Sådan integrerer du geometrisk papir i din boligindretning

Det praktiske aspekt af dekorativt papir er dets største attraktion. Med et uendeligt antal mønstre har dette alternativ til boligindretning designs for enhver smag.
Sådan integrerer du geometrisk papir i din boligindretning

Sidste ændring: 06 december, 2022

Dekorativt tapet har åbnet rummene for mere slående designs end de traditionelle blomster og monokrome lærreder. Tendensen går nu i retning af geometrisk papir til dekoration af vægge i små rum eller store rum.

Ved at udnytte avancerede trykteknikker tilbyder denne ressource et omfattende udvalg af mønstre, der giver illusionen af flisebelægninger i stedet for papirark.

Den opnåede atmosfære fritager brugen af spejle, malerier og andet tilbehør. Arkene er smukke, innovative og skånsomme for pengepungen. Vi fortæller dig mere.

Geometrisk papir: En ressource til flere alternativer

Tapet sættes op på væg

Geometrisk papir kaldes også tapet. Der er tale om folie, der er trykt med forskellige mønstre og fås i alle størrelser til at klistre på glatte overflader.

Nogle modeller har lakerede relieffer eller en vinylbelægning. Disse er velegnede, når væggen har defekter. Belægningerne er lavet til at modstå fugt og lette rengøring.

De farverige eller ensfarvede streger opliver rummene og gør dem mere muntre, varme og originale. Desuden sparer de investeringen i reparation af vægge, da tapetet camouflerer forringelser uden at ty til besværligt arbejde med pudsning og maling.

På den anden side giver projekter med geometrisk papir frihed til at lege med farver og figurer, der forvandler hjemmets udseende, uden at man behøver at besidde stor viden inden for indretning.

Geometriske billeder kan være sammenhængende eller i separate mønstre. Deres formål er at fremhæve eller skabe kontrast mellem områder.

Fordele ved at bruge geometrisk papir

Ud over den visuelle effekt, som geometrisk papir giver, giver dette æstetiske materiale fordele, der spænder fra økonomiske til praktiske fordele. Lad os gennemgå dem:

  • Let at rengøre: Innovationer inden for selvklæbende overflader gør det muligt at vaske dem med en svamp og neutral sæbe. De anbefaler det især på steder i huset med kontinuerlig trafik såsom badeværelser, trapper eller køkkenet, fordi de er mere tilbøjelige til at blive hurtigt beskidte.
  • Det reducerer udgifterne: Sammenlignet med udgiften til eventuelle reparationer og andre dekorationer er tapet en fremragende erhvervelse. Ars Bilduma magazine rapporterer, at metoden sparer penge, fordi de tapetserede rum bevares i årevis, modsat renovering af maling.
  • Leg med rummene: Alt efter design og farver udvider eller reducerer geometrisk papir visuelt områderne. Hvis du bruger lyse farver, virker rummet større. Tværtimod får mørke farver rummet til at virke mindre. Derudover skaber varme paletter en hyggelig atmosfære. I samme forstand virker det at blande mønstre med lyse farver til at adskille områder. Hvis du ønsker at forlænge eller forkorte rum, er henholdsvis vandrette og lodrette linjer nyttige.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

Muligheder for at integrere geometrisk papir i din boligindretning

Geometrisk papir passer til små områder, hvor det er kompliceret at placere møbler. Det passer også til store rum, der kræver et enkelt design for at adskille sig fra resten. Med samme hensigt passer tapeter ind i boligindretningen gennem idéer som dem, der gennemgås nedenstående.

Modernisér køkkenet og spisestuen

Moderne dekorationer i køkkener og spisestuer finder en allieret i geometrisk papir. Takket være formerne har du mulighed for at erstatte konventionelle fliser med interessante og sjove figurer.

Husk på møblernes særpræg for at vælge kontrasterende mønstre. For eksempel passer kantede stykker sammen med tapet med runde motiver.

Forbedr soveværelser

Hovedvæggen i rummet er foret med geometri. Faktisk kan du erstatte sengens hovedgærde med geometrisk tapet.

Hvad angår arkets højde, er det op til din smag: Fra gulv til loft eller blot en del af væggen. Men det er tilrådeligt, at bredden når ud over sengens ender, så den bliver indrammet.

Skab stemning på kontoret eller arbejdspladsen

Disse områder kræver et særligt visuelt fokus. De er velegnede til tapeter med kombinerede geometrier, farveforskelle og subtile nuancer. Alle alternativer har en plads, da det er meningen, at den, der bruger disse områder, skal føle sig godt tilpas.

Spisestue indrettet med geometrisk papir

Fremhæv gulve

Geometriske former er med til at fremhæve træ eller neutralfarvede gulve. Især trekanter og cirkler udgør en moderne stil, der fremhæver polstringens karakteristika og trægulvets elegance.

Skab baggrunde for møbler

Bogkasser, hylder og hjørnemøbler er nogle møbler, som afhængigt af deres design giver dig mulighed for at indsætte geometrisk papir som baggrund. Denne beslutning ændrer deres udseende fuldstændigt, især når det drejer sig om restaurerede genstande.

For at bevare møblets essens skal du vurdere dets karakteristika og på baggrund af dem vælge ensfarvede, effektfulde og meget eller lidt udsmykkede baggrunde.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?

Overvejelser ved valg af tapet til boligindretning

Valget af tapet indebærer visse overvejelser. For det første skal du forhøre dig om materiale og finish. Ud over at påvirke priserne er det relevant information at vide, om det modstår fugt, om det kan vaskes, og om det ikke imprægnerer lugte.

Vinyl er en af de foretrukne typer på grund af dets holdbarhed, og fordi det har et beskyttende lag, der får det til at se poleret ud.

For det andet skal du spørge om klæbesystemet. Der er papirer, der har et klæbelag på bagsiden. Andre kræver, at du først limer væggen.

Afslutningsvis skal du, inden du går i butikken, måle det rum, der skal ordnes, så du får de nødvendige meter med hjem. Det er vigtigt at spørge salgskonsulenten om papirets længde og sammenligne med dine mål, så beregningerne passer sammen, og designet passer til det, du søger.

Pyntepapir og økologi

Produktionen af papir har en indvirkning på miljøet, så det er blevet almindeligt at fremme et ansvarligt forbrug. I den forbindelse opfordrer Biodiversity Notebooks indtrængende til at tage hensyn til cellulosefiberens oprindelse og blegnings- og fremstillingsprocesserne.

Hvis du nærmer dig disse initiativer, kan du vælge geometrisk papir fremstillet uden kunstig blæk eller konventionelle klistermærker. Prioritér i stedet dem, hvis råmaterialer og trykning er helt økologiske.

Det kan interessere dig ...
Hvordan man bruger rispapir i indretning
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan man bruger rispapir i indretning

Udforsk et materiale med mange fordele. Rispapir er alsidigt, let at bruge og økonomisk. Det har mange anvendelsesmuligheder i indretning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.