Sådan tilberedes løgringe i en airfryer

Det er muligt at tilberede lækre løgringe i en airfryer uden olie for at opnå et sundere resultat. Her er opskriften.
Sådan tilberedes løgringe i en airfryer

Sidste ændring: 04 maj, 2023

Det er muligt at tilberede udsøgte løgringe i en airfryer og dermed opnå et resultat med færre kalorier, der kan indgå i en sund kost. Husk på, at grøntsager bør være et fast element i kosten, da de indeholder vigtige næringsstoffer og fytokemikalier til opretholdelse af homøostase.

Inden vi begynder, er det vigtigt at understrege, at airfryere ikke tilbereder mad på samme måde som konventionelle friturestegere. Der er forskelle i smagen, men hvis du følger den opskrift, som vi deler nedenstående, bliver resultatet fremragende.

Ingredienser til løgringe i en airfryer

For at tilberede nogle løgringe i en airfryer skal du bruge følgende ingredienser:

  • 2 æg
  • 2 løg
  • 1 knivspids salt
  • 120 gram mel
  • Peber og spidskommen
  • 100 gram rasp

Løgringe tilberedt i en airfryer har færre kalorier end dem, der er stegt i olie, og er sundere.

Fremgangsmåde til at lave løgringe i en airfryer

Start med at fjerne skrællen fra løgene og skær dem i 1 cm tykke skiver, læg dem i en skål, mens æggene piskes i en anden skål. Når de er pisket, tilsættes salt, peber og spidskommen, og der piskes i et par minutter mere.

Kom æg, mel og rasp i forskellige skåle. Hver løgring skal dyppes i alle skålene. Først mel, derefter æg og til sidst rasp. Når alle løgringene er paneret, skal du forvarme airfryeren til 180 grader Celsius og derefter lægge løgringene i panden.

De skal stege i 15 minutter, men når de første 7 minutter er gået, skal du vende ringene, så de bliver perfekt gennemstegte på alle sider. Når kogetiden er overstået, tages løgrinene op, og så er de klar til at blive spist.

Bemærk, at du kan lægge løget i blød i vand i et par minutter, inden du panerer det, for at fjerne en smule af den stærke smag. I så fald er det tilrådeligt at dræne det godt bagefter ved hjælp af absorberende papir. Desuden er mængden af salt og krydderier varierende, så du kan tilpasse disse ingredienser til din personlige smag.

Fordele ved løgringe

Vi kan ikke afslutte artiklen uden at nævne de vigtigste fordele ved at inkludere løgringe i en afbalanceret og varieret kost. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er underskud af essentielle næringsstoffer for at få kroppen til at fungere korrekt. Husk dog på, at alle de positive virkninger skyldes grøntsagen og ikke panering.

De reducerer risikoen for at udvikle komplekse sygdomme

Løg er en kilde til fytokemikalier med antioxidant kapacitet. Disse elementer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv, hvilket reducerer risikoen for at udvikle komplekse sygdomme. Denne sammenhæng fremgår af en undersøgelse, der er offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

De forbedrer behandlingen af diabetes

Diabetes er en af de hyppigste metaboliske sygdomme i de udviklede lande. Risikofaktorerne er en utilstrækkelig kost og en stillesiddende livsstil.

Der er imidlertid visse fødevarer, der kan indgå i kosten for at forbedre styringen af blodsukkeret og behandlingen heraf. Løg er en af dem ifølge forskning offentliggjort i Journal of Dietary Supplements.

Du er måske også interesseret i: Forskellen mellem knolde, rodknolde og løg

De fungerer som præbiotika

Afslutningsvis skal det bemærkes, at løg kan fungere som præbiotika takket være tilstedeværelsen af inulin. Denne type opløselige fibre har vist sig at fungere som et energisk substrat for de bakterier, der lever i fordøjelseskanalen, hvilket får dem til at formere sig.

Løg i en kurv

Tilbered løgringe i en airfryer

Det er meget nemt at tilberede lækre løgringe i en airfryer. Du behøver ikke en masse ingredienser eller meget tid for at få et fantastisk resultat. De kan bruges som tilbehør til mange forskellige opskrifter, eller du kan endda spise dem med en hjemmelavet sauce.

Som det sidste skal du huske på, at det ikke er tilrådeligt at overforbruge dej, selv om det tilberedes i en airfryer. Den stegte type er nemlig mere kalorierig, hvilket kan bringe kaloriebalancen i ubalance. Det er fint at inkludere det i kosten lejlighedsvis, men andre metoder, såsom grillning og bagning, bør prioriteres.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
  • Oboh, G., Ademiluyi, A. O., Agunloye, O. M., Ademosun, A. O., & Ogunsakin, B. G. (2019). Inhibitory Effect of Garlic, Purple Onion, and White Onion on Key Enzymes Linked with Type 2 Diabetes and Hypertension. Journal of dietary supplements16(1), 105–118. https://doi.org/10.1080/19390211.2018.1438553
  • Vandeputte, D., Falony, G., Vieira-Silva, S., Wang, J., Sailer, M., Theis, S., Verbeke, K., & Raes, J. (2017). Prebiotic inulin-type fructans induce specific changes in the human gut microbiota. Gut66(11), 1968–1974. https://doi.org/10.1136/gutjnl-2016-313271

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.