Sådan kan du polere granitoverflader

Granittens udseende forringes, hvis den bliver forsømt. En vigtig opgave er vedligeholdelse af dens glans. Dette er muligt med naturlige midler og andre tricks, som vi vil afsløre i denne artikel.
Sådan kan du polere granitoverflader

Sidste ændring: 06 december, 2022

Forarbejdede granitoider skiller sig ud blandt de mest anvendte materialer til indvendig og udvendig indretning på grund af deres elegance og modstandsdygtighed. Men disse stens hårdhed fritager dem ikke for slid. At rengøre og polere granitoverflader er en forpligtelse til at holde dem i optimal stand.

Granit gnides konstant, hvilket resulterer i næsten permanent vedligeholdelse, afhængigt af om det er en bordplade, gulv eller væg. Måden, hvorpå du udfører denne opgave, er afgørende for stenens udseende.

For at polere den kan du hyre specialiserede firmaer til at udføre denne opgave. Men den hast, der er forbundet med husarbejdet, og den udgift, der er forbundet med at betale en tredjepart, fører til, at man prøver enkle midler, fordi de er billigere, hurtigere og i nogle tilfælde meget effektive.

Granit til forskellige overflader

Nydeligt køkken

Granit er plutoniske magmatiske bjergarter, der kommer fra små og mellemstore korn. Dette forklares af generaldirektoratet for minedriftsudvikling, der blandt dets egenskaber fremhæver den palet af farver, som mineralet tilbyder. Sortimentet omfatter variationer af følgende farver:

  • Grå.
  • Lyserød.
  • Grøn.
  • Hvid.
  • Gul.

Ifølge det, som institutionen har påpeget, er disse sten dimensionelle, således at de tillader specifikke snit og former. Derfor anvendes de ofte som erstatning for keramik, glas, beton og andre elementer i byggeriet.

Granit udmærker sig også ved sin alsidighed, der gør den i stand til at tilpasse sig ethvert miljø på grund af dens uigennemtrængelighed, porøsitet og store holdbarhed. På grund af disse særlige egenskaber kan granit anvendes til køkkenbordplader, gulve i poolområder, vægge i badeværelser og andre rum.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Åbent koncept: En indretningsstil, du helt sikkert gerne vil kende

Hvordan kan man polere granitoverflader?

Der findes specielle maskiner, der kan polere granit, men disse procedurer er egnede for professionelle hænder. Andre metoder, der polerer disse overflader, er følgende.

Mopper og polermaskiner

Både mopper og elektriske polermaskiner til husholdningsbrug foreslås til at polere granit, især efter anvendelse af poleringsprodukter.

I tilfælde af maskiner har de skiver med passende teksturer til at give stenen den naturlige glans tilbage. Klude eller mopper bruges i det manuelle arbejde, hovedsageligt på vægge dækket af stenen.

Polermidler

Måske er det det mest oplagte alternativ. Det er voks eller væsker til stenoverflader. De er lette at påføre og lover et godt resultat. Sammensætningen af disse produkter koncentrerer en neutral pH-værdi. Desuden er de ikke giftige.

Generelt er polermidlerne fremstillet af akryl- og naturharpiks, der er venlige over for materialet og bidrager til dets modstandsdygtighed. Der skal anbringes små mængder på det område, der skal poleres, og derefter gnides med køkkenrulle.

Forbruger- og Brugerorganisationen anbefaler, at der anvendes køkkenrulle til rengøring af overflader for at undgå overførsel af mikroorganismer, der er i tekstiler.

Neutral sæbe

Sæbeopløsninger er et muligt middel til at polere granitoverflader. Desuden er flydende sæbe opført blandt de mindst giftige og mest økonomiske rengøringsmidler.

Tricket er at skrubbe overfladen med en emulsion indeholdende vand og neutral sæbe, idet man sørger for, at den sidstnævnte ingrediens overstiger den første i mængde. Husk at skylle efter med mere vand efter endt vask.

Klar eddike og vaseline

Klar eddike kan bruges til at rengøre og polere granitoverflader

Vaseline er en renset blanding, der er fremstillet ved destillation af petroleum. Clínica Universidad de Navarra undersøger de medicinske fordele ved dette stof, især på det dermatologiske område.

Selv om der ikke findes undersøgelser, der viser dets virkninger på andre områder, er der empiriske referencer, der forbinder dette produkt med fjernelse af fedt og støv.

På den anden side er der forskning om eddike eller eddikesyres desinficerende egenskaber, der katalogiserer det som et kraftigt antimikrobielt middel til rengøring.

Den hjemmelavede opskrift foreslår, at man blander en spiseskefuld vaseline med et skvæt klar eddike. Fordel præparatet på overfladen og lav cirkulære bevægelser med køkkenrulle for at opnå glans.

Affedtningsmidler og opvaskemiddel

Affedtningsmidler og opvaskemiddel fortyndet i varmt vand er fordelagtige til at polere granitoverflader i udvendige områder som f.eks. facader, terrasser og haver. Mens affedtningsmidler fjerner olier og hæmmer korrosion, indeholder opvaskemiddel overfladeaktive stoffer, der opløser og fjerner fedt i vand og anden tilsmudsning.

Bland begge ingredienser i en spand med rigeligt vand. Mængden afhænger af det areal, der skal poleres. Fordel væsken med en børste og fjern den derefter med vand.

Prøv at arbejde med en slange, der øger trykket i skylningen. Effekten er bedre, hvis du afslutter proceduren med at polere med en polermiddel til udendørs granit.

Blegemiddel

En rapport fra Universidad Nacional a Distancia bemærker, at natriumhypochlorit, kemisk navn for blegemiddel, er et stærkt oxidationsmiddel med desinficerende, svampedræbende og bakteriedræbende egenskaber. På den anden side menes det, at denne ressource er nyttig til at polere granitoverflader.

Under brugen anbefales det at bære handsker og maske for at forhindre skader på huden og for ikke at indånde produktet. Det er op til dig at bruge papir eller uldklude til at polere overfladen. Efterfølgende skal du vaske med rigeligt vand og glem ikke at tørre granitten af til sidst.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan kan du rengøre lædertasker og punge

Vigtigheden af at rengøre, før man vil polere granitoverflader

Det er normalt, at den hyppige brug af overfladerne efterlader pletter og andet snavs. Udelader man øjeblikkelig rengøring, bliver det mere besværligt at fjerne urenhederne. Du får granitten til at skinne hurtigere og i al sin pragt, hvis du, inden du anvender poleringstricks, udfører den nødvendige rengøring.

Architectural Digest magazine anbefaler vand som det bedste produkt til vedligeholdelse af disse overflader. En dag om ugen er det relevant at uddybe rengøringen med andre stoffer, f.eks. sæbeopløsninger.

I det specifikke tilfælde af køkkenbordplader er det vigtigt med daglig rengøring ved at tilsætte desinfektionsmidler, da det er her, madtilberedningen foregår, og uforsigtighed ville resultere i krydskontaminering og sundhedstilstande.

Hvad du ikke bør gøre, når du vil polere granitoverflader

For at desinficeringen af granitoverflader og den efterfølgende polering af dem skal give gode resultater, er det vigtigt ikke at anvende slibende produkter eller bruge mopper med metalbørster. Det er nødvendigt at gnide med subtilitet, fortrinsvis med køkkenrulle eller mikrofiberklude.

Selv om varmt vand er gunstigt til at fjerne pletter, skal man passe på ikke at koge det, da det på lang sigt har en tendens til at ødelægge materialet. Meget koldt vand har samme virkning.

Det kan interessere dig ...
6 naturlige produkter til at fjerne fedt fra dine bordplader
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige produkter til at fjerne fedt fra dine bordplader

Hvis du synes det er hårdt at fjerne fedt fra dine dine bordplader i køkkenet vil disse tips hjælpe dig, ved at bruge disse naturlige produkter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.