Sådan behandler du iskias med infusioner og naturmedicin

Vidste du at gurkemeje kan hjælpe med at reducere smerterne ved iskias? Fordi det er inflammatorisk giver det os lindring, både hvis vi indtager det som te, eller påfører det på huden.
Sådan behandler du iskias med infusioner og naturmedicin

Sidste ændring: 26 august, 2022

  Når iskiasnerven bliver betændt, opstår der smerte i bagdelen som går ned til bagsiden af låret, og ofte så går smerten helt ned af benet og til anklen. Sådan behandler du iskias med infusioner og naturmedicin, læs mere nedenfor!

Sådan behandler du iskias

For at behandle iskiasproblemer kan du anvende nogle antireumatiske og smertestillende urter, indtaget som infusioner eller te, eller de kan også påføres som creme eller grødomslag.

Symptomer der indikerer betændelse i iskiasnerven

Der er en skarp smerte der går fra bagdelen ned af benet, og ofte når helt ned til anklen.

 • Det er svært at udføre simple bevægelser, såsom at vende sig om i sengen.
 • Når du er nødt til at stå meget op, bliver smerten gradvist forøget indtil den bliver ubærlig.
 • Når betændelsen er meget alvorlig kan du ikke finde lindring eller forbedring i nogen stilling.
 • Personen som oplever denne type betændelse føler sig meget hæmmet grundet smerten og ubehaget.

Infusioner som hjælper med lindring af iskias

En kop te og maelkeboetter

Infusion af gurkemeje

Dette er en meget anbefalelsesværdig urt til behandling af iskias, fordi den er utrolig antiinflammatorisk. Den bør bruges til at lave te ved at anvende et par kviste i vand og drikke det tre eller fire gange dagligt.

 

Blandet infusion

Ingredienser

 • Almindelig Røllike
 • Almindelig Stedmoderblomst
 • Merian
 • Hyldeblomst
 • Mælkebøtte

Sådan laver du det

Du bør anvende 10 gram a hver af disse tørrede planter. Herefter skal du knuse dem og blande dem godt sammen. Så koger du en kop vand og tilføjer en spiseskefuld af disse urter. Tildæk blandingen og lad den stå i 5 minutter, og drik den herefter. Drik to kopper dagligt.

Gulerodsjuice med persille

Gulerodsjuice

Dette er en juice som er meget effektiv til behandling af dette problem. Den er lavet ved at blende gulerødder med nogle bundter af persille til en smoothie, og så drikke et glas dagligt. Det er ligegyldigt hvilket tidspunkt på dagen du vælger at drikke det.

Det anbefales også at indtage et stk. fed hvidløg med et glas ananas juice på en tom mave, uden at tilføje sødemidler.

 

Sådan behandler du iskias: Supplementer

Quercetin

Dette er en bioflavonoid som normalt er at finde i frugt og grønt, det kan findes i store kvantiteter i løg og æbler. Det er en rig antioxidant som har evnen til at beskytte celler fra de skadelige effekter af frie radikaler.

Bromelain

Dette er et enzym som primært kan findes i ananas. Enzymet har evnen til at reducere betændelsen som iskias forårsager.

Spirulina

Spirulina indeholder masser af mineraler og vitaminer, med evnen til at ernære nervesystemet og rengøre kroppen ved at eliminere fedt og affaldsstoffer.

 

Komprimeringer og omslag til bekæmpelse af iskias

 • Påfør en komprimering af grønt ler på det påvirkede område for at hjælpe med at reducere betændelse og lindre smerten. Det bør påføres med en blid massage.
 • Lav et grødomslag ved at tilføje en spiseskefuld af olivenolie til ingefærrod. Påfør som et grødomslag med en let massage. Dette kan gentages flere gange dagligt.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ara, A., Los grandes remedios naturales. Vol. 130. Edaf, 2003.
 • Díez García, M.A., Beika Mentxaca, I., and Heerrero Erquíñigo, J.L. (2003). Lumbalgia y ciática. Farmacia Profesional 17, 66–74.
 • Gutiérrez Mendoza, I., López Almejo, L., Clifton Correa, J.F., and Navarro Becerra, E. (2014). Síndrome del piramidal (piriforme). Medigraphic 10, 85–92.
 • Pérez-Guisado, J. (2006). Lumbalgia y ejercicio físico. Revista In 6, 230–247.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.