Sådan regulerer du dit blodsukker naturligt

Ved at anvende kanel, kan du forbedre din krops følsomhed over for insulin, hvilket gør den mindre afhængig af dette hormon til at regulere blodsukkeret.
Sådan regulerer du dit blodsukker naturligt

Sidste ændring: 18 oktober, 2018

Folk som har højt blodsukker må konstant finde på måder at kontrollere det, og hvis de ikke passer på kan det endda føre til døden. En sund person bør have et blodsukkerniveau på mellem 80 og 100 mg pr. deciliter. Glukoseniveauet i kroppen reguleres af et hormon kendt som insulin, hvis primære funktion er at styre blodsukkeret. Men folk som har sukkersyge er ikke i stand til at producere tilstrækkelige mængder af dette hormon eller de udvikler en resistens over for det, hvilket gør det meget vanskeligt at kontrollere høje niveauer af blodsukker.

Mens en person, der har diabetes bør følge den korrekte medicinske behandling for at regulere blodsukkerniveauet, kan nogle af de følgende anbefalinger og naturmedicin til at bekæmpe dette problem også tages i betragtning.

Få regelmæssig motion

Sukker i blodet er et vigtigt brændstof til din krop, og jo mere motion du får, jo mere brændstof har den brug for. God træning kan være meget vigtigt i kampen mod for højt blodsukker. Derudover kan det også reducere behovet for insulin til patienter, som allerede er afhængige af det. En god mulighed er at starte med en daglig rutine, der omfatter 20 til 30 minutters moderat motion.

Reducer dit forbrug af kulhydrater

Enhver form for mad, der giver kroppen kulhydrater vil i sidste ende medføre en stigning i mængden af ​​glucose gemt i blodbanen. For at bekæmpe højt blodsukker, anbefales det at du minimerer dit forbrug af fødevarer, som er rige på kulhydrater.

Forøg dit proteinindtag

LaksMedGrøntsager

Ved at spise magert kød som fisk, kyllingebryst eller svinekød kan du hjælpe med til at reducere omsætningen af kulhydrater til glucose i blodbanen, og gøre det lettere for din krop at regulere blodsukkerniveauet.

Spred dine måltider ud over dagen

Folk som har højt blodsukker bør forsøge at spise noget sund mad hver anden eller tredie time. Dette er vigtigt, fordi dette sundhedsproblem normalt forårsager pludselige fald i blodsukkeret, som kan gøre at personen føler en trang til noget sødt.

Udfør afslapningsteknikker

YogaMeditation

Når du oplever vedvarende niveauer af høj stress, er det mere sandsynligt, at din lever vil begynde at frigive glykogen i din blodbane. Glycogen er kroppens sekundære lager af glukose og kan hurtigt hæve dit blod   sukker   niveau. Hvis det er muligt, forsøg at praktisere afspændingsteknikker og tage noget tid ud af hver dag for at bekæmpe stress.

Kanel

Flere undersøgelser har vist, at kanel kan have en positiv effekt i behandlingen af ​​diabetes og højt blodsukker. Dette krydderi er let at finde i butikkerne og kan hjælpe med at forbedre din krops følsomhed over for insulin. Takket være dette, vil du gradvist blive mindre afhængig af dette hormon til at regulere dit blodsukker.

Figenkaktus

kaktussaft - blodsukker

Anden forskning viser at figenkaktus kan være meget effektiv til at reducere højt blodsukker. Denne kaktus indeholder masser af fibre og andre stoffer. De hjælper med at kontrollere og normalisere kroppens sukkerstofskifte, så det er ideelt for folk, der lider af diabetes.

Hvidløg

En anden ingrediens, der bør være en fast bestanddel i kosten til mennesker med forhøjet blodsukker er hvidløg. Regelmæssig indtagelse af hvidløg kan sænke blodsukkeret hos patienter med både type 1 og type 2 diabetes. Hvad gør den? Ligesom figenkaktus hjælper det med at normalisere kroppens sukkerstofskifte og indeholder også visse stoffer, der fremprovokerer en reaktion svarende til ​​insulin.

Løg

Løg

Forskning fra University of Gezira, Sudan, fandt, at indtagelse af 100 gram rå løg om dagen kan reducere blodsukkeret hos patienter med type 1 og 2 diabetes. Det skyldes at   løg   er rigt på flavonoider og svovl.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • sukkersyge

  • træning

  • kulhydrater

  • glucose

  • stress

  • sukker

  • fibre

  • løg


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.