Sådan drikker du vand rigtigt: Tips og tricks

Den anbefalede daglige mængde vand, du bør drikke, varierer fra halvanden liter til to liter. Prøv at aromatisere dit vand med citronsaft, eller drik vand allerede tilsat smag, hvis du har problemer med at drikke 6 til 8 glas om dagen.
Sådan drikker du vand rigtigt: Tips og tricks
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Vi bliver konstant påmindet om, at drikke rigeligt med vand for at hjælpe med at rense kroppen og bevare et godt helbred, men ved du hvordan man gør det på den rigtige måde? Mængden, du drikker, er vigtig, men du skal også lære at drikke vand på de rigtige tidspunkter af dagen. Drikker du vand på den rigtige måde?

I dagens artikel vil vi forklare den mest fordelagtige måde at drikke vand, og hvordan det også kan hjælpe dig med andre helbredsproblemer.

Drikker du vand nok? Så vigtigt er vand

Vand er den vigtigste ingrediens i alle vores legemsvæsker (urin, sved, mavesyre, spyt, tårer) men kroppens celler behøver det også for at fungere normalt. 

Man optager ikke kun vand, når man drikker det. Maden, du spiser, indeholder også meget væske – især frugter og grøntsager.

2-baby-vand

Sådan drikker du vand – hvilken type skal du vælge?

Hvis dit postevand er god kvalitet, er det altid den sundeste, økonomiske og mest miljøvenlige mulighed. Men du skal være sikker på, at kvaliteten af det offentlige vand er høj, både fra kilden og efter det kommer ud gennem dine rør.

Flaskevand er et godt alternativ, så længe kvaliteten er høj

Du kan også bruge et filter, hvis postevandet ikke er høj nok kvalitet.

Dit vand bør ikke have en usædvanlig smag eller lugt.

Sådan drikker du vand – hvor meget skal du drikke?

Generelt er det anbefalede daglige vandindtag mellem halvanden til to liter, eller 6 til 8 glas. Hvis du følger disse trin, vil du finde ud af, at det ikke er så svært at nå det mål.

Men du er også nødt til at overveje din situation eller betingelser. Du behøver for eksempel mindre vand om vinteren end om sommeren, og du behøver mere, hvis du motionerer jævnligt end hvis du fører en stillesiddende livsstil.

Start med at forøge mængden af vand gradvist – tilføj et halvt glas hver anden eller tredje dag indtil du kommer op på de 8 glas om dagen. Mens du gør dette, vil du begynde at lægge mærke til ændringer i din generelle sundhed. Måske har du mere energi eller bemærker din hud forbedrer sig. Du begynder måske at svede mere. Det er fordi du giver din krop mulighed for at fjerne giftstoffer mere effektivt, hvilket gør den renere og friskere.

3-glas-vand

Drik vand om morgenen

Det bedste tidspunkt at drikke vand er på en tom mave. Du kan drikke op til 4 glas vand før morgenmad, så længe du gør det langsomt og uden at sulte dig selv. Gradvist forøg mængden, du drikker om morgenen og til sidst vil det føles som om din krop hungrer efter det.

Dette simple trick vil hjælpe med at sætte alle dine indre organer i gang. Desuden anbefaler vi at holde øje med vandtemperaturen:

  • Hvis du har tendens til forstoppelse, drik varmt vand.
  • Hvis du har diarré eller løs afføring, drik friskt – men aldrig koldt – vand.
  • Som en generel regel er lunkent vand bedst.

Før måltider

Hvis du vil undgå at spise for meget eller for hurtigt, så prøv at tage et glas vand omkring 15 minutter før dit måltid. Dette er også en god måde at bekæmpe angst

Undgå at drikke, når du spiser

Det værste tidspunkt at bunde et glas vand, er imens du spiser, fordi du blander det med mad og mavesafter, der kun vil forværre din fordøjelse. Hvis din mad er særligt krydret, har du måske brug for at drikke lidt vand, men hvis du bliver vant til at drikke det før, og tilføjer friske madvarer til dit måltid (såsom salat eller gazpacho) vil du føle mindre behov for at drikke, imens du spiser.

Af samme grund anbefaler vi ikke at drikke vand lige efter du har spist, med undtagelse af urtete. 

4-te

Om natten

Om natten er det ikke en dårlig idé at drikke et glas vand lige før du går i seng, så længe det ikke gør, at du skal op midt om natten for at gå på toilettet, hvilket nemlig forstyrrer din søvn.

Tips til at drikke mere vand

  • Prøv vand med smag, som frugtsaft og urter.
  • Drik urtete.
  • Lav hjemmelavet limonade ved hjælp af vand, citronsaft, mynte og stevia.
  • Altid gå rundt med en flaske vand, og når du er hjemme, så gør det til en vane, at have vand i det rum du befinder dig i.
Det kan interessere dig ...
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Når du drikker mere vand hjælper det med at fjerne toksiner og rense dine nyrer. Læs om alle de gode virkninger ved vand her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.