Sådan kan du blege mørke pletter på huden

Har du mørke pletter på din hud fra solen og ønsker du at blege dem? Her er nogle naturlige midler, som vil hjælpe med at blege mørke pletter på huden. De er nemme at lave derhjemme!
Sådan kan du blege mørke pletter på huden

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvor mange gange er din hud blevet solskoldet? Selvom du måske tænker, det vil give dig mulighed for at få en lækker farve så hurtigt som muligt, vil du måske ende med mørke pletter. Resultatet er en ujævn hudtone med mørke pletter i stedet for en ens farve. Du kan dog blege mørke pletter på huden med disse naturlige midler!

Du vil måske synes om: Få flot hud med disse 5 hudplejetips

Sådan kan du blege mørker pletter på huden

Først er det nødvendigt at understrege vigtigheden af at anvende en god solfaktor, som er passende til din hudtype. Dette vil hjælpe dig med at undgå fremtidige solskoldninger.

Det vil også hjælpe med at fremme og facilitere din indsats i at blege mørke pletter på huden, som du måske allerede har.

De følgende midler kan også hjælpe.

Skrub huden med sukker og honning for at blege mørke pletter på huden

Skrub af huden er en af de bedste måder at blege huden på. For at dette skal virke, er det vigtigt at skrubbe huden hver eller hver anden dag.

Den bedste måde at gøre det på er med to meget simple ingredienser: Sukker og honning.

  • Brug af honning til at skrubbe med er essentielt, fordi det fugtgiver, opstrammer og beroliger huden.
  • Sukker (hvid eller brun) er nøglen til at lave en god skrub. Sukkeret vil fysisk skrubbe din hud.
  • Hvis blandingen af honning og sukker er for fast, kan du tilføje noget vand til din creme.

Du vil måske også kunne lide: Reducer rynker med disse 5 honningmasker

Sukker, citron og honning til at blege mørke pletter på huden

Sukker og honning er to ingredienser, som vil hjælpe dig med at komme af med døde hudceller.

Tonic af citron til at blege mørker pletter på huden

Citron har altid været en populær ingrediens til at lysne huden. Derfor kan det også blege mørke pletter, som opstår på grund af skade fra solen.

Det er dog vigtigt ikke at udsætte sig selv for solen efter at have brug tonic af citron, eftersom det vil øge din risiko for at blive solbrændt og få flere mørke pletter.

  • Det bedste tidspunkt til at anvende en tonic af citron er om aftenen.
  • Pres blot saften ud af en citron og tilføj en smule vand.

Fugtgiv med aloe vera

Når du har skrubbet med sukker og honning og anvendt en tonic af citron, er det eneste, der er tilbage, at fugtgive din hud.

For at din hud kan gendannes ordentligt, er det meget vigtigt at fugtgive den med de bedst mulige ingredienser. En af de mest populære og naturlige fugtgivende midler er aloe vera.

Aloe vera er en plante, som alle bør have i deres hjem. Den er meget nyttig til en hver type af forbrænding.

  • For at bruge den skal du simpelthen skære et af bladene af, åbne den og påføre geléen direkte på det berørte område. Dette vil give øjeblikkelig lindring foruden af fugtgive din hud.
  • Efter at have skrubbet, anvendes aloe vera gelé for at blege mørker pletter på huden så hurtigt som muligt. For at opnå de bedste resultater, skal du være sikker på, at du er konsekvent med dine behandlinger.

Lad også aloe veraen blive absorberet ordentligt og virke natten over. Det kan være svært at anvende aloe vera om dagen, eftersom det kan være klistret og ikke blive absorberet ordentligt.

Aloe vera til at blege mørke pletter på huden

Aloe vera hjælper med at gendanne huden, fugtgive og berolige den. Anvend det konsekvent for at se hurtigere heling efter solskader.

Sådan kan man forebygge mørke pletter

På trods af alle disse naturlige løsninger, er det vigtigt at gentage at du ikke bør udsætte dig selv for solen unødvendigt. Nogle gange er det bare ikke nok at komme solcreme på. Prøv at begrænse din udsættelse for solen og vær sikker på ikke at blive ude for længe.

Den bedste løsning er dog at blive ude af solen fuldstændig eller gå med beskyttende tøj.

Du bliver nødt til at spørge dig selv: Kommer du nok solcreme på? Bruger du den rette type til din hudtype?

Ligeledes må du ikke glemme om de andre ting, der kan beskytte dig fra solen. Brug for eksempel solbriller, bær en hat og brug et tyndt sjal til at dække dine skuldre osv. Kort sagt vil dette tilbehør hjælpe dig med at undgå solskoldet hud og mørke pletter.

At blive solskoldet fører ikke kun til uønskede mørke pletter, men også en øget risiko for at udvikle hudkræft. Det er derfor meget vigtigt at beskytte dig selv fra solen. Eftersom der er så mange muligheder disse dage, hvorfor så ikke drage nytte af dem?

Prævention er trods alt det bedste middel!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Castañeda Gameros, Paola, & Eljure Téllez, Juliana. (2016). El cáncer de piel, un problema actual. Revista de la Facultad de Medicina (México)59(2), 6-14. Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0026-17422016000200006&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Domínguez, Ileana, Santana Gutiérrez, Odalis, Recio López, Orlando, & Fuentes Naranjo, Marilín. (2006). Beneficios del Aloe Vera l. (sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermería22(3) Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192006000300004&lng=es&tlng=es.
  • Suárez, S., & Jazmín, D. (2015). Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la ciudad de Guayaquil (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.