija Isasa. Frutas y verduras, fuentes de salud. Nutrición y Salud. Salud Madrid. [En línea] Disponible en: madrid.org
 • Eggebeen, J., Kim-Shapiro, D. B., Haykowsky, M., Morgan, T. M., Basu, S., Brubaker, P., … & Kitzman, D. W. (2016). One week of daily dosing with beetroot juice improves submaximal endurance and blood pressure in older patients with heart failure and preserved ejection fraction. JACC: Heart Failure, 4(6), 428-437. http://heartfailure.onlinejacc.org/content/4/6/428.abstract
 • Sárdi, É., Stefanovits-Bányai, É., Kocsis, I., Takács-Hájos, M., Fébel, H., & Blázovics, A. (2009). Effect of bioactive compounds of table beet cultivars on alimentary induced fatty livers of rats. Acta alimentaria, 38(3), 267-280. https://akademiai.com/doi/abs/10.1556/AAlim.38.2009.3.1
 • Janiszewska, E. (2014). Microencapsulated beetroot juice as a potential source of betalain. Powder technology, 264, 190-196. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0032591014004872
 • Clifford, T., Howatson, G., West, D. J., & Stevenson, E. J. (2015). The potential benefits of red beetroot supplementation in health and disease. Nutrients, 7(4), 2801-2822. https://www.mdpi.com/2072-6643/7/4/2801/htm?__hstc=3584879.822a9c3981f04695664b9dc054b5f524.1523145601968.1523145601969.1523145601970.1&__hssc=3584879.1.1523145601971&__hsfp=1773666937
 • Sun, T., Simon, P. W., & Tanumihardjo, S. A. (2009). Antioxidant phytochemicals and antioxidant capacity of biofortified carrots (Daucus carota L.) of various colors. Journal of agricultural and food chemistry, 57(10), 4142-4147. https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf9001044

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.