Sådan kan du vaske en bh uden at beskadige den

Jo mere sart en bh er, jo mere frygt er der for at vaske den. Udforsk to måder at vaske en bh på uden at beskadige den.
Sådan kan du vaske en bh uden at beskadige den

Sidste ændring: 22 april, 2023

For at vaske en bh uden at beskadige den, er det nødvendigt at udføre en grundlæggende pleje. Uanset om den kommer i vaskemaskinen eller vaskes i hånden, er det vigtigt at følge en trinvis vejledning, så din bh bliver helt ren og uden deformationer.

På grund af dens design og fremstillingsmaterialer er dette en sart beklædningsgenstand, som ikke bør behandles på samme måde som jeans eller en T-shirt. Hvis tanken er at forlænge dens levetid, er det nødvendigt at afsætte lidt mere tid til rengøringen af den. Læs med!

To måder at vaske en bh på uden at beskadige den

I dag findes der et stort udvalg af bh’er. Der findes f.eks. bh’er med fuld skål, halv skål, push-up eller korset. Afhængigt af stilen og de materialer, den er lavet af, skal du anvende en bestemt vasketeknik. På denne måde får du dit undertøj til at se godt ud i længere tid.

1. Vask en bh i vaskemaskinen

En åben vaskemaskine
 1. Læs undertøjsetiketterne. På den måde vil du være opmærksom på forslagene til pleje af tøjet.
 2. Vask bh’er efter farve. På den måde undgår du uheld med tøj, der kan falme og få pletter.
 3. Fastgør bh’er. Det er med til at forhindre, at de sætter sig fast i hinanden eller i andre beklædningsgenstande. Hvis det er en sports-bh, kan du springe dette trin over.
 4. Læg undertøj i en netpose. Denne genstand er med til at beskytte tøjet ved at forhindre direkte friktion med resten af tøjet. Hvis du ikke har en sådan, bruger nogle mennesker et pudebetræk. Kom bh’erne i ved at folde dem på midten og justere skålene oven på hinanden.
 5. Saml undertøjet med tøj i samme farve. Husk, at disse skal være lette, f.eks. T-shirts, tørklæder, skjorter eller pyjamas.
 6. Brug milde vaskemidler, helst dem til sart tøj. Meget stærke formler kan ødelægge fibre og blonder.
 7. Læg bh’en i blød (valgfrit). Udfør kun dette trin, hvis du finder det nødvendigt, og hvis tøjet er lyst, f.eks. hvidt eller beige.
 8. Brug det skånsomme vaskeprogram. Den skånsomme cyklus er en anden foranstaltning, der hjælper med at bevare sarte beklædningsgenstande.
 9. Vælg koldt vand. Husk på, at intimt tøj er lavet af elastisk stof og har stropper og elastik. Alle disse materialer mister elasticitet, når de kommer i kontakt med varmt vand.
 10. Form skålene. Når vasken er færdig, skal du folde bh’erne ud og give dem deres oprindelige form.
 11. Lufttør dem. Undgå at bruge tørretumbleren, da varme ikke anbefales til disse beklædningsgenstande. Hæng dem blot på en tørresnor ved hjælp af tøjklemmer.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvad er “renlighed”, og hvordan kan du anvende det i dit hjem?

2. Håndvask din bh

Bh i pink

Den mest arbejdskrævende metode til vask af bh’er er i hånden, men det er den mest effektive.

En artikel fra American Cleaning Institute påpeger, at håndvask er en af de bedste muligheder for at bevare sarte beklædningsgenstande som bh’er. Det kræver lidt mere tid og opmærksomhed, men giver mulighed for en mere skånsom behandling af stoffet.

Lad os se på det!

1. Fyld vasken. Eller du kan bruge en spand. Tilsæt derefter lidt mildt vaskemiddel, og bland det med vandet.

2. Kom tøjet ned i vandet. Glem ikke at sortere i farver. På den måde undgår du risikoen for pletter.

3. Lad tøjet ligge i blød. 15 til 20 minutter er fint nok. Denne tid vil give vaskemidlet mulighed for at virke for at fjerne rester af deodorant, sved eller olier fra f.eks. cremer. Hvis det er nødvendigt, kan du forlænge tiden.

4. Ryst bh’erne. For at fremskynde rengøringsprocessen og hjælpe med at fjerne snavs, bør vandet blive snavset på dette tidspunkt. Undgå pludselige bevægelser, der kan skade tøjets struktur.

5. Skyl med rigeligt vand. Klem med begge hænder, indtil vandet kommer rent ud, hvis bh’en er en cup- eller push-up-bh, og klem om den med begge hænder.

De sidste trin til at vaske en bh i hånden

6. Gentag vaskeprocessen (valgfrit). Dette trin gælder for meget beskidte bh’er eller dem, som ikke er blevet vasket i lang tid.

7. Lad vandet løbe ud. Læg bh’erne på et rent, tørt håndklæde, og lad det overskydende vand løbe af. Du kan også presse dem mellem to klude.

8. Lufttørres. Når du har givet bh-kopperne deres oprindelige form, hænger du dem op på en snor ved hjælp af en klemme. Nogle mennesker bruger et stativ til at hænge deres undertøj og strømper op på. Undgå at hænge dem op i stropperne, da de risikerer at strække sig.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Fordelene ved stofskabe

Anvend disse tips til at vaske en bh, og pas godt på dine yndlings-bh’er

For at bevare bh’er i længere tid er det tilrådeligt at lade dem ligge i mindst et døgn efter vask. Undgå ligeledes kommercielle blegemidler, da de har tendens til at påvirke tøjets elasticitet.

Du kan lave dit eget DIY-produkt med ingredienser som klar eddike og natron. Til nogle typer pletter, som f.eks. sved og madrester, fungerer de godt. Hvis det er nødvendigt, kan du supplere vask med varmt vand. Undgå en meget varm temperatur, da dette kan beskadige gummiet og stropperne.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.