Sådan kan du fjerne fårekyllinger og græshopper fra haven på en sikker måde

Lær, hvordan du på en naturlig måde kan fjerne fårekyllinger og græshopper fra din have, så dine planter kan vokse uden problemer.
Sådan kan du fjerne fårekyllinger og græshopper fra haven på en sikker måde

Sidste ændring: 24 maj, 2023

Sommeren ville ikke være sommer uden kvidren fra græshopperne i skumringen. Uanset om vi kan lide det eller ej, bringer denne særprægede lyd os tilbage til varme aftener i haven eller på terrassen. Men disse dyr er også skadelige for planterne, så det er vigtigt at vide, hvordan du kan fjerne fårekyllinger og græshopper fra din have.

Selv om disse insekter fra græshopper-familien ikke overfører sygdomme og er uskadelige for mennesker, er deres tilstedeværelse uønsket blandt vores planter, som de kan æde. Så hvad kan du gøre ved det? Lad os se nærmere på det.

Fårekyllinger eller græshopper?

Fårekyllinger og græshopper ligner hinanden meget, og det er almindeligt at forveksle dem. Både fårekyllinger og græshopper har antenner, der er længere end deres kroppe.

Men fårekyllinger har en kraftigere krop og er brune eller sorte i farven, mens græshopper er grå, grønne eller brune. Begge har natlige vaner og lever af planternes blade.

Førstnævnte er snarere landlevende, mens sidstnævnte kan lide træernes løv. De måler mellem 2 og 5 cm i længden, selv om der findes større og mindre typer.

De har evnen til at fortære blade, grøntsager, blomster og frugter med en ufattelig hastighed. Generelt lægger de deres æg i forsømte områder af haven, og når de klækker, vandrer de til de rigeste områder.

I nogle østlige kulturer er disse insekter et symbol på held og lykke. Derfor har du måske hørt, at en græshoppe i huset bringer held eller penge og ikke bør tages ud. Det kan dog blive umuligt at hvile med dens lyde i baggrunden. I mange lande er fårekyllinger og græshopper i hvert fald et rigtigt skadedyr.

De foretrækker at bo i haven og ikke i hjemmet. Men når de ydre forhold ikke er i orden, søger de ofte tilflugt i hjemmene. De kan være meget skadelige, da de kan beskadige tøj, tæpper, lænestole og puder.

Græshopper på gren
Fårekyllinger og græshopper er i stand til at fortære store mængder grøntsager på kort tid.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 10 sol- og tørketålende planter

Sådan kan du fjerne fårekyllinger og græshopper fra haven

Det første tegn på, at du har fårekyllinger, der lever i din have, er tyggede blade på dine planter. Det betyder, at disse insekter er i den bedste fase af deres cyklus og spiser af dine grøntsager.

Det vigtigste er at bruge sikre og naturlige metoder til at slippe af med fårekyllinger i haven. Selv om der findes insekticider, der kan gøre en ende på deres tilstedeværelse, så lad os starte med metoder, der er uskadelige for vores sundhed.

Disse dyr lægger deres æg (mellem 150 og 400), når sommeren er ved at være slut. De klækker i slutningen af foråret og er klar til at fortære enhver plante, der krydser deres vej. På den anden side skal du huske, at de har natlige vaner, men de foretrækker veloplyste steder. Det vil sige, at du kan udskifte det hvide eller kolde lys i haven med gult eller varmt lys og dirigere dem hen til steder, hvor der ikke er planter.

Tips til at fjerne fårekyllinger og græshopper i din have

Her er nogle af vores tips til at holde fårekyllinger og græshopper væk fra dine planter og dit hjem:

 • Strø hvidløgsstykker rundt om potteplanter og andre områder i haven. Denne særlige duft er et naturligt frastødende middel mod denne type insekter. Du kan også lave en hvidløgsinfusion ved at bruge et fed pr. liter vand. Derefter kan du sprøjte planterne med denne væske.
 • Peberfrugt: Her skal du også tilberede en infusion, og vi skal bruge en peberfrugt pr. liter vand. Efter at have kogt det hele, sprøjter du dette præparat på planterne.
 • Neemolie: Dette er et naturligt insekticid, der ikke skader miljøet og vil hjælpe dig med at udrydde bladlus og spindemider samtidig.
 • Kort græs og ren gårdsplads: Prøv at holde græsset i din græsplæne kort og haven fri for ukrudt, da det er i det mest forsømte område af haven, hvor de lægger deres æg.
 • Diatoméjord: Dette er et uskadeligt produkt for menneskers sundhed, men det er dødbringende for nogle insekter. Det skyldes, at når de kommer i kontakt med dette støv, tørrer de ud og ender med at dø.
 • Kvælstoffikserende planter: Nogle bælgplanter ophober kvælstof i deres rødder og afholder disse indekter fra at spise dem. Det samme sker med kartofler, hvidløg og koriander.
 • Indgangshuller: Prøv at forsegle alle de huller, hvorigennem fårekyllinger kan komme ind i huset.
 • Naturlige rovdyr: Kæledyr som hunde og katte vil følge deres naturlige instinkt og jage fårekyllinger og græshopper. En anden interessant idé er at bygge en fuglefoderautomat og et fuglebad, fordi fugle også lever af disse insekter.
En killing spiser
Hvis du har hunde eller katte, kan de fungere som naturlige rovdyr af fårekyllinger.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Ved du, hvad slow gardening er?

Det er muligt at fjerne fårekyllinger og græshopper fra din have

Indtil videre har vi lagt vægt på valget af naturlige og uskadelige metoder til at slippe af med disse dyr, der bebor dine udendørsarealer. Hvis du imidlertid opdager, at situationen er ude af kontrol, bør du henvende dig til en planteskole eller en pesticidforretning for at få et særligt produkt, der passer til dine behov.

Følg altid producentens anvisninger, da disse blandinger har kemiske komponenter. Misbrugte pesticider kan udgøre en stor sundhedsrisiko.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ramírez Suárez, T. F., & Ramírez Calderón, I. P. (2018). Obtención y propuesta de producción por lotes de un repelente natural a base de aceite de neem.
 • Guerra-Maldonado, G. (2021). El aceite de Neem (Azadirachta indica A. Juss) una alternativa a los insecticidas químicos. Hombre, Ciencia y Tecnología25(1), 122-129.
 • Baglione, L. (2011). Usos de la tierra diatomea. Revista Tecnicaña27, 31-32.
 • Bolívar, I. (1878). Sinópsis de los Ortópteros de España y Portugal. T. Fortanet.
 • Bedoya, T. C. Biología de Animales.
 • Romero, M. J. M. (2008). Vida bajo tierra. Mundo subterráneo: Revista de espeleología, (1), 7-9.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.