Seksuel forenelighed: Alt, hvad du behøver at vide

Forenelighed udvikles baseret på mange aspekter: Det psykologiske synspunkt, personlighed, værdier og erotisk adfærd.
Seksuel forenelighed: Alt, hvad du behøver at vide

Sidste ændring: 11 december, 2022

Har du nogensinde spekuleret på, hvad seksuel forenelighed er, men ved ikke, hvad du skal svare? Dette er normalt. Selvom det er to hverdagsord, er der flere ting, du måske ikke ved om det.

Vi kan kort definere seksuel forenelighed som en række overbevisninger, værdier, behov og ønsker relateret til seksuelle forhold, der sker mellem to mennesker. Dette er foreneligt, men det handler om så meget mere end det.

Forbindelse

Kender du den følelse, når du er forbundet med en anden person?

Det er energi og en slags tiltrækning, som du ikke kan beskrive, men det er der. Det opstår på grund af det sammenfald i værdier, behov og ønsker, som vi nævnte ovenstående. Ved at lægge mærke til og føle, at alt passer, er det uundgåeligt, at seksuel forenelighed opstår.

Genkend din partners signaler

På trods af denne forbindelse er det vigtigt at lære at genkende din partners signaler for at være opmærksom på den seksuelle forenelighed. Hvis du ikke er klar over disse tegn, vil det være meget svært for dig at have mere end et venskab (og forhåbentlig det). Men hvad er tegnene, du ikke bør ignorere?

Den måde, den anden person ser på dig, hvordan de bliver nervøse, når de er omkring dig, deres tilgange og subtile handlinger som at ae din hånd betyder, at de er tiltrukket af dig. Der er mange spor om, at den anden person er vild med dig. Hold dine øjne åbne og dine sanser opmærksomme.

Seksuel forenelighed: At have samme appetit

Nogle mennesker har ingen seksuel lyst, som en artikel offentliggjort i Psychiatry MMC forklarer. På den anden side har nogle mennesker stor appetit. Det hele afhænger af personen.

Af denne grund er seksuel forenelighed meget vigtig: Det handler om, at begge parter deler den samme appetit. Hvis ikke, er det klart, at de ikke er forenelige.

Et uforeneligt par på hver sin side af sengen

Seksuel forenelighed: Et lignende syn på sex

Hvad vil det sige at have et lignende syn på sex?

Grundlæggende nyder man de samme ting. For eksempel, hvis du kan lide at prøve nye ting eller bruge sexlegetøj, skal den anden person også lide det, eller i det mindste være åben for at prøve dem.

Hvorfor? Fordi det er det, seksuel forenelighed er baseret på.

Hvis du ikke har det samme syn på sex som den anden person, vil det være meget svært at nyde at være i seng sammen. Derfor er det vigtigt at blive enige om, at dette er foreneligt.

Dele de samme præferencer

Et andet grundlæggende aspekt vedrørende seksuel forenelighed er at dele de samme præferencer og smage. Hvis du kan lide at blive vundet, men den anden person ikke kan det, vil du næppe være i stand til fuldt ud at udforske og nyde sex.

Derfor er det meget vigtigr, at jeres præferencer matcher, ikke kun i resten af dit livs facetter, men også i dit sexliv. Har du nogensinde tænkt over dette før?

Hvad afhænger seksuel forenelighed af?

Ud over alt det ovenstående afhænger forenelighed af feromoner og genetisk kompatibilitet, der aktiverer lyst såvel som seksuel reaktion, ifølge Men’s Health Medical Literature for Patients. Andre faktorer påvirker det imidlertid også, som hvis den anden person passer til eller nærmer sig den ideelle vision for en partner, du har i tankerne.

Afslutningsvis skal forenelighed udvikles baseret på mange aspekter: Det psykologiske synspunkt, personlighed, værdier og erotisk adfærd.

Men ligesom hvordan seksuel forenelighed kan opstå (tilsyneladende ud af ingenting), kan det modsatte også ske. Med andre ord kan du miste det. Dette kan ske, hvis dine værdier ændres, eller hvis der ikke var ægte forenelighed fra begyndelsen, og du så ting, der ikke rigtig var der.

Sådan genvinder du seksuel forenelighed

To mennesker er intime

Heldigvis kan du genvinde tabt seksuel forenelighed. Faktisk beslutter nogle par at gå til en sexolog for at finde en løsning på, hvad der sker med dem.

Tingene var ikke altid dårlige, og du kan mærke, at du har ændret dig. Bare rolig, du kan stadig få det, du tabte.

  • Udforsk nye horisonter: At introducere sexlegetøj og prøve nye ting kan vække glæde og lade dig opdage præferencer, du ikke vidste, du havde. Du vil nyde sex mere.
  • Tilbring tid alene sammen: Nogle gange forhindrer børn eller det daglige ansvar dig i at have tid til at tale eller have sex. Derfor er det vigtigt at finde øjeblikke sammen for at være intime.
  • Find din egen rytme: Hvis du har mere seksuel lyst end din partner, kan du finde en balance, hvis du taler om det. Du behøver ikke altid at være på samme niveau i alt. Medmindre du befinder dig i to modstående ekstremer, kan dette fungere.

Som du kan se, er det vigtigt, at der er seksuel forenelighed, men det betyder ikke, at du skal være den samme som den anden person. Der vil altid være forskelle, og det vigtige er, at du finder en balance. Til dette er kommunikation nøglen.

Det kan interessere dig ...
Hvorfor er det så svært at tale om sex?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvorfor er det så svært at tale om sex?

Det er svært at tale om sex, selvom det er overalt. Mange mennesker undgår sådanne samtaler, fordi de er flove eller forvirrede.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Mallon, R. y Stich, SP (2000). La extraña pareja: la compatibilidad de la construcción social y la psicología evolutiva. Filosofía de la ciencia , 67 (1), 133-154.
  • Salgado, C. (2003). El desafío de construir una relación de pareja. Editorial Norma.
  • Urbano-Contreras, A., Iglesias-García, M. T., & Martínez-González, R. A. (2019). Satisfacción general y sexual con la relación de pareja en función del género. Revista Española de Investigaciones Sociológicas165, 143-158.
  • Psychiatry (Edgmont). 2008 Jun; 5(6): 50–55. Published online 2008 Jun. Sexual Desire Disorders. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695750

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.