Skovhuggerstilen: Sådan styler du ternede skjorter

Denne artikel forklarer, hvad skovhuggerstilen er, og hvordan man styler ternede skjorter til mænd og kvinder.
Skovhuggerstilen: Sådan styler du ternede skjorter

Sidste ændring: 11 april, 2023

Man kan sige, at det mest karakteristiske træk ved skovhuggerstilen er de ternede skjorter, hvis prints minder om en kilt. De findes i mange forskellige farver, og der findes tyndere eller tykkere materialer til alle årstider.

Det er en beklædningsgenstand, der er lige så funktionel som alsidig, da den tilbyder mange kombinationsmuligheder. Selv om skovhuggerstilen er til hverdagsbrug, til et urbant eller street-look, kan du også bruge den til mere formelle lejligheder og sammenhænge.

Derfor bør den aldrig mangle i din garderobe. Det er vigtigt at bemærke, at den passer til både mænd og kvinder i alle aldre. Nedenstående vil vi tale lidt mere om skovhuggerstilen, og især hvordan du kan style ternede skjorter, så du ser vovet, men stilfuld ud.

Hvad er skovhuggerstilen?

Det siges, at typen af print på de såkaldte skovmandsskjorter har sin oprindelse i de skotske tartaner. I dette land havde hver af klanerne sin egen særlige, og den dominerede i en eller anden farve, selv om de mest almindelige var rød og grøn.

Ifølge undersøgelser forbød den britiske krone mellem 1747 og 1782 brugen af sådanne materialer på grund af deres politiske konnotation, idet man mente, at man på den måde kunne undgå oprør og bevare en større kontrol. Efterfølgende besluttede nogle af medlemmerne af disse klaner at emigrere.

Allerede i Nordamerika var arbejdstøjet, især skovhuggernes, en kopi af det skotske tartanmønster. De første skjorter med dette mønster begyndte at blive båret i USA i midten af det 19. århundrede.

De var lavet af lidt tykt bomuld for at beskytte mod den kulde, som skovarbejdere skal udholde, når de er udendørs. Derefter blev brugen populæriseret, blev overtaget af forskellige modeformer i løbet af det tyvende århundrede og blev en almindelig beklædningsgenstand i street style.

I bred forstand omfatter skovhuggerstilen det buskede skæg, brugen af tatoveringer og det noget rå, ja, sløsede udseende. Selv om det karakteristiske element, der er blevet vedtaget som et universelt tegn, er de førnævnte ternede skjorter.

Hvordan styler man ternede skjorter til skovhuggerstilen?

Den ternede skjorte har for længst erobret gaderne. Derfor er det en af de beklædningsgenstande, der ikke bør mangle i din garderobe. Men den er ikke kun en del af den mandlige påklædning, de er også mange pigers favorit.

Generelt passer de godt til næsten alt, uanset om det er en formel eller uformel stil. Der er dog et par måder at få mest muligt ud af denne klassiker på. Lad os derfor se på, hvordan du kan kombinere ternede skjorter for at vise skovhuggerstilen frem.

Med jeans

Kombinationen, der aldrig fejler, er kombinationen med jeans. Især hvis skjorten har korte ærmer, let stof og lommer i begge sider.

Det er perfekt til et afslappet udseende. Selv om du kan vælge, om du vil bære skjorten udenpå eller indeni bukserne. Og uanset hvilken type jeans du vælger, vil du altid se godt ud. Det bedste af alt: Det går aldrig af mode.

Kvinde med ternet skjorte i skovhuggerstilen

Med skræddersyede bukser og et jakkesæt

Selv om det måske ikke ser sådan ud, kan en ternet skjorte gå godt sammen med skræddersyede bukser, selv med et jakkesæt. Du skal blot huske på disse anbefalinger:

  • Jo mørkere jakkesættet er, jo bedre.
  • Prøv at bære et matchende slips.
  • Hvad angår skjortens mønster, skal du sørge for, at det er små terne i rolige eller kølige farver.

Åben skjorte over en t-shirt

Denne brug blev populariseret af grunge-bevægelsen, hvis mest repræsentative band var Nirvana. Netop Kurt Cobain (1967-1994), sanger i denne gruppe, plejede at optræde med en sådan påklædning.

Den bæres normalt udenpå bukserne uden at knappe den og med en T-shirt under. Den kan være hvid og med et printe af dit yndlingsband. Kombinér stilen med vide bukser og sneakers.

Skovhuggerstilen: Tank top

En variation af den foregående, mere sporty end grunge, men lige så afslappet. Der bæres en tank top eller en t-shirt uden ærmer. Det er en ideel stil til sommeren, den giver dig mulighed for at være cool og samtidig lidt formel, hvis lejligheden eller stedet kræver det.

I så fald skal du bare knappe skjorten op. Og hvis du bærer den åben, kan du vise din figur frem. Prøv at bære en ensfarvet skjorte, hvid eller sort, i den nuancer, der passer bedst til din ternede skjorte.

Bermudashort eller Capribukser

Hvis du følger tendensen med at bære denne beklædningsgenstand som overtøj, kan du kombinere den med Bermudashort eller Caprishorts i en lysere nuance, der står i kontrast til overdelen. Og hvis du vil fremhæve sommeren, kan du bære sandaler eller tennissko uden sokker.

Med jakke

I rock-stil passer en jeansjakke godt til din ternede skjorte. Hvis du vil tilføje flere lag, kan du have den hvide t-shirt under, skjorten knappet halvvejs op og derefter jakken.

Du kan også vælge en læderjakke. I dette tilfælde anbefaler vi, at den ternede skjorte er strammere og knappet op til kraven.

Med seler

Uanset om skjorten er kortærmet eller trekvartlang, er seler et godt supplement. I dette tilfælde skal skjorten være stoppet ned i bukserne.

I øvrigt er dette et meget passende sæt til en lille dreng med et par shorts. Det vil se meget vintage og cool ud på samme tid.

Skovhuggerstilen: Støvler

I den reneste skovhuggerstil passer kombinationen af en ternet skjorte med jeans til et par bjergbestigerstøvler. Og i cowboystilen selvfølgelig med matchende støvler. Men du kan også bære den med forskellige typer sportsfodtøj.

Hatte og kasketter

Du kan vælge mellem følgende:

  • Huer til kolde dage eller til en hiphop stil.
  • Baseballkasket til en mere street-stil.
  • Stetson-hat med bredskygget kant, for at fuldende cowboytøjet.
Ternede skjorter hænger

Midi- eller denimnederdel

Selv om skovhuggerstilen er et mere maskulint udseende, har ternede skjorter fået stor betydning i den kvindelige æstetik og udgør en af de mest eftertragtede muligheder for at se afslappet ud eller føle sig godt tilpas.

Der er flere muligheder i denne henseende. Kombinér f.eks. denne beklædningsgenstand med en midi-nederdel eller med en denimnederdel, der er skåret lidt over knæet.

Oversize

En mulighed, der bliver brugt meget til denne beklædningsgenstand, er oversize, som en kjole . Du kan supplere den med shorts eller miniskørt, som er ideel til at fremhæve benene, og tilføje nogle høje støvler. Men hvis du foretrækker det, kan du bære det med en top, som en overtrøje og rundt om taljen , for et mere sexet udseende.

Skovhuggerstilen til hele sæsonen

Skovhuggerstilen med en ternet skjorte kan være en løsning på alle tider af året. Du kan endda have flere af disse beklædningsgenstande med forskellige materialer, køligere eller varmere, samt med en række forskellige farver.

Som du har set, kan du vælge mellem en række forskellige stilarter og samtidig give det dit originale præg ved at inkorporere andre elementer som f.eks. hatte eller jakker. Og hvis du ønsker at fremhæve skovhuggerstilen, så gro et skæg og se, hvordan det går.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brown, I. (2010). From Tartan to Tartanry: Scottish culture, history and myth. Edinburgh-Scotland, University Press.
  • Oldstone-Moore, C. (2021). The irony of hipster beards (cap. 7). Hipster Culture: Transnational and Intersectional Perspectives. New York-USA, Bloomsbury Academy.
  • Quye, A., Cheape, H., & Burnett, J. (2003). An historical and analytical study of red, pink, green and yellow colours in quality 18th-and early 19th-century scottish tartans, Dyes in History and Archeology, volume (19), pp. 1-12.
  • Woodward, S. (2009). The myth of street style. Fashion Theory, volume 13(1), pp. 83-101. DOI: 10.2752/175174109X381355.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.