Har du hørt om smartphone syndrom?

Smartphones kan forårsage en afhængighed der kan sammenlignes med nogle former for narkotika. Nogle lande har rehabiliteringscentre for folk, der ikke kan leve uden deres mobiltelefon.
Har du hørt om smartphone syndrom?

Sidste ændring: 25 august, 2022

De nye teknologier har haft en enorm indflydelse på verdensplan og har revolutioneret vores måde at leve på. Har du hørt om smartphone syndrom? Læs denne artikel!

Smartphone

Disse nye enheder er blevet mere og mere til stede i vores dagligdag, og er blevet et væsentligt element for kommunikation, arbejde og mange andre aspekter af vores daglige liv.

Smartphonen er en af de mest anvendte elektroniske enheder derude i dag med anslået 1,4 milliarder mennesker, der ejer mindst én.

Og selv om disse enheder giver os adgang til tusindvis af programmer til ethvert formål, har eksperter advaret os om deres sundhedsmæssige virkninger, især på dem der udvikler en afhængighed.

Konsekvenserne af overdreven mobilbrug er kendt som “smartphone” syndrom, og involverer en række fysiske og psykiske lidelser, som sænker livskvaliteten for de berørte.

Mange er ikke engang klar over, at de lider af denne lidelse. De ved ikke at deres elskede mobiltelefon er skyld i deres problemer.

Nå, hvilke problemer er forbundet med smartphone syndrom? Lad os tage et kig nedenfor.

Synsproblemer

Kvinde med synsproblemer

Vidste du, at dine øjne påvirkes, når du bruger telefonen meget? Lyset i mobiltelefoner kan nemlig forringe synet.

Vi holder ofte vores smartphones tæt øjnene, så de påvirker vores syn i højere grad end andre enheder.

Mobilens lys kan ifølge forskere ødelægge de lysfølsomme celler i nethinden.

De fleste eksperter er enige om, at skaden normalt er uoprettelig, hvilket gør problemet endnu mere alvorligt.

Der er nu filtre, som du kan købe til skærmen på din mobile enhed, der kan blokere de skadelige lysstråler.

Muskelsmerter

At bruge smartphone i flere timer uden at give dig selv en pause, kan forårsage muskelsmerter i ryg og nakke.

Hvis du ikke kan holde op med at bruge telefonen hele tiden og har den i hænderne indtil det øjeblik, du falder i søvn, er du næsten sikker på at forårsage smerte og spændinger i disse dele af kroppen.

Fysioterapeuter, der har studeret denne adfærd viser, at kropsholdningen ændres, når man bruger telefonen på denne måde. De anbefaler at sidde i en stol, med begge hænder til at betjene enheden på bordet for at undgå skader.

Ved kun at bruge tommelfingeren eller en finger til at betjene disse enheder, øges din risiko for at udvikle tendinitis.

Psykiske lidelser

Kvinde der sidder med hovedet paa sine knae

Når en person føler, at de er nødt til at tjekke deres smartphone hele tiden, kan det forstærke andre eventuelle psykiske problemer.

Følelsen af hele tiden at skulle være på, og hele tiden at skulle holde sig opdateret kan forstærke symptomerne på sygdomme såsom depression, angst stress.

Det kan være meget afhængighedsskabende hele tiden at skulle tjekke hvad andre foretager sig. Hvad laver min kæreste nu? Er han sammen med hende den kvindelige kollega, han snakker så meget om? Det kan forårsage bekymring, angst og jalousi.

Det kan forårsage ensomhed, isolation og en følelse af at skulle leve op til umulige standarder, især hos unge.

Afhængighed

Gruppe unge mennesker der er afhængig af gadgets

Fortsat fra oven, er det vigtigt at gøre særligt opmærksom på afhængigheden, disse enheder faktisk kan forårsage. Faktisk har mange måttet ty til psykologisk terapi for at overvinde deres afhængighed af smartphones.

Den angst der opstår, er blevet sammenlignet med den uro, stofmisbrugere føler, når de har brug for et fix. Nogle mobilbrugere har udtrykt følelsen af et følelsesmæssigt tomrum, når de ikke har mobilen i hånden.

Forbindelsen til internettet, øjeblikkelige beskedapplikationer og sociale netværk er øverst på listen over ting, som folk føler de oftest har brug for.

Situationen er så alvorlig, at nogle lande har åbnet rehabiliteringscentre for dem, der ikke kan leve uden deres smartphone.

Bruger du din mobiltelefon i moderate mængder? Nu hvor du kender de negative virkning ved at bruge den for meget, bør du tage alle de relevante skridt til at reducere mængden af tid, du bruger på telefonen hver dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.