Opnå rygestop med disse medicinale planter og frugter

Rygning dræber. Men der er stadig millioner af mennesker der fortsætter med denne usunde afhængighed, med deres liv hængende i en tynd tråd, indtil en dag hvor de mindst venter det, det første problem opstår.
Opnå rygestop med disse medicinale planter og frugter
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

At stoppe med at ryge er ikke let. Ingen kan gøre det natten over, og slet ikke hvis man ikke har nok viljestyrke. Vi er allesammen godt klar over at denne type mirakler ikke eksistere, og at der pt. ikke findes nogen ”effektiv kur” til at slippe helt af med tobakstrangen og undgå abstinenserne. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan opnå rygestop med visse medicinale planter og frugter.

Hvad vi godt er klar over er, at rygning er skadeligt for dig. Rygning dræber. Men der er stadig millioner af mennesker der fortsætter med denne usunde afhængighed, med deres liv hængende i en tynd tråd, indtil en dag hvor de mindst venter det, det første problem opstår. Den første sygdom.

Idag i vores blog vil vi tale med dig om de bedste medicinale planter og frugter som kan hjælpe dig med rygestop processen. Du bør dog også altid huske på at den bedste allierede til at hjælpe dig med rygestoppet er din egen viljestyrke.

1. Passionsblomst til at hjælpe med at bekæmpe abstinens symptomer

Vi har før nævnt de mange fordele ved passionsblomst. Du ved allerede at du kan finde den i et udvalg af helsekostbutikker og at den er fantastisk til at hjælpe med at eliminere nervøsistet og bekæmpe angst.

Det siges som regel at passionsblomst er den bedste medicinale plante til at bekæmpe abstinens symptomer, den får dig altså ikke til at holde op med at ryge, med den hjælper hvis du forsøger at stoppe og du har symptomer af angst, nervøsitet, humørsvingninger, søvnløshed, desperation… Den fungerer som en slags Det fungerer som en mægler, en god facilitator.

Hvordan anvender man passionsblomst?

  • Du kan finde passionsblomst i helsekostbutikker og den er tilfængelig som piller og væske, men også i teposer til infusioner.
  • The Medical Center of the University of Maryland (USA) fortæller os, at for at bekæmpe symptomerne på abstinenser hos voksne, kan du tage imellem 15 til 30 dråber, tre gange dagligt.
  • Hvis du gerne vil lave en infusion, så behøver du blot at koge 20 gram af den tørrede passionsblomst i en kop vand (200 ml).

2. Lakrids, en psykologisk allieret til rygestop

Lakridsrod

Lakrids indeholder glycyrrhizin, som er den primære ingrediens som hjælper mest når man forsøger at holde op med at ryge. Dette giver lakrids dets unikke stærke smag, som er istand til at kurere halsbetændelse og endda beskytte leveren. Takket været denne stimulant og naturlige beskytter, er det muligt at reducere angsten for at tage en cigaret op til munden.

Lakrids er en psykoligsk allieret som er istand til at reducere behovet for at ryge. Derudover, er den et  godt sødestof, naturlig anti-inflammatorisk, smertestillende og en allieret til at beskytte vores mave. Den anbefales dog ikke til folk med diabetes.

Anbefalet læsning efter “Opnå rygestop med disse medicinale planter og frugter”:

Du kan stoppe med at ryge med 15 psykologiske handlinger

Hvordan anvendes lakrids?

Den bedste måde at modtage alle fordelene ved lakrids for at hjælpe med rygestop er at anvende den som en infusion. Du kan se hvordan, her forneden:

Ingredienser

Instruktioner

  • Det er meget let. Det første du skal gøre er at koge vandet og tilføje 5 gram tørret lakridsrod. Det er bedst at anvende en kobbergryde da dette materiale hjælper med at aktivere de aktive ingredienser i lakridsroden. Når dette er gjort, så lad det sidde i 10 minutter og hæld det i en glaskrukke. Du bør drikke 3 glas dagligt, efter hvert måltid. Du kan drikke det varmt, lunkent, eller endda koldt. Hvordan du nu har lyst.

3. Infusion af ingefær og citron til at bekæmpe afhængigheden

Citronmint

Ingefær er en fantastisk medicinsk rod som er istand til at bekæmpe ”trangen til at ryge”. Udover at være et naturligt afslapningsmiddel, anti-inflammatorisk og antibiotisk, så har det samme kvaliteter som lakrids til at sætte en stopper for nikotin afhængigheden.

Fremfor alt, så vil du finde dens syrlige og stærke smag interessant. Derfor er det meget godt at kombinere det med noget naturlig juice. Sensationen vil være endnu mere intens, og vil fungere som en kraftfuld antioxidant. Du kan se forneden, hvordan du kan tilberede det:

Ingredienser

  • 60 gram revet ingefær
  • Saften fra ½ ctiron
  • 3 kopper vand (600 ml)

Instruktioner

Du behøvet blot at koge tre kopper vand og tilføje en smule ingefærrod. Lad det stå i mindst 20 minutter, og fjern det herefter fra varmen og lad det sidde i yderligere 10 minutter. Det næste trin? Tilføj saften fra en halv citron.  Du bør drikke din første kop på tom mave og de næste to kopper efter hvert måltid. Du vil have det fantastisk efter.

Læs også denne artikel efter “Opnå rygestop med disse medicinale planter og frugter”:

5 måder rygestop forbedrer dit udseende på

4. Noni juice til at bekæmpe afhængigheden

Nonifrugt

Kender du til frugten noni? Den kaldes også indisk mulberry, guanábana, soursop eller ostefrugt. Den har en meget behagelig smag og giver mange helbredsmæssige fordele. Nogle eksempler? Noni er ideel til at behandle betændelse og hoste og til at reducere artritis smerte. Derudover, kan den hjælpe dig med at holde op med at ryge.

Ingredienser

  • ½ noni frugt
  • Et glas vand (200 ml)
  • En spiseskefuld honning (20 gram)

Instruktioner

Du bør drikke denne juice hver morgen, lige efter du står op. På denne måde, vil du bekæmpe morgenlysten til din første cigaret. Du skal blot lægge noni frugten og vandet i en blender, og blende til det bliver til juice. Derefter kan du forsøde detn med en spiseskefuld honning. Du vil komme til at elske det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.