Almindelige fejl i hårpleje

Korrekt vasketeknik og ernæring er afgørende for glansfuldt hår. Lær om de almindelige fejl i hårpleje i denne artikel!
Almindelige fejl i hårpleje

Sidste ændring: 26 august, 2022

Brugen af passende produkter og daglig pleje kan hjælpe dig med at undgå almindelige fejl i hårpleje. Nogle gange får vores hår på grund af uvidenhed ikke de nødvendige næringsstoffer, som det har brug for. Desuden beskadiger visse vaner det.

Karakteristika for sundt hår er fleksibilitet, modstandsdygtighed, glans, blødhed og håndterbarhed. Desuden må hovedbunden ikke lide af hårsygdomme, da det kan udløse både hygiejniske og psykologiske konsekvenser, som påpeget i en artikel i tidsskriftet Offarm.

Desuden påvirker længden, farven, formen og konsistensen det billede, vi viser andre. Derfor er det vigtigt at beskytte håret eller genoprette dets sundhed, hvis det allerede er beskadiget.

Lad os se nærmere på nogle af de mest almindelige fejl.

De mest almindelige fejl i hårpleje

At forny hårets udseende indebærer handlinger som f.eks. at forbedre vaskemetoden og ikke bruge kemikalier. Her er nogle andre fejl, der kan forhindre dig i at få perfekt, sundt hår.

1. Forkert valg af shampoo

Det forkerte valg af produkter har sin pris. Ikke alt hår har brug for de samme næringsstoffer. Faktisk findes der formler til alle hårtyper. Hvis du ikke ved, hvilken der er den rigtige for dig, skal du kontakte en professionel frisør.

Hvis du bruger shampoo i lang tid, vænner dit hår sig til dets egenskaber. Derfor anbefales det at skifte med andre produkter med et par måneders mellemrum for at hjælpe dit hår med at få nye fordele.

Hvad angår 2-i-1 shampoo, er de praktiske for at spare penge og tid. Den dobbelte funktion vil dog aldrig være lige så god som de individuelle funktioner.

Vi tror, at du gerne vil læse: Eddike som middel mod skæl

Kvinde vasker hår

2. Fejl i hårpleje: Ikke at bruge balsam

Nogle mennesker bruger ikke balsam og tror, at deres hår bliver mere fedtet, hvis de gør det.

Forkert! Dette produkt er en del af den rengøring, glans og hydrering, som håret har brug for. I modsætning til shampoo skal du påføre det fra spidserne, uden at lade det komme helt ned til rødderne.

3. Kombination af behandlinger

Ved at forveksle din daglige shampoo med den særlige behandling eller kombinere fugtighedscremer, masker og balsam risikerer du at skade håret.

4. Fejl i hårpleje: At gå i seng med vådt hår

Hvis du går i seng med vådt hår, går det lettere i stykker. Desuden øger vådt sengetøj risikoen for irritation, skæl og svamp, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Allergy.

På den anden side ændres talgkirtlerne af fugtighed, hvilket gør håret fedtet.

5. At rede håret forkert ud

Den ideelle måde at rede håret ud på er at starte fra spidserne. Det er bedst, hvis du bruger en bredtandet kam og ikke reder mere end 20 gange.

Gør dette, inden du går i bad, og når håret er tørt. Det vil være mere effektivt ved hjælp af et blødgøringsmiddel.

6. Misbrug af hårtørrer, krøllejern og glattejern

En af fejlene, når man plejer sit hår, er misbrug af redskaber til at tørre, glatte eller krølle det. Du må ikke misbruge dem!

Hårtørreren skal aktiveres ved middel temperatur, helst med en diffusor for at undgå overdreven varme. Du må aldrig glatte eller krølle vådt hår, da dampen vil åbne fibrene i håret og forårsage skøre hårstrå.

7. Almindelige fejl i hårpleje: Konstant anvendelse af kemikalier

Alt hår har et toleranceniveau, før det bliver skadet af afblegninger og farvestoffer. Det er godt at ændre dit udseende, hvis det får dig til at føle dig godt tilpas, men husk på, at det ene kemikalie efter det andet helt sikkert vil skade dit hår.

I dag kan du også farve dit hår med vegetabilske ekstrakter eller kemikaliefri professionelle farvestoffer.

8. Ikke at vaske hår efter en dag på stranden

Når du kommer hjem fra stranden, øger det risikoen for tørhed, hvis du ikke vasker dit hår. Det er vigtigt at skylle med en fugtighedsgivende shampoo, der fjerner saltpartikler og støv.

Noget lignende sker også med klor fra poolen. Sørg for altid at vaske dit hår efter salt- eller kloreksponering.

9. Ikke at bruge solbeskyttelse

Lægemiddelmagasinet Offarm advarer om, at mange mennesker undervurderer hårets solbeskyttelse og glemmer, at håret også lider under intense og langvarige aggressioner fra solens stråler. Forslaget er at bruge hårplejeprodukter, der indeholder solbeskyttelse.

10. Ikke at klippe det

Langt fra hvad mange mennesker tror, er det en fejl, når man ikke klipper sit hår. Klip hver tredje måned for at reparere spidserne og lade de naturlige olier fra hovedbunden fugte hårstråene.

11. At vaske det for lidt eller for meget

Ekstremer er dårlige, også når det gælder rengøring af dit hår.

Men hvor ofte skal du vaske dit hår? Tja, det anbefales to gange om ugen eller hver tredje dag, hvis du har fedtet hår.

12. At stramme det for meget, når du sætter det

Når du sætter en hestehale, skal du ikke stramme den for meget, for du risikerer, at håret går i stykker. Hvis det er smertefuldt, kan det skade din hovedbund.

13. Ikke at rengøre børster: Gængse fejl i hårpleje

En beskidt børste overfører snavs til dit hår. Sørg derfor for, at de altid er rene, og udskift beskadigede børster.

Løse hår i hårbørste

Andre tips til sundt hår

Vent ikke med at give dit hår den opmærksomhed, det fortjener, til det har brug for hjælp. Som en sikkerhedsforanstaltning kan du bruge følgende forslag:

  • Giv dit hår den rette næring: Hår får næring fra mineraler og vitaminer, der kommer ind i kroppen gennem maden. Spis mindre salt, simpelt sukker og forarbejdede fødevarer. Øg i stedet dit forbrug af grøntsager, frugt og spirer i din kost.
  • Skyl med koldt vand: Start dit brusebad med lunkent vand, og skyl en sidste gang med koldt vand for at give håret glans.
  • Kæm dit hår om aftenen: Det er fremragende til at eksfoliere hovedbunden og stimulere blodcirkulationen, hvis du børster dit hår et par minutter før du går i seng. Det fjerner også rester af skønhedsprodukter.

Hvornår skal du gå til en specialist for at pleje dit hår?

Hvis dit hår er dybt skadet, må du ikke tøve med at gå til en pecialist for at få den rette behandling. Husk også, at nogle hårproblemer kræver, at en hudlæge skal inddrages.

Det kan interessere dig ...
6 tips til at vaske hår efter en tur på stranden
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tips til at vaske hår efter en tur på stranden

Det er vigtigt at vaske hår efter en tur på stranden for at undgå problemer med tørhed og svækkelse. Her er et par tips til det.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.