Sådan behandler du åreknuder med disse 10 planter

Åreknuder har en negativ indvirkning på selvværd. Disse naturlige lægemidler er nyttige til at forbedre blodcirkulation samt forebygge åreknuder og gøre dem mindre.
Sådan behandler du åreknuder med disse 10 planter

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

 Åreknuder er ikke kønne at se på. De findes generelt på benene, og nogle gange i ansigtet. For kvinder kan det være ødelæggende for deres selvværd. Åreknuder forekommer tit som følge af graviditet, genetiske faktorer, vægtforøgelse, hormoner eller et job, hvor du sidder ned størstedelen af ​​din tid. I dagens artikel vil vi snakke om hvordan du behandler åreknuder med disse 10 planter!

Sådan behandler du åreknuder

Der er faktisk måder at slippe af med åreknuder, selv om nogle er ganske bekostelige. Den gode nyhed er at der er billig naturmedicin for åreknuder, så du kan spare på dine penge, mens du stadig får lignende eller endnu bedre resultater. Og fordi de er alle naturlige, vil de ikke påvirke dit helbred negativt.

Ingefær

 

Ingefaer

Denne urt er rig på anti-inflammatoriske forbindelser. Den reducerer smerte og dannelse af ​​åreknuder på en naturlig måde. Ingefær er fantastisk til at forbedre blodcirkulation og forebygge at åreknuder dukker op. Placer lidt ingefærekstrakt blandet med noget E-vitamin direkte på ​​huden. Du vil blive overrasket over resultaterne.

Hvidløg

Hvidløg indeholder mange forbindelser med anti-inflammatoriske egenskaber. For at bruge det som et lægemiddel knuses 5 fed hvidløg og spises rå med lidt citronsaft for at forbedre smagen. Hvidløg reducerer overskydende proteiner i kroppen, og som følge heraf reducerer det forekomsten af ​​disse grimme vener.

Løg

Loeg

Løg er et fremragende naturmiddel til at hjælpe med den rette optagelse og fordeling af proteiner i kroppen. Sådan forhindrer det åreknuder i at blive dannet og blive synlige på overfladen af huden. Du skal bare spise rå løg dagligt. Dagligt forbrug af løg hjælper med til at holde din krop sund og opfrisker din hud.

Brahmi

Denne plante har sin oprindelse i Indien og kan efter sigende fjerne åreknuder. Brahmi indeholder vitaminer, som er afgørende for en god hudfarve. Kom det direkte på benene for at opnå fremragende resultater.

Rosmarin

Rosmarinte

Rosmarin er nyttigt til at bekæmpe stress og depression, men er også god når du behandler åreknuder. Det bruges ofte i hudplejeprodukter, fordi  det forbedrer blodcirkulationen.

Perikon

Det betyder ikke noget, om det bruges indvortes eller udvortes: Perikon er en ideel måde at fjerne åreknuder på. Smør olien fra denne plante direkte på det angrebne område. Du kan også brygge te på det.

Perikon

Dette er en sjælden urt, men meget nyttig, hvis du kan finde den. Troldhassel har anti-inflammatoriske egenskaber og er derfor en fordel når man skal fjerne åreknuder. Det indtages generelt som en te, men kan også anvendes som et kompres på det angrebne område. Det har en høj koncentration af æteriske olier, gallussyre og tanniner, der er fantastiske til at holde huden sund.

Musetorn

Denne plante indeholder et aktivt stof kaldet ruscogenin, som reducerer inflammation og blokering af   venerne. Det har den ekstra fordel at det styrker og strammer blodkarrene. Du bør indtage mindst 100 mg om dagen for at få maksimalt udbytte af den.

Guggul

Guggul er en anden traditionel plante fra ayurvedisk medicin og den har egenskaber, der reducerer betændelse i blodkarrene og fremkomsten af ​​åreknuder. Guggul forbedrer blodcirkulation og hudens sundhed.

Echinacea

Echinacea

Denne urt er kendt for at styrke immunsystemet, men den er også fantastisk hvis du behandler åreknuder. Den er god til at reducere inflammation   og fungerer som smertestillende middel i forbindelse med   åreknuder.

Jeg håber du har fundet disse oplysninger nyttige omkring hvordan du behandler åreknuder.  Husk at gå til din læge, hvis du lider af en kronisk tilstand eller hvis du oplever en bivirkning efter brug af disse naturlige midler imod åreknuder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Dodd, H., & Wright, H. P. (1959). Vulval varicose veins in pregnancy. British Medical Journal, 1(5125), 831.
  • Ernst, E. (2002). Herbal medicianl products during pregnancy?. Phytomedicine, 9(4), 352.
  • Fabi, S. G., Peterson, J. D., Goldman, M. P., & Guiha, I. (2012). An investigation of coagulation cascade activation and induction of fibrinolysis using foam sclerotherapy of reticular veins. Dermatologic Surgery, 38(3), 367-372.
  • Mazid, M., Khan, T. A., & Mohammad, F. (2012). Medicinal plants of rural India: a review of use by Indian folks. Indo Global journal of pharmaceutical sciences, 2(3), 286-304.
  • Mekky, S., Schilling, R. S. F., & Walford, J. (1969). Varicose veins in women cotton workers. An epidemiological study in England and Egypt. Br Med J, 2(5657), 591-595.
  • Ramelet, A. A., Boisseau, M. R., Allegra, C., Nicolaides, A., Jaeger, K., Carpentier, P., … & Forconi, S. (2005). Veno-active drugs in the management of chronic venous disease. An international consensus statement: current medical position, prospective views and final resolution. Clinical hemorheology and microcirculation, 33(4), 309-319.
  • Shoemaker, J. V. (1887). Hamamelis virginica. British Medical Journal, 1(1376), 1039.
  • Sing, P. K. (2019). Review on effect of long term standing posture on varicose veins and its management. National Journal of Research in Ayurved Science, 7(01).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.