Sådan kan du forblive rolig i vanskelige tider

Vrede, frustration, fortvivlelse... At være i stand til at forblive rolig i svære tider kan være svært. I dagens artikel deler vi nogle strategier, der kan hjælpe.
Sådan kan du forblive rolig i vanskelige tider

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi støder på problemer hele tiden. Du behøver ikke lede efter dem. De har en tendens til at komme selv. Det er ofte svært at acceptere, og det har heller ikke noget at gøre med uheld. Men har du en tendens til at miste kontrollen, når du står over for problemer? Hvis svaret er ja, er det tid til at lære at forblive rolig i vanskelige tider.

Platon, den berømte filosof, sagde engang, at “den største og vigtigste sejr er at erobre dig selv”.

Selvom du er et følelsesmæssigt væsen som alle andre, behøver dine følelser derfor ikke at overvælde dig, når tingene bliver komplicerede.

Grunde til at forblive rolig i vanskelige tider

Inden du læser nogle metoder til at forblive rolig i vanskelige tider, vil vi tale om vigtigheden af selvkontrol.

Det Europæiske Institut for Positiv Psykologi forklarer, at selvkontrol er afgørende for at forhindre, at dine følelser styrer dig.

Når du håndterer vanskelige tider, kan det føles desperat, du kan skrige, falde sammen eller føle dig vred og trist på samme tid. Og ved du hvad? Det er okay!

Det er ikke en dårlig ting at føle disse ting, og du bør ikke prøve at undertrykke disse følelser.

Faktisk betyder håndtering af dine følelser ikke at undertrykke dem. Det er ikke sådan noget. I stedet bør du sørge for at slippe dine følelser ud.

Det er, fordi undertrykte følelser er en tikkende tidsbombe.

En vred mand

Strategier til at hjælpe dig med at forblive rolig i vanskelige tider

Nu hvor du forstår vigtigheden af selvkontrol, når tingene omkring dig bliver svære, er det tid til at lære nogle retningslinjer, som du kan bruge til at forblive rolig i vanskelige tider.

Stress ikke for meget med at anvende dem alle på én gang. Det er bedst at tage lidt ad gangen.

1. Træk vejret bevidst

Det kan virke som en fjollet anbefaling, som du er træt af at høre. Du skal dog stole på, at det virker. Bevidst vejrtrækning hjælper dig med at berolige alle de følelser, du har at gøre med.

Husk, du prøver ikke at undertrykke dem. I stedet forsøger du at reducere, hvor stærke de er, så de ikke kommer ud af kontrol. Træk vejret dybt ind og ånd ud. Hvis du også kan bruge et øjeblik alene til at gøre det, er det endnu bedre.

2. Tag afstand og afbryd forbindelsen

Når du står over for en vanskelig situation, kan det være svært at sætte tingene i perspektiv. På grund af det, efter at du har forsøgt at trække vejret bevidst, bør du tage afstand fra situationen og afbryde forbindelsen.

Prøv at vaske dit ansigt, gå en tur, spille et spil, dyrke en sport, ringe til en ven eller lytte til musik. Gør noget for at distancere dig. Tro på os, det vil hjælpe dig med at forblive rolig og bedre klare dine problemer.

3. Skriv dine følelser ned

Efter at have prøvet de to første ting, skal du bruge lidt tid på at skrive dine følelser ned. At skrive er meget terapeutisk og kan hjælpe dig med at sortere dine følelser.

Derudover kan du genlæse det, du har skrevet, og analysere dine følelser fra et mere objektivt perspektiv. Dette er en fantastisk måde at hjælpe dig med at forblive rolig i vanskelige tider. Du kan også gøre det hver dag!

4. Se situationen i øjnene

Nu er du klar til at se situationen i øjnene. Du kan gøre det med ro i sindet, uden at blive overvældet af følelser, og uden at føle, at du ikke kan klare problemet.

Du vil se, at der er mange måder til at komme ud af dette problem, som du ikke kunne se i starten. På trods af de problemer, du står over for, er der altid muligheder.

Vær fleksibel med dine omstændigheder, og begynd at tænke på små handlinger, der kan bringe dig tættere på fuldstændigt at løse problemet. Du kommer tættere og tættere på en løsning, et trin ad gangen.

En kvinde, der trækker vejret dybt

At forblive rolig i vanskelige tider

Hvad synes du om disse tips, der kan hjælpe dig med at forblive rolig i vanskelige tider? Har du prøvet nogen af dem?

Bare rolig, hvis de ikke alle fungerer for dig.

Det bedste, du kan gøre, er at prøve dem alle og se, hvad der virker for dig. Derefter kan du bruge denne strategi, når du har brug for det. Vi er sikre på, at det vil hjælpe dig, og at du kan klare dine problemer på en sundere måde.

Uanset din situation, tøv aldrig med at bede om professionel hjælp. Psykologer kan hjælpe dig med at håndtere dine følelser og vil være i stand til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har brug for.

Derudover vil de være i stand til at foreslå nogle personlige øvelser, der vil være gavnlige for dig. De vil også være i stand til at analysere årsagerne til dine overvældende følelser i dybden.

Det kan interessere dig ...
Den langsomme bevægelse: At tage det roligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Den langsomme bevægelse: At tage det roligt

Føler du dig nogensinde overvældet af en hektisk livsstil? Læs med, for vi vil fortælle dig om en livsfilosofi, som kaldes den "langsomme bevægelse...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • González, José Alberto Martínez. “Estrategias de afrontamiento ante el estrés y rendimiento académico en estudiantes universitarios.” Cuadernos de educación y desarrollo 18 (2010).
  • Acosta, José. “Gestión del estrés.” Barcelona: Ed. Bresca (2008).
  • Folch, Julia, and Manuela Mielgo. “Cómo gestionar el estrés.” Buenos Aires: Ediciones Deusto (2009).
  • Fernández, Elena, and Francis Bacon. “Invitación a la escritura terapéutica: Ideas para generar bienestar.” International Journal of Collaborative Practice 4.1 (2013): 27-47.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.