Sådan ved du, om dit barn tager stoffer

Som forældre bør vi lære at identificere, om forandringerne i vores børns adfærd skyldes deres udvikling eller noget andet, som f.eks. stofbrug. Lær at genkende disse mønstre.
Sådan ved du, om dit barn tager stoffer
Mario Benedetti Arzuza

Skrevet og kontrolleret af læge Mario Benedetti Arzuza.

Sidste ændring: 09 august, 2022

I dag er stoffer en af ​​de største ting, som forældre bekymrer sig om. At vide, om dit barn tager stoffer, er afgørende for at finde hjælp i tide.

Selv om det ses som “normalt”, at teenagere “eksperimenterer” med alt, er det nemt at blive misbruger.

Ungdommen er en oprørstid i den forstand, at en teenager kan opføre sig på usædvanlige måder, men det bør ikke betyde brug af stoffer.

Mennesker mellem 11 og 21 år har normalt en forvrænget opfattelse af risiko. De opfører sig på sådan en måde, at de ender med at fortryder det, når det for sent.

Forældre til børn med en eller anden type afhængighed siger at det ikke er så nemt at genkende problemet i tide … Tegnene er ikke så klare.

Sådan ved du, om dit barn tager stoffer

Den voldsomme ungdom og stoffer

Ung person der ryger og drikker

Unge er pr. definition dristige og oprørske. De oplever en tid fuld af ændringer, der er vanskelige at håndtere.

Udviklingen af ​​seksuel interesse og behovet for at tilhøre og identificere sig med deres jævnaldrende begynder.

Denne periode karakteriseres ved at eksperimentere og forsøge at forblive på samme bølgelængde som deres
venner
. Den indflydelse, som venskaber har på hver teenager, er tæt knyttet til deres indflydelsesfelt.

Hvis de heller ikke har en sund kommunikation med deres familie, hvorigennem de åbent kan tale om hvad de behøver, kan det være mere kompliceret at handle i tide og redde teenageren fra denne forfærdelige fjende.

Narkotika: En undervurderet fjende

Narkotika

Mange unge og forældre ser narkotikabrug som en simpel handling, at de vil smide senere hen. De antager ikke risikoen for, at det kan forblive hos dem i resten af ​​deres liv, hvilket medfører alvorlige problemer i deres personlige og faglige liv samt deres helbred generelt.

Teenagere er ikke klar over, før de faktisk forsøger stoffer, at det let kan blive til et alvorligt problem. Som forældre nægter vi at acceptere, at vores barn ikke er fritaget for disse typer oplevelser. Derfor har vi tendens til ikke at være forberedt, uden at vide, hvordan vi skal handle, hvis det skulle ske for os.

Det første, vi skal gøre, er at afgøre, om den respektløse holdning fra vores barn skyldes hormonelle ændringer eller ej.

Det er vigtigt at se lidt længere end denne hårde alder, de er i, og kontrollere, om den mærkelige adfærd virkelig kommer fra stofbrug.

Adfærd du skal overveje

Person der ryger

Narkotika som cigaretter eller tobak har stærke dufte, der holder sig til dem, der bruger dem, såvel som deres tøj.

Den strategi, som brugerne anvender for at forhindre at blive opdaget, er gentagne gange at anvende cologne, tyggegummi og vaske deres hænder overdrevent.

Anbefalet læsning efter “Sådan ved du, om dit barn tager stoffer”:

Har du hørt om smartphone syndrom?

2. Kig ind i deres øjne

Øjne er meget klare indikatorer for afhængighed.

Hvert enkelt lægemiddel har særlige bivirkninger. For eksempel forårsager cannabis rødme og søvnig stirring. Tværtimod forårsager kokain og ecstasy de unge til at få udvidede pupiller, der virker meget store og runde.

3. Overdreven irritabilitet

Dreng der sidder i hjoernet og er ked af det - barn tager stoffer

Hormonelle ændringer i teenagere forårsager normalt ændringer i humør, men de der er forårsaget af stoffer er normalt meget mere overdrevne i sammenligning. Drengene bliver irritable og aggressive over alt, når de er i dårligt humør, fordi deres krop trænger til stoffet.

De isolerer sig og har en tendens til at afstå fra andre, især deres fædre, da de kan bruge stoffer uden at skulle forklare sig selv.

4. Stjæle medicin fra skabet

Når nogen begynder at misbruge stoffer, eksperimenterer de sædvanligvis med forskellige typer stoffer, og det er derfor, de siger, at det “bare er for at prøve” dem.

Familiemedicinskabet er normalt en kilde til narkotika uden at koste dem noget. Smerter eller populære hostesirupper er de mest anbefalede af dem, der allerede har forsøgt dem og forsøger at inducere andre.

Derfor, hvis noget af ​​dit medicin i dit hus forsvinder, er det tid til at snakke om det.

5. De bliver uansvarlige

Mand der sider ned og forklarer noget til hans datter - barn tager stoffer

En af de mest ødelæggende virkninger af afhængighed er den dårlige vane med at opgive alt og skabe mere fritid. Den unge stofbruger dropper deres studier og alt, hvad der kræver engagement.

Deres ydeevne i skolen går ned, og de afstår fra at forpligte sig til lektier, for at de kan nyde deres fritid.

Læs også denne artikel efter “Sådan ved du, om dit barn tager stoffer”:

Misbrug og mishandling hos unge par

Generel vurdering

Adfærdsmæssige ændringer i et barn, der misbruger stoffer, er ofte så tydelige for forældrene, der ved, hvad de skal kigge efter. Afhængigt af typen af ​​stoffer (stimulanter eller depressive stoffer) vil der næsten altid være specifikke bevis.

Hvis de går og snakker hurtigere, kan de bruge amfetamin. Hvis de går to dage uden at sove er det muligt, at de bruger kokain. Hvis det modsatte gør sig gældende og de er trætte og langsomme, kan de ryge cannabis.

Vi bør præcisere, at disse tegn, der er nævnt i de foregående dele af indlægget, når de er isolerede, ikke afgør faktorer, som at teenageren med sikkerhed er en stofmisbruger. Men jo flere ændringer du ser, desto mere sandsynligt er det at de eksperimenterer med stoffer.

Det vigtige er at være opmærksom på, at passe på dine børn, holde øje med dem og hvor de går hen, hvem de hænger ud sammen med, og hvem deres venner er.

Daglig effektiv kommunikation er grundlaget for at opretholde et tæt forhold til dine børn og forhindre forfærdelige situationer som narkotikamisbrug.

Det kan interessere dig ...
4 enkle ansigtsmasker til at behandle rynker
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 enkle ansigtsmasker til at behandle rynker

Rynker er linjer for vores udtryk, der primært er en følge af aldring. I denne artikel får du 4 enkle ansigtsmasker til at behandle rynker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.