Sådan kan du genoprette hårets vitalitet efter sommeren

For at genoprette dit hårs silkeagtige udseende efter sommeren er det nødvendigt at forkæle det med fugtgivende og nærende hårprodukter.
Sådan kan du genoprette hårets vitalitet efter sommeren
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 17 oktober, 2022

Det kræver fokus og engagement at genoprette hårets vitalitet efter sommeren. Efter sommerferien viser håret ofte svaghed, mathed og ruhed, hvilket er konsekvenserne af konstant udsættelse for sol, badning i havet og dyp i svømmebassiner.

Selv om det vigtigste er at opretholde en vis pleje gennem hele sommeren, er det muligt at gennemføre supplerende behandlinger for at give håret næring og hydrering, når sæsonen er slut. Så hvad skal du huske på? I denne artikel fortæller vi dig alt om det.

Hvordan kan solen skade hårets vitalitet?

Håret er fibre, der består af flere sarte lag, såsom kutikula, som består af keratin og celler, der smelter en fedtcement sammen. På grund af udsættelse for sol, sved, klor og salt beskadiges disse naturlige kemikalier ofte.

Det er faktorer, der nedbryder håret og forhindrer næringsstoffer i at nå rødderne.

I den forbindelse hævder Fundación Piel Sana, at saltvand påvirker hårets karakteristika, hvilket gør det skrøbeligt og skørt. Ligeledes fremkalder ultraviolette stråler en kemisk misfarvning, der fører til tørhed og dårligt udseende.

I farvet og lyst hår er skaden værre. Det skyldes, at hydrolipidfilmen har en tendens til at gå i stykker, og håret bliver mat med spaltede spidser og mindre evne til at holde på fugten.

Kvinde kigger på sit tørre hår

Udsættelse for sol, svømmebassiner, havvand og andre faktorer fører til hårets forringelse efter sommeren.

Anbefalinger til at genoprette hårets vitalitet efter sommeren

Hår, der er skadet af solen, har brug for vitaminer og fugt for at styrke og trænge ind i hovedbunden. Du kan altid gå til frisøren for at redde dit hår efter sommeren, men du kan også genoprette det derhjemme.

Det vigtigste er at holde dit hår sundt ved at indføre visse vaner efter sommeren såvel som i alle andre årstider. Tag følgende tips til efterretning!

Klip spidserne

Et besøg hos frisøren er obligatorisk for at behandle dit hår efter sommeren. Book en tid hos din frisør for at klippe spidserne og slippe af med skadet hår. Hvis skaden er meget alvorlig, er det dog tilrådeligt at klippe meget mere.

Følg ekspertens råd, da det nogle gange er nødvendigt at supplere klipningen med en professionel behandling.

Brug en børste med naturlige hår

Stylingteknikken har meget at gøre med typen af børste. Beskadiget hår har brug for bløde børster, ellers knækker hårstråene.

Prøv naturbørster, da de er fleksible og løsner op for hårstråene uden at trække dem ud. Denne type “tænder” hjælper ved at massere hovedbunden og stimulere den for at styrke dit hår.

Reducér varmeeksponeringen

Glattejern og hårtørrere skader håret, især efter sommerens udskejelser. Brug disse apparater så lidt som muligt. Når du gør det, så glem ikke at spraye dit hår med et varmebeskyttende produkt og indstille temperaturen til lav eller medium, så håret ikke falder ned.

Vælg gode produkter uden kemikalier

Kemikalier, lak eller geler er ikke en del af hårets genopretningsproces, fordi de har en tendens til at udtørre det. Derfor er det vigtigt at vælge de rette produkter til hver type hår.

Din shampoo skal være mild og uden alkohol eller irriterende komponenter. På den anden side skal din balsam fugte dit hår i dybden. Produkter med naturlige komponenter har en tendens til at give meget gode resultater.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hawaiiblomst til hårpleje: Har det nogen fordele?

Fugt dit hår for at genoprette hårets vitalitet

Sommeren ender med at dehydrere håret. Du hjælper med at genopbygge det med intensive behandlinger som en hårkur.

Hjemme kan du styrke proceduren med anvendelse af naturlige masker, der er skræddersyet til dit hårs særlige karaktertræk. Generelt indeholder de ideelle opskrifter på disse præparater nærende og fugtgivende ingredienser, hvoraf nogle af dem er som følger:

 • Honning
 • Æg
 • Aloe vera
 • Avocado
 • Olivenolie
 • Mandelolie

Forstærk behandlingen med lysbeskyttende midler

Det spanske akademi for dermatologi og venerologi foreslår, at man supplerer beskyttelsen mod solen ved at indtage lysbeskyttende midler i form af kosttilskud. Selv om denne form for beskyttelse mod ultraviolet stråling ikke bør erstatte brugen af solcreme, minimerer den skaderne på både hud og hår.

Dette er også kosttilskud med betacaroten og biotin, som du kan forstærke ved at spise fødevarer, der indeholder disse gavnlige ingredienser.

Anvend en hårscrub

En hårscrub renser hovedbunden grundigt. Disse stoffer har til opgave at fjerne rester og klor, der er tilbage fra besøg på stranden og i svømmehaller, samt rester af produkter, du har anvendt i denne periode.

For at eksfoliere skal du massere med produktet og skylle med vand. Med denne rensning absorberer håret shampoo, balsam og efterfølgende behandlinger bedre. Gør det en gang om ugen eller hver 14. dag.

Hvis du har en følsom hovedbund, skal du rådføre dig med din hudlæge om et passende eksfoliant.

Prøv et farvebad

Et af de bedste remedier til farvebehandlet hår efter sommeren er et farvebad. Det er bedst, hvis du bruger vegetabilske pigmenter til at genoplive hårets farve, fordi de genopretter farven, gavner strukturen, og da de ikke indeholder ammoniak, hjælper de med at holde håret fri for giftstoffer.

Mad og dens bidrag til at genoprette hårets vitalitet efter sommeren

Madskolens observatorium i Spanien fremhæver de forskellige typer af afbalancerede kostvaner, der fremmer hårets sundhed. De taler især om svovlaminosyrer, vitamin B6, zink og jern, idet de hævder, at deres mangel i kroppen påvirker hårets funktion eller struktur.

Institutionen siger, at disse næringsstoffer leveres af fødevarer som dem, der er anført nedenstående:

 • Mælkeprodukter.
 • Æg.
 • Fisk.
 • Bælgfrugter.
 • Nødder.
 • Rå frugt.
 • Magert kød.
 • Fuldkorn.

Det er også godt for hårets sundhed at drikke rigeligt med vand. Hvis du tilføjer orale kosttilskud, anbefales coenzym Q10, betacaroten, E-vitamin og selen.

Kvinde tilbereder salat for at genoprette hårets vitalitet

Ud over hårpleje er det vigtigt at opretholde en sund og afbalanceret kost for at styrke dit hår.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Noni til hår: Hjælper det med at stoppe overdrevent hårtab?

Ekstra tips til at genoprette hårets vitalitet efter sommeren

Andre indikationer for hårpleje efter sommeren for at fremskynde forbedringer er relateret til den måde, du anvender genopretningsmidlerne på.

Stylister opfordrer dig til at massere hovedbunden blidt, fordi du aktiverer blodcirkulationen ved at gøre dette. Brug aldrig fingerneglene til at fordele din shampoo eller et andet produkt. Arbejd altid med fingerspidserne og bevæg dem i cirkler. Ellers kan du irritere din hud.

Hvad angår den tid, det tager stofferne at virke, skal du give dem mindst 3 minutter, hvilket er nok tid til, at de kan trænge ind i håret. Til sidst skal du vaske med varmt vand for at åbne hårstråene og afslutte med koldt vand for at forsegle dem.

Det kan interessere dig ...
5 naturlige midler til at beskytte håret mod solen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 naturlige midler til at beskytte håret mod solen

Dit hår kan tage skade af konstant soleksponering. Derfor deler vi fem naturlige behandlinger til at beskytte håret mod solen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.