Sådan laver du en cremet ærte- og baconsuppe

Vi viser dig, hvordan du kan lave denne lækre og cremede ærte- og baconsuppe til aftensmad, så du virkelig kan imponere din familie og venner!
Sådan laver du en cremet ærte- og baconsuppe
Anna Vilarrasa

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Denne opskrift er en lækker og smagfuld ret, som er let at tilberede, samtidig med at den er fuld af næringsstoffer. Vi viser dig, hvordan du laver en cremet ærte- og baconsuppe.

Sundhedsfordelene ved ærter

Ærter er bælgfrugter ligesom soja og linser. Bælgfrugter er gode kilder til vegetabilske proteiner og komplekse kulhydrater

De har også et højt fiberindhold, samtidig med at de regulerer det dårlige kolesterol. Ydermere indeholder 150 gram ærter op til 2/3 af det anbefalede daglige indtag af C- og K-vitaminer.

Bælgfrugter er meget mættende, og de hjælper med at regulere dit blodsukker, hvilket betyder, at de er ideelle til diabetikere, dem, som har problemer med stofskiftet, og dem, som forsøger at tabe sig.

Bacon

Bacon er forarbejdet kød, selv hvis det er bacon i høj kvalitet. Et regelmæssigt indtag af forarbejdet kød er ikke sundt.

Selvom du skal bruge bacon til at tilberede denne ret, skal du alligevel forsøge at spise forarbejdede kødprodukter i moderate mængder

Ærter er en bælgfrugt

Sådan laver du en cremet ærte- og baconsuppe

Ingredienser 

 • 480 g ærter
 • 1 porre (100 g)
 • 1 stort løg (200 g)
 • 8 spsk. fløde (120 ml)
 • 2 spsk. olivenolie til stegning (30 ml)
 • 1 spsk. salt (15 g)
 • 1 knivspids sort peber (5 g)
 • 8 baconstrimler (175 g)
 • 500 ml vand
Bacon er forarbejdet kød

Fremgangsmåde 

1. Skær baconstrimlerne i mindre stykker og steg dem på panden ved lav varme. De vil blive mere sprøde og en smule mindre under stegning.

2. Når de er sprøde, skal du tage dem af panden og fjerne det overskydende fedt (f.eks. ved at lægge dem på noget køkkenrulle). Lad være med at slukke for kogepladen.

3. Skær porren og løget i tern og steg dem på den samme pande, som du brugte til baconen, indtil de er gyldenbrune.

4. Tilføj vand, salt og peber i en separat gryde. Tænd for kogepladen ved svag til medium varme, og hæld ærterne i gryden.

5. Lad det koge i cirka 35 minutter. Hvis du har en trykkoger, skal de kun koge i omtrent 15 minutter.

6. Hæld vandet fra, lad ærterne køle en smule af og blend dem, indtil skindet er væk, og de har en mere cremet konsistent.

7. Kom ærterne på stegepanden igen, og tilføj fløden.

8. Lad det hele stege i yderligere fem minutter over svag varme.

9. Når der er gået fem minutter, skal du slukke for kogepladen, og så kan du servere ærtesuppen med bacon som pynt.

Vi håber, du vil nyde denne lækre opskrift på en cremet ærte- og baconsuppe. Den er helt perfekt til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du en sund græskarsuppe
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du en sund græskarsuppe

Sund græskarsuppe burde være en ret, man spiser mindst en gang om ugen. Vegetariske supper er en sund kombination af smag og næringsstoffer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bouchenak M, Lamri-Senhadji M. Nutritional quality of legumes, and their role in cardiometabolic risk prevention: a review. J Med Food. 2013 Mar;16(3):185-98.
 • Delgado C, Olías R, Jiménez J, Clemente A. Aspectos de las legumbres nutricionales y beneficiosos para la salud humana. Arbor. 2016;192(779):a313.
 • Robles C. Las legumbres y su efecto hipocolesterolémico. llegums secs botànica i salut. Universidad de Barcelona. 2013.
 • Dahl WJ, Foster LM, Tyler RT. Review of the health benefits of peas (Pisum sativum L.). Br J Nutr. 2012 Aug;108 Suppl 1:S3-10.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.