Sommerfuglefrisuren: Fordele og anbefalinger

En frisure, der er på mode hos frisørerne, er sommerfuglefrisuren. Lad os tage et kig på, hvad det handler om.
Sommerfuglefrisuren: Fordele og anbefalinger

Sidste ændring: 16 januar, 2023

Sommerfuglefrisuren er en trend på de sociale netværk, catwalks og hos frisører overalt. Derfor vil vi her tale om denne type frisure, som er helt oppe i tiden blandt de kendte.

Med enkle linjer og bølger, der giver bevægelse, er den efterhånden blevet et fremragende valg for dem, der ønsker en lang og kort frisure på samme tid. Lad os gennemgå, hvad det er, hvordan det opnås, og til hvilke ansigter det ser bedst ud.

Hvad er sommerfuglefrisuren?

Det er en frisure inspireret af 70’erne, som vi allerede ved, var en tid, der markerede milepæle i modehistorien. Det er en frisure, der foreslår et øverste lag af kort hår med andre lag af længere hår, der giver alsidighed og bevægelse.

En fransk stil, der tilbyder elegance, er en trend, der er stærk af én hovedårsag: Den er perfekt til dem, der ønsker at lave en ændring af udseendet, men uden at klippe deres hår for meget.

Sommerfuglefrisuren er at bære kortere lag af hår på toppen og andre længere nedenunder Det vil sige, at det ved første øjekast ligner kort hår, men i virkeligheden er der lag, der smelter sammen med de længere lag.

Generelt appellerer det til, at det øverste lag adskilles eller differentieres fra det nederste, da det på den måde vil se ud som om, at du har kort hår. Derfor er det så populært blandt dem, der ønsker at give liv og bevægelse til deres hår, men som ikke ønsker at ofre længde.

På den anden side er det perfekt til fint hår, der ikke har volumen. Lagdelingen giver et voluminøst udseende til håret.

Kvinde med page

Det er ikke alle, der kan gå efter kort hår eller ikke ønsker at ofre deres lange hår. For dem er en mulighed sommerfuglefrisuren.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Tips til sikker øjenmakeup

Hvem anbefales det til?

Det første, der skal nævnes, er, at det kan gøres på glat eller let bølget hår og ikke anbefales til krøllet hår, fordi den lagdelte effekt ikke er særlig flatterende for sidstnævnte. Ligeledes er frisuren ideel til hår, der indrammer firkantede eller aflange ansigter, da det harmoniserer ansigtstrækkenes proportioner, og det endelige resultat er flot.

Det er en frisure, der ikke kræver for meget pleje. Den er nem at vedligeholde. Den kan bæres løst eller med en uformel hestehale.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Alt, hvad du skal vide, før du vælger at donere dit hår

Tips til en god sommerfuglefrisure

Husk, at længden af lagene skal være perfekt differentieret for at skabe den berømte optiske illusion af kort, men langt hår. I denne forstand skal det korteste lag være på højde med kæben, mens det længste skal falde lige under skulderen.

Med hensyn til hvordan man styler sommerfuglefrisuren, er det ideelle at lave en skilning i midten eller lidt til siden. Du kan anvende din sædvanlige stylingcreme for at forme bølgerne. Hvis du foretrækker en opsætning, skal du lade de kortere hårstrå være løse og blot sætte de længere hårstrå op.

Hvordan forklarer du frisøren, hvad du ønsker? Selv hvis vi taler om en professionel frisør, er det bedst at forklare, at du ønsker en klipning i flere lag for at give volumen til dit hår.

Nævn også, at du ønsker det korteste lag øverst på hovedet, og at det skal nå op til din kæbelinje. Mind frisøren om, at det længste lag skal nå dine skuldre.

Du kan bruge billedet af den berømte Hailee Steinfeld øverst i denne artikel som reference.

Med eller uden pandehår? Teorien siger pandehår, men i kæbelængde. Det vil sige, at det ville være det første lag af håret.

Krøllet hår styles

Sommerfuglefrisuren er en trend, der virker

Hvis du er en af de personer, der ikke er til radikale ændringer af håret, tror vi, at denne frisure er ideel for dig. Du vil mærke en forandring, men du vil stadig have den samme hårlængde som før.

Hvis du vil, kan du supplere klipningen med highlights, der er et par nuancer lysere end dit hår. På denne måde opnår du et mere moderne og vildt udseende.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Morán Morán, M. Y. (2017). Técnicas de corte de cabello y su incidencia en el proceso formativo de los Estudiantes de Belleza del Centro de Formación Artesanal Rene, Cantón Milagro, Provincia del Guayas(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Quiroz Zambrano, M. V. (2018). Belleza femenina y su influencia en la enseñanza de cortes de cabello de las damas de la comunidad¨ Chabelita¨ cantón Pichincha, provincia de Manabí(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Parrales Rosado, Á. R. (2015). Cortes y estilos del cabello, inciden en la enseñanza aprendizaje a los estudiantes de bachillerato 
  • Santamaría, R. (2000). Truquitos para cuidar el cabello¡ desenrédese!.
  • Ramiro Gómez, B. (2022). Revistas de moda: arte y publicidad.
  • CARRILLO TROYA, C. O. N. C. E. P. C. I. O. N., FERNANDEZ CANALES, Y. O. L. A. N. D. A., & TALAVERANO FUENTES, A. B. (2003). Higiene y esterilización en los salones de peluquería. Editorial Paraninfo.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.