Sådan kan du holde håret sundt, når du er fyldt 50

At holde håret sundt, når man er fyldt 50, er lettere, end du måske tror. Vi deler nogle nyttige tips her. Læs med!
Sådan kan du holde håret sundt, når du er fyldt 50
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 21 august, 2023

At bevare sundt hår er noget, som alle kvinder ønsker i alle aldre, men efter 50-årsalderen er det bydende nødvendigt. I denne alder er fysiske og hormonelle forandringer meget tydelige, og det påvirker håret. Se her, hvordan du kan holde håret sundt, efter du er fyldt 50!

Overgangsalderen og endda hårbehandlinger, der er blevet udført gennem hele livet, har alle deres indvirkning. Hvis der ikke tages hånd om håret, kan det falde af og blive skørt, tyndt, kedeligt og livløst. Vil du ikke have, at det sker for dig? Vi giver dig nogle plejetips til at holde håret sundt efter 50-årsalderen.

7 måder at holde håret sundt på, når du er fyldt 50

Selvom det ideelle er at konsultere en professionel hudlæge, er der nogle fremgangsmåder, der er gavnlige, og du kan begynde på dem i dag. Lad os se nærmere på dem.

1. Brug særlige produkter

Der findes hundredvis af hårplejeprodukter på markedet, som lover forskellige fordele. Hvis du er en kvinde på 50 år eller derover, anbefales det at bruge specifikke produkter til dit hårs specifikke tilstand.

Hvis du for eksempel tænker på, at hårtab er almindeligt i denne alder, skal du prioritere produkter mod hårtab og produkter med antioxidanter. Undgå også at bruge shampoo med parabener.

Skyl med lunkent vand efter brug af produkterne.

2. Giv dit hår næring indefra og ud

Sundhedspersonale forklarer, at hår har meget specifikke ernæringsmæssige behov. Blandt de vigtigste er behovet for aminosyrer, vitamin C, A og B-kompleks og mineraler som zink og jern.

Disse næringsstoffer kan fås ved at indtage mad og anvende behandlinger på håret. Så for at få sundt hår efter 50-årsalderen vil det være tilrådeligt at indtage følgende:

 • Nødder.
 • Orange frugter og grøntsager.
 • Spinat og grønne grøntsager.
 • Fisk.

3. Undgå invasive behandlinger

Brug af bl.a. hårtørrer, glattejern og krøllejern kan fremskynde hårtab og forårsage dybe skader på håret. Hvis du vil style dit hår med disse værktøjer, skal du bruge moderate temperaturer og anvende varmebeskyttere.

Hvis du ikke vil vise dit grå hår naturligt, skal du vælge ammoniak- og alkoholfri hårfarver. Der findes nogle naturlige farver, som f.eks. henna, der giver glans.

4. Stimulér blodcirkulationen

Aktivér blodcirkulationen i hovedbunden ved at massere den. Ikke alene vil du øge blodtilførslen, men du vil også reducere stress og muskelspændinger i nakke og tindinger.

Det er meget enkelt at gøre det derhjemme. Massér hovedbunden med fingerspidserne uden at trykke på hårstråene. Gør det i alle områder, og arbejd dig ned til nakken.

5. Udnyt naturens ressourcer til at holde håret sundt

Naturprodukter har fremragende egenskaber, så det er en god idé at udnytte dem til at lave behandlinger derhjemme:

 • Banan: Har et højt indhold af kalium.
 • Olivenolie: Rig på antioxidanter.
 • Rosmarin: Vasodilator og kredsløbsaktivator.
 • Mandelolie: Rig på E-vitamin og antioxidant.
 • Løg: Aktiverer kredsløbet og øger blodgennemstrømningen.

Endnu en god artikel udvalgt til dig: Almindelige fejl i hårpleje

6. Klip dit hår regelmæssigt for at holde håret sundt

Et andet tip til at holde håret sundt hår er at klippe det. Det anbefales at klippe håret hver anden til tredje måned. Selv hvis det kun er spidserne, hvis du kan lide at have langt hår.

Du behøver ikke at klippe meget. To til tre centimeter vil være mere end nok til at fjerne tørre, spaltede og svækkede spidser.

7. Konsultér en professionel

Hvis du er 50 år eller ældre, og du lider af hårtab på trods af, at du følger de foreslåede behandlinger og råd, så konsultér en professionel. Det er normalt for kvinder at tabe lidt hår i løbet af livet, men når det er for meget, er det nødvendigt at lægge håret i hænderne på specialister.

Hvorfor passe mere på sit hår efter 50-årsalderen?

Når man når denne alder, gennemgår kvindekroppen store forandringer. Med dem bliver nogle situationer hyppigere:

 • Kvindelig androgenetisk alopeci: Som det fremgår af artikler, bliver hårtab hos kvinder mere og mere hyppigt. Denne type alopeci opstår fra 30- til 40-årsalderen og kan fortsætte. Dens årsager er relateret til hormonelle forandringer.
 • Frontal fibroserende alopeci: Overgangsalderen forårsager ikke kun ændringer i knogler og hjerte-kar-system, men ændrer også hudens tilstand. Og selvfølgelig ændrer håret sig også. Ud over at være forbundet med kvindelig androgenetisk alopeci, er præmenopausen og postmenopausen forbundet med frontal fibroserende alopeci. Eksperter peger på, at denne type skaldethed manifesterer sig med tyndere hår ved hårgrænsen fortil og i siden.
 • Grå hår: Disse hvide hårstrå opstår på grund af ældning af hårsækkene og et fald i antallet af melanocytter. Selvom man troede, at disse hår var svage, ved man nu, at grå hår har en større diameter end pigmenterede hår.

Derudover kan kvinder over 50 miste håret af andre årsager:

Nyd sundt hår som 50-årig!

Nu, hvor du ved, hvordan du får sundt hår efter 50-årsalderen, kan du få smukt, skinnende hår. Gråt hår eller ej, det vigtigste er at have sundt hår.

Dit hår er en del af din krop. Det er udsat for mange kilder til skade og kan lide meget. Begynd at passe på det i dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.