Derfor skal du skabe fred med dig selv i dag

Det er på tide at skabe fred med os selv og holde op med at straffe os selv. Vi bør lære at være tilfredse med vores krop og vores sande jeg, så vi kan stoppe med at skade vores selvværd.
Derfor skal du skabe fred med dig selv i dag

Sidste ændring: 11 december, 2022

Jeg vil gerne skabe fred med mig selv. Jeg har trods alt gjort mig så meget skade på mig selv, og jeg har ladet mig selv blive misledt af så mange forvirrende budskaber, at jeg er blevet til min egen værste fjende.

Blot ved at gå udenfor bliver vi bombarderet med en hel masse meddelelser, reklamer og plakater, der fortæller os at at vi bør være tyndere, skjule vores rynker, få fyldigere hår og så videre… Men hvad er der galt med os, hvis vi har få ekstra pund, dybe rynker, og tyndt hår? Vil vi føle os dårlige eller triste på grund af det? Vil vi være ked af os selv?

Men selvom det er den virkelighed vi ser i begyndelsen, er det op til os at afgøre, om det er sandt eller ej. Vi skal simpelthen se på andre kulturer for at se om de har andre skønhedsidealer. Hvorfor fortsætter vi stædigt med at give magt til noget, som vil ændre sig med tiden, og det er i realiteten uvirkeligt og svært at opnå?

Perfektionens hul

fanget kvinde

Vi kan forestille os at den måde hvorpå vi søger efter perfektionisme, som samfundet pålægger os, er inden for rækkevidde, men i virkeligheden er det ligesom et hul, vi fortsætter med at falde dybere ind i. Der er ingen ende, heller ikke en vej ud, fordi vi bombarderes med budskaber fra alle sider om vægt, statur, skønhed, som vi giver for meget troværdighed til.

Vi bevæger os mellem skønhed og grimhed, det gode og det dårlige. Der virker ikke til at der nogen mellemvej – det er alt eller ingenting. Måske kan vi vågne op i morgen som et lykkeligt menneske. Lykkelig over den person, vi ser i spejlet. Men det, vi ser, når vi forlader huset, lukker op overfor kritikken, afslagene, der forårsager tristhed og frustration hos os.

Vi har det med at søge efter andres godkendelse, og prøve på at passe ind, så resten af ​​samfundet accepterer os. Men selvom det, som er unikt og anderledes, kan være synligt, er det vigtigt at lære ikke at sammenligne os med andre.

  • Vi kan ikke lade som om at vi har tynde ben, hvis vi i virkeligheden har meget større ben. At afvise sandheden kan skabe en stress-cyklus, der ikke vil have et godt resultat.
  • Lad være med at være noget som vi ikke er. Se ikke for meget på samfundets standarder for, hvad der er smukt, som den endegyldige sandhed. I virkeligheden har disse standarder ændret sig betydeligt gennem tiderne.
  • Vi skal blot se på fortiden, og hvordan folk var i den tid, og hvad deres skønhedsidealer var, for at se, at dette er sandt.

At skabe fred er muligt

at skabe fred med dig selv

Det er muligt at skabe fred med dig selv. Stop med at bebrejde dig selv. Begynd at se dig selv som en original, unik og fuld af gode ting. Er det ikke sandt, at den person, der ikke har noget imod at være dem, som de nu engang er, fanger vores opmærksomhed? At være unik gør, at de skiller sig ud. Og de er ligeglade med at blive afvist. Deres unikke karakter tiltrækker værdige mennesker.

At sammenligne os med andre er brutalt for vores selvværd, som vil tro på, at vi ikke er nok, lige, værdifulde … Det er en fri måde at skade os selv på og blive ulykkelig. Desuden fortjener vi at nyde livet uden at tillade os selv at lide på grund af disse, blot æstetiske spørgsmål.

At skabe fred med os selv har ikke kun at gøre med noget der er overfladisk, men også med alle de trosmønstre, der omgiver os, og mange af dem har indlejret sig dybt i vores sind.

For eksempel er tendensen til ikke at sige “nej” bare fordi vi vil være rare ved alle, eller fordi vi føler at kærlighed betyder, at vi må lide. Disse negative mønstre indfanger os i skadelige forhold.

De får os til at leve med situationer, hvor vi ikke føler os godt tilpas. Men samfundet lærte os det, og derfor er det, at vi giver det en stor troværdighed.

fri kvinde

Konklusionen er…

Vi bør lære at stille spørgsmålstegn ved alt, og åbne øjnene for den sande virkelighed. Og hvad der er vigtigere er, at vi bør stoppe med blindt at acceptere det, som andre ønsker at idealisere og bringe frem. Det er muligt at skabe fred med vores sande selv. Fortryd alt, hvad vi troede var sandt, og gjort vores liv så vanskeligt.

Det er på tide at befri os fra denne store vægt, at holde op med at bebrejde os selv, for at prøve at være noget andet end hvad vi i virkeligheden er. Tiden er til at bekymre os om hvad der får os til at skinne som mennesker.

Det kan interessere dig ...
5 skridt til at identificere og overvinde lavt selvværd
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 skridt til at identificere og overvinde lavt selvværd

Da vi var små, lærte ingen os, hvordan man skaber et sundt følelsesmæssigt velvære. Her får du 5 skridt til at identificere og overvinde lavt selvv...

Hovedbillede udlånt af @wikiHow.com

Det kan interessere dig ...
Farvel til stress: 5 strategier enhver kvinde bør bruge
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Farvel til stress: 5 strategier enhver kvinde bør bruge

Kvinder forventes stadig at have styr på det hele. Presset om at lykkes kan føre til stress og angst. Er det på tide at sige farvel til stress? Så ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Branden, N. (1995). Los seis pilares de la autoestima. Barcelona: Paidós.
  • Ferreras, E. (2007). La autoestima. Anales de Mecánica y Electricidad, 54–60.
  • Branden, N. (1989). Cómo mejorar su autoestima. Círculo de Lectores., 1–64. https://doi.org/10.1186/cc1474
  • San Martín, J. L., & Barra, E. (2013). Autoestima, apoyo social y satisfacción vital en adolescentes. Terapia Psicologica, 31(3), 287–291. https://doi.org/10.4067/S0718-48082013000300003
  • Antonio, P. J. (2000). Yo, Autoestima , Autoconcepto. Plan de Acción Tutorial: Gabes, 1, 288.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.