Skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Du kan undgå store problemer ved at forstå de skjulte vaner hos deprimerede mennesker. Hvis du ikke opdager det tidligt nok, kan resultaterne være tragiske.
Skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du kan undgå store problemer ved at forstå de skjulte vaner hos deprimerede mennesker. Hvis du ikke opdager dem tidligt nok, kan resultaterne være tragiske.

Udadvendt og social, men deprimeret? Der er flere skjulte vaner hos deprimerede mennesker. Opdagelse af disse vaner er vigtigt for at hjælpe med at overvinde denne patologi.

Skjult depression, et stort problem

Trist dame sidder i en sofa

Selvom deprimerede mennesker normalt er forholdsvis lette at opdage, er skjult depression et stort problem. De, der lider af det, prøver at skjule deres lidelser, hvilket kun øger deres risiko. Symptomer vises uventet, normalt når det er for sent at tilbyde hjælp.

Det underliggende problem ignoreres generelt, især af den lidende. De kan når som helst udvikle selvmordstendenser uden at forstå hvorfor. Ofte er det for sent. Ingen opdagede tegnene og offeret talte aldrig om det.

En person med skjult depression prøver at være optimistisk. De lytter til musik, går ture eller prøver at motionere for at overvinde problemet. Frygten for afvisning fører dem til at skjule deres følelser. De kan endda forsøge at skjule skader på andre dele af deres kroppe, f.eks. på deres arm, for at undgå at tiltrække opmærksomhed.

I modsætning til hvad man tror, ​​tager det udadvendte og joviale folk længere tid at overvinde depression end introverte. I lang tid troede eksperter, at det ville være yderst usandsynligt for en person, der er munter og meget omgængelig, at bukke under for en depressiv tilstand. Virkeligheden har imidlertid vist sig at være en anden.

Læs også: Mentale værktøjer mod depression

Hvorfor skjule det?

Skam eller frygt for at miste venner eller endda deres job er nogle af grundene til, at folk skjuler deres depression. Den glæde, de er kendt for, forhindrer dem i at fortælle sandheden om deres situation. Derfor skal du være opmærksom på disse skjulte vaner hos deprimerede mennesker, så du kan hjælpe dem med at overvinde dem.

Skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Depressiv dame ved bord med notesbog

Demonstrationer af glæde og hjertelighed kan ledsages af minder fra fortiden. De taler muligvis om begivenheder fra fortiden, der ikke er blevet overvundet, selvom personen ikke taler om dem på en trist måde.

Hvis denne ven eller slægtning taler om deres angst eller udmattelse, skal du være nøje opmærksom. Det er vigtigt at være opmærksom på disse detaljer, og det i endnu højere grad, hvis du ikke har skullet håndtere noget lignende før.

Vær opmærksom på ændringer i kosten

Manglende appetit er en af de skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Ændringer i en persons kost kan indikere en eller anden lidelse. Selvom spiseforstyrrelser og depression er forskellige sygdomme, kan de relateres.

Disse ændringer kan forekomme samtidig eller en lidelse kan føre til en anden. Hvis en person udviser ændringer i deres appetit, skal du være opmærksom. Sørg for at tale med personen, så de ved, at de ikke er alene og at de skal opsøge hjælp.

Deres yndlingsaktiviteter interesserer dem ikke længere

Når en person forsøger at skjule sin depression, vil de ikke være interesseret i aktiviteter, de plejede at nyde. De kan endda føle harme over aktiviteter, som de plejede at elske, og det er et tegn på et dybt forankret problem.

Det første trin til behandlingen er at tale med personen. Selv hvis de ikke ønsker at anerkende deres problem, kan det være et godt udgangspunkt for at få dem i behandling.

Organiseret, men trist

Ofte vil personer med depression forsømme deres udseende, de er konstant triste og taler ikke meget. Mennesker med skjult depression kan imidlertid være meget velplejede.

Permanent træthed er eksempel på skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Trist mand i seng

Når folk skjuler deres depression, kan et klart symptom være træthed uden nogen bestemt årsag. De tilskriver det svaghed, dovenskab eller at have for meget arbejde, men bag den tilsyneladende svaghed kan gemme sig en stærkt depressiv tilstand.

Læs også: Ensomhed og søvnløshed: En uventet forbindelse

Vrede som en af de skjulte vaner hos deprimerede mennesker

Vrede og irritabilitet er også almindelige symptomer på skjult depression og du bør ikke behandle dem som blot momentære følelser. Det handler ikke kun om apati, melankoli, fortvivlelse, gråd og tristhed, som er følelser, som udadvendte ikke viser så ofte.

Denne irritabilitet skyldes ofte, at deprimerede mennesker stadig skal udføre deres opgaver, selvom de føler sig trætte. Dette forveksles ofte med stress, men i virkeligheden kan det være et klart tegn på skjult depression.

Mangel på søvn er afslørende

Ubehag under søvn eller søvnløshed og nattesved uden åbenbar årsag er tegn på, at noget ikke stemmer. Du skal anse disse for at være afslørende tegn på angst, fordi de normalt er forbundet. Ved forsigtigt at introducere disse situationer i samtalen kan det hjælpe med at afdække underliggende problemer.

På et tidspunkt åbner folk sig. Derfor er det ikke godt for deprimerede at bo alene. Når de beslutter sig for at tale, har de brug for, at der er nogen, der vil lytte. Det kan betyde forskellen mellem liv og død. Dette er øjeblikke, der skaber broer af nærhed og tillid. Du må ikke glemme, at det, de har brug for, er kærlighed og accept.

Hvis du kan opdage disse skjulte vaner hos deprimerede mennesker, kan du tilbyde dem hjælp. Det er bestemt en udfordring, men det vil være det værd, hvis du redder livet for en elsket.

Det kan interessere dig ...
4 måder, hvorpå depression påvirker hjernen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 måder, hvorpå depression påvirker hjernen

Depression er en lidelse, som handler om meget mere end blot humørsvingninger. Depression påvirker hjernen, hvilket påvirker vores generelle helbre...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.