Sorte hvidløg: Lær alt om dens fordele

For at udnytte fordelene ved sort hvidløg fuldt ud, bør du spise den på tom mave, selv om du også kan lave mad med det. Det har energibesparende egenskaber, så det er ikke en god ide at spise det før sengetid.
Sorte hvidløg: Lær alt om dens fordele
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Hvad du behøver at  vide om sorte hvidløg

Det skal du vide om sorte hvidloeg

Også kendt som “gammel hvidløg”, sorte hvidløg er lavet gennem en meget langsom proces.  Resultatet er denne mørke grøntsag med en endnu  højere koncentration af næringsstoffer end traditionel hvidløg.

Den er meget populær i Asien, især i Japan, hvor de bruger det som et krydderi.

Processen med at forberede sort hvidløg er simpel. Hvidløgshoveder fermenteres ved en bestemt temperatur (ca. 70 ° C / 158 ° F) og fugtighed (mellem 85 og 90%).

Der er ingen gær eller bakterier involveret. Det er en langsom proces, men hvad du får, er denne fantastiske grøntsag, der  bliver et meget populært naturligt middel.

Sort hvidløg har en lidt sød,  noget sur smag. Nellikerne bliver meget mindre, men deres helbredende egenskaber bliver meget mere stærkt koncentrerede.

Det taber også den invasive duft, som almindelig hvidløg har. På trods af det brændte udseende har den en blød, cremet tekstur, så det er godt til at sprede, lave mad eller spise alene.

Det er blevet et supplement til en masse forskellige kostvaner, fordi det er en ‘superfood’ , som din krop ikke bør gå glip af.

Selv om oprindelsen af ​​sort hvidløg ikke er helt klart, tror nogle, at det kom ud af japanske forskeres arbejde, der ønskede at slippe af med den stærke lugt af hvid hvidløg. De forsøgte at ryge det i et par timer, og det fungerede!

Det tog ikke lang tid at finde brug for denne “nye ingrediens”, og det spredte sig hurtigt til andre steder.

Hvad er sorte hvidløg god for?

Sort hvidløg har utallige vidunderlige egenskaber. Nogle ting, der skiller sig ud, er  antibiotika, diuretikum, antioxidant og fordøjelseskræfter,  men det har mange flere.

  • Det indeholder svovlforbindelser, linolsyre og polyphenoler.
  • Det giver også 18 ud af de 20 aminosyrer, herunder de 8 essentielle aminosyrer, der er tilgængelige i naturen.
  • Dens egenskaber er 10 gange så stærke som friske hvidløg.

Dens andre fordele er:

Den forhindrer kardiovaskulær sygdom

Det er en stor allieret for hjerte- og kredsløbssundhed, fordi den er antioxidant og reducerer hypertension (takket være dets allicinindhold).

Det fortynder også blodet, reducerer koagulering og minimerer risikoen for slagtilfælde og blodprop i benet.

Det er en stor diuretikum

Det giver også en sund dosis kalium, hvorfor denne form for hvidløg er fantastisk til folk, der beskæftiger sig med væskeretention, edemaer eller nyreproblemer.

Når du spiser det på en tom mave, kan sort hvidløg eliminere overskydende vand fra din krop.

Det øger kollagen

Mennesker med  hudproblemer (herunder dermatitis, acne, psoriasis og rosacea) eller visse fælles problemer bør spise det rå.

Det indeholder svovlforbindelser (tiosulfinater). Disse kan øge kollagendannelsen. Det betyder, at det er rigtig godt for mennesker med gigt og muskelsmerter.

Det forbedrer dine forsvar

Sorte hvidloeg forbedrer immunforsvaret

Hvis du bliver syg ofte, fordi dit immunsystem er svagt, skal du spise sort hvidløg. Det er et stærkt hjem middel til at forbedre dit forsvar og bekæmpe vira og bakterier.

Det bekæmper træthed

Altid har hvidløg gjort godt hos atleter eller enhver, der ønsker at forbedre deres fysiske modstand. Det er også  godt at bekæmpe kronisk træthed  eller udmattelse ved at arbejde for højt eller fra en mangel på regelmæssig søvn.

Det er en god antioxidant

Uden tvivl, sort hvidløg er en stor allieret i kampen mod  den   tidlig ældning af cellerne . Plus, det hjælper med at fjerne frie radikaler, der kan forårsage alle former for sygdomme, hvis der er et overskud af dem.

Behandler åndedrætsbesvær

Aldrig hvidløg er meget god til at reducere astma og allergi symptomer. Plus, det hjælper med at lindre forkølelse, svælgkræft , laryngitis og andre almindelige respiratoriske problemer.

Det beroliger dine nerver

At spise sort hvidløg kan fungere som et naturligt middel til at reducere overskydende stress. Det virker beroligende mod angst, bekæmper søvnløshed og reducerer irritabilitet og dårlige humør.

Andre effekter af sort hvidløg

Sammen med ovenstående egenskaber bekæmper sort hvidløg forstoppelse, reducerer kolesterol og har kræftfremkaldende egenskaber takket være dets cysteinindhold.

Dybest set er det fantastisk!

Sådan spiser du sorte hvidløg

Saadan spiser man sorte hvidloeg

Nu, at det er “i mode”, er det nemt at få fat i et hoved af sort hvidløg i naturlige helsekostbutikker.

Det er også en populær ingrediens blandt berømte kokke i asiatiske, europæiske og amerikanske restauranter.

  • Det er bedst at spise 1-3 fed hvidløg om dagen, altid på tom mave.
  • Du kan også sprede det på et stykke brød eller skål som en del af din morgenmad.
  • Husk ikke at spise det før du hviler dig. Det har en energisk effekt og kan forårsage søvnløshed hos nogle mennesker.

Atleter kan tilføje et fed hvidløg til deres smoothies og måltider, før de udøves. Det forbedrer trods alt præstationerne , selv for atleter på et elitiveau.

Hvis du vil, kan du tilføje det til dine måltider i saucer, supper, kager eller ris eller pasta retter. Det er også perfekt med kød, fisk og grøntsager.

Du kan holde sort hvidløg ved stuetemperatur i en plastikpose eller en glasflaske i et år uden problemer  .

Det kan interessere dig ...
Få stærkere negle med hvidløg- og olielotion
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Få stærkere negle med hvidløg- og olielotion

Negle er blevet en meget vigtig del af feminin skønhed. Når alt kommer til alt, supplerer de ikke bare dit image. Læs mere her.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ryu JH, Kang D. Physicochemical Properties, Biological Activity, Health Benefits, and General Limitations of Aged Black Garlic: A Review. Molecules. 2017 Jun 1;22(6):919. doi: 10.3390/molecules22060919. PMID: 28587168; PMCID: PMC6152780.
  • Tsai JC, Chen YA, Wu JT, Cheng KC, Lai PS, Liu KF, Lin YK, Huang YT, Hsieh CW. Extracts from Fermented Black Garlic Exhibit a Hepatoprotective Effect on Acute Hepatic Injury. Molecules. 2019 Mar 20;24(6):1112. doi: 10.3390/molecules24061112. PMID: 30897831; PMCID: PMC6471182.
  • Jeong YY, Ryu JH, Shin JH, Kang MJ, Kang JR, Han J, Kang D. Comparison of Anti-Oxidant and Anti-Inflammatory Effects between Fresh and Aged Black Garlic Extracts. Molecules. 2016 Mar 30;21(4):430. doi: 10.3390/molecules21040430. PMID: 27043510; PMCID: PMC6274159.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.