Selvopfyldende profeti: Når dine tanker bliver til virkelighed

Du er nødt til at ændre dine overbevisninger, finde et nyt perspektiv og frem for alt tro på hvad du vil. At tro på dig selv er så vigtigt, når du arbejder for at opfylde din profeti.
Selvopfyldende profeti: Når dine tanker bliver til virkelighed

Sidste ændring: 09 august, 2022

Nogle kalder det pygmalion-effekten, men de fleste kender det som en selvopfyldende profeti. Fænomenet stammer fra de antikke grækere, der først fandt på det i legenden om Ovidio.

Denne legende handler om en billedhugger ved navn Pygmalion, som blev forelsket i en af ​​sine statuer, som han kaldte Galatea. Hans kærlighed var dyb, men blind. Han behandlede skulpturen som om det var en rigtig kvinde.

Gudinden Aphrodite blev opmærksom på den kærlighed Pygmalion følte for sin statue, så hun gjorde den levende. Alt, hvad han havde ønsket så højt, blev endelig til virkelighed.

Kan du finde en selvopfyldende profeti i dit daglige liv?

Hvis du konstant leder efter tegn på utroskab kan det drive din partner til at være utro

Hvad sker der med en person, der har et problem med jalousi? De holder konstant øje med deres partner, leder efter beviser på mulig utroskab og af den grund ender de med at finde præcis, hvad de var bange for.

Det synes ironisk at tænke på, at det, vi er så bange for, kan blive til virkelighed. Men vores handlinger fungerer som om de kalder det til at ske.

Uden at ville det, leder en jaloux person efter beviser der ikke findes. Men hvis de fortsætter med at gøre dette, vil de ende lige netop det sted de var bange for.

Læs også:

Det samme sker i andre miljøer, som i skolen.

Når en professor mener, at en studerende kommer til at dumpe sit kursus, tror den studerende ubevidst på det og handler på en måde, som sikrer, at det bliver til virkelighed.

Som vi kan se, er den selvopfyldende profeti ofte til stede i negative situationer. Pygmalion-effekten kan imidlertid anvendes på en positiv måde.

Ligesom det skete med Ovidio, fordi du tror at du vil lykkes med et projekt eller siger at du vil opnå en af ​​dine drømme, kan du få det til at ske.

Intet er umuligt. Men vores liv er oftere reguleret af negativitet end positivitet. Folk holder os ofte tilbage. Derfor har Pygmalioneffekten mange flere negative eksempler end positive.

Pygmalion-effekten og loven om tiltrækning

Loven om tiltrækning siger at du kan tiltrække positiv eller negativ energi med dine tanker og handlinger

I virkeligheden kan vi sammenligne den selvopfyldende profeti med loven om tiltrækning. Faktisk, ved at tro på, at vi tiltrækker noget, kan det en dag, uden at vi forventer det, blive til virkelighed.

Der er ingen magi involveret. Det handler heller ikke om skæbnen. Svaret findes i vores holdningsændring.

For eksempel opfører vi os ikke på samme måde overfor vores partner, når vi stoler på dem, i forhold til når vi tror, ​​at de er os utro med en anden.

Vores handlinger udstikker en vej med en ende, som vi ikke kan undgå.

Men vi er ofte ikke opmærksomme på det. Af den grund ender vi med at blive overraskede over os selv og de beslutninger vi træffer omkring noget der er sket.

Læs også:

Har du nogensinde befundet dig i en situation, hvor du tiltrækker de samme typer mennesker? Du tror måske, at du har dårligt held, eller at alle omkring dig er dårlige mennesker.

Men måske har du ikke set på dig selv. Måske har du ikke indset, at du har en stærk tro installeret i den ubevidste del af din hjerne, der får dig til at tro, at alle er løgnere og er utro.

Vores tanker og overbevisninger er meget magtfulde. Men at være opmærksom på dette kan virke til vores fordel.

Lev det liv, du ønsker at leve. Det bliver en selvopfyldende profeti

Hvis du tænker positivt vil du tiltrække positivitet. Det er en selvopfyldende profeti

Takket være selvopfyldende profeti kan du leve det liv, du ønsker at leve. Faktisk kan det ske ved forskellige lejligheder, at dine tanker i virkeligheden er det eneste, der forårsager dig smerte.

Hvorfor ikke prøve det modsatte? Ja, det kræver meget styrke fra din side. At frigøre dig selv fra negative tanker og overbevisninger kan være et meget trættende arbejde.

Men det er det værd. Tænk på alle de negative ting, du har tiltrukket, og forestil dig, hvordan du kunne have vendt det til noget positivt.

Du er nødt til at ændre dine overbevisninger, finde et nyt perspektiv og frem for alt tro på hvad du vil. At tro på dig selv er så vigtigt, når du arbejder for at opfylde din profeti.

Vi er alle arkitekter af vores egne liv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Vargas Castro, D. A., & Castro, D. A. V. (2016). Profecía autocumplida o los dos tiempos de la verdad. Desde El Jardín de Freud. https://doi.org/10.15446/djf.n16.58154
  • Porcar Raro, E., Gimeno Nácher, M. E., Balaguer Rodríguez, P., & Aledón Pitarch, B. (2013). El efecto Pigmalión, autoestima y rendimiento escolar. Fòrum de Recerca. https://doi.org/10.6035/ForumRecerca.2013.27
  • García, V. J. (2015). El efecto Pigmalión y su efecto transformador a través de las expectativas. Textos y Contextos.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.