Opskrift på cheesecake i en airfryer: Nem og velsmagende

Vi vil vise dig de trin, du skal følge for at tilberede en lækker cheesecake i airfryeren. Du vil elske den.
Opskrift på cheesecake i en airfryer: Nem og velsmagende
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Med denne opskrift på cheesecake i en airfryer får du udsøgte resultater med få ingredienser. Den ser fantastisk ud og smager lækkert! Det er en ret, der kan serveres som dessert, selv om den også passer godt til en kop kaffe eller eftermiddagste. Vi vil vise dig, hvordan du laver den trin for trin, så du får mest muligt ud af den.

Inden du går i gang, skal du huske at holde øje med, hvor mange søde sager du indtager. Disse indeholder som regel store mængder simpelt sukker.

Hvis de indtages dagligt, kan de skabe en vis overbelastning af bugspytkirtlen, som kan ende med at øge risikoen for at udvikle metaboliske patologier. Men hvis de indgår i kosten på regelmæssig basis, er der ingen problemer.

Ingredienser til cheesecake i en airfryer

Hvis du vil tilberede en udsøgt cheesecake i en airfryer, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 85 gram saltet smør
 • 140 gram digestivekiks
 • 680 gram flødeost
 • 2 æg
 • 400 gram kondenseret mælk
 • En spiseskefuld vaniljeekstrakt
 • Jordbærsyltetøj
 • Friske jordbær
Cheesecake med bær

Tilberedning af en cheesecake i en air fryer er meget enklere, end du måske forestiller dig.

Fremgangsmåde til at lave cheesecake i en airfryer

 1. Beklæd en kageform med bagepapir, og smør den med smør. Det er vigtigt at smøre kanterne for at gøre det nemmere at tage kagen ud af formen.
 2. Knus kiksene i en skål og bland dem med smørret ved stuetemperatur. Resultatet skal være groft mel, som du kan dække bunden af formen med. Læg blandingen i formen, og tryk godt for at presse den sammen.
 3. Nu er det tid til at forberede fyldet til kagen. Det er godt at have en røremaskine, men du kan også blande det i en skål med et piskeris. Pisk flødeosten godt igennem, indtil du får en cremet, glat konsistens.
 4. Tilsæt æggene et efter et, og fortsæt piskningen.
 5. Tilsæt kondenseret mælk og vaniljeekstrakt. Efter et par minutters piskning får du et helt glat og cremet fyld.
 6. Kom fyldet i tærteformen, og sæt den i kurven i airfryeren.
 7. Indstil airfryeren på 150 grader Celsius og bag i 25-40 minutter, afhængigt af modellen. Den skal være let brunet på overfladen.
 8. Tag panden ud af airfryeren, og lad den hvile i en time ved stuetemperatur.
 9. Sæt derefter kagen i køleskabet i yderligere 6 timer.
 10. Efter denne tid kan den tages ud af formen.
 11. Læg jordbær i skiver på toppen og dæk med lidt syltetøj.

En anden god opskrift: Sådan laver man cheesecake med blåbær

Fordelene ved cheesecake

Eksempel på cheesecake i en airfryer

Du kan inddrage cheesecake i din kost på lejlighedsvis basis.

Selv om cheesecake indeholder store mængder simpelt sukker, indeholder den også en række vigtige næringsstoffer. For eksempel indeholder den proteiner af høj biologisk værdi fra ost og æg. Disse elementer har vist sig at være nødvendige for at forebygge udviklingen af komplekse patologier som f.eks. sarkopeni.

Desuden er cheesecake en kilde til calcium, et fundamentalt mineral for knoglerne, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients. Det er vigtigt at dække det daglige behov for calcium og sikre, at D-vitaminniveauet er inden for de optimale rammer. På denne måde vil der ske en korrekt fiksering af calcium i knoglevævet.

Det skal dog bemærkes, at personer, der har udviklet en stofskiftesygdom, bør moderere deres indtag af slik eller fødevarer med højt indhold af simpelt sukker. Dette bekræftes af en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Advances in Nutrition.

Ellers kan problemet udvikle sig og blive vanskeligt at håndtere. Det vil være afgørende at indføre visse kostændringer for at undgå større problemer.

Du er måske også interesseret i: Ostete: Oprindelse og tilberedelse

Tilbered cheesecake i en airfryer

Som du har set, er det nemt at tilberede en udsøgt cheesecake i en air fryer. Du har ikke brug for mange ingredienser eller meget tid for at opnå fantastiske resultater både i smag og præsentation.

Den vil på ingen måde være ringere end de traditionelle muligheder bagt i ovnen. Det er naturligvis en ret, der bør spises med måde, da den indeholder mange simple kulhydrater, der kan påvirke blodsukkeret.

Husk som det sidste at lægge særlig vægt på at indtage fermenterede mejeriprodukter som dessert regelmæssigt. Disse fødevarer indeholder probiotiske mikroorganismer, elementer, der forbedrer sundheden og funktionen af fordøjelseskanalen. Frugt er også et godt valg, der indeholder kvalitetsvitaminer og antioxidanter.

Det kan interessere dig ...
Tre sukkerfri opskrifter på cheesecake
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre sukkerfri opskrifter på cheesecake

Vidste du, at du kan lave sukkerfri opskrifter på cheesecake? Her er tre lækre opskrifter. Ingen vil vide, at de er uden sukker!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Vannucci, L., Fossi, C., Quattrini, S., Guasti, L., Pampaloni, B., Gronchi, G., Giusti, F., Romagnoli, C., Cianferotti, L., Marcucci, G., & Brandi, M. L. (2018). Calcium Intake in Bone Health: A Focus on Calcium-Rich Mineral Waters. Nutrients10(12), 1930. https://doi.org/10.3390/nu10121930
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.