11 tips til at se slankere ud på billeder

Nogle mennesker er bange for at tage billeder for at undgå at vise aspekter af deres krop, som de ikke er tilfredse med. Men ved at anvende nogle få tricks er det muligt at få billeder, der får dig til at føle dig selvsikker.
11 tips til at se slankere ud på billeder

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det behøver ikke at være traumatisk at posere foran et kamera. Nogle mennesker gemmer sig fra fotografier på grund af usikkerhed omkring deres udseende, især deres vægt. Hvis du er et af disse mennesker, er det på tide at miste din frygt for linsen og implementere et par enkle strategier, der vil hjælpe dig med at se slankere ud på billeder.

Mange gange skyldes resultatet af billederne ikke personens faktiske fysiske egenskaber, men enhedens indstillinger. Tøj, stillinger og kontekst har også indflydelse på billedet. I denne artikel lærer vi dig, hvordan du kan undgå visse detaljer, der skaber uønskede effekter på fotografier.

Hvorfor ser folk mindre tynde ud på nogle billeder?

Du tager ikke på magisk vis på i vægt, når du får taget et billede. Nogle gange skyldes forstørrede billeder afstanden mellem dig og kameraet.

Effekten er et produkt af brændvidden. Ifølge Nikon® henviser den til billedvinklen – dvs. hvor meget af motivet der bliver fanget – og forstørrelsen, som påvirker, hvor store de enkelte elementer ser ud.

Disse kameraeksperter hævder, at jo kortere brændvidde, jo mindre billedvinkel og jo større forstørrelse.

I sammenhæng med det nævnes det i en artikel i magasinet Cine Premiere, at det giver betydelige resultater i det endelige portræt, hvis man varierer afstanden mellem motivet og kameraet. De tilføjer, at jo tættere udstyret er, jo mindre væsentlig er afstanden mellem de fysiske træk.

Kvinde står med kamera

Kameraindstillingerne har indflydelse på, hvordan vi ser ud på billeder. Du kan dog også anvende nogle tricks til at forbedre dine poseringer.

Følg disse tips for at se slankere ud på billeder

At være fotogen er det mindst vigtige for at få et billede til at se pænt ud. Hemmeligheden er at mestre dine poseringer og lege med konteksten. Der er et par tricks, der kan hjælpe dig med at se bedre ud foran linsen. Vi afslører dem her.

1. Vælg rammen efter din højde

Hvis du er høj og gerne vil se lidt lavere ud, får et liggende billede det til at se beskåret ud, så du ikke viser hele din krops længde, og det virker til din fordel.

Hvis billedet er stående, skal fokus placeres ved taljen, så rammen dækker din højde. Og hvis du poserer i en gruppe, skal du placere dig selv bagest, så langt væk fra kameraet som muligt.

Når du derimod ønsker at se højere ud, er det bedst at tilføje en reference. I dette tilfælde kan du stille dig ved siden af en lavere person.

2. Brug ikke vinkler nedefra

Hvis du ønsker at se slankere ud på billeder, skal du sørge for, at fokus er lidt over øjenlinjen. Ellers vil dit ansigt se større ud, end det i virkeligheden er. Det er den samme anbefaling i forbindelse med selfies: Tag aldrig et billede, hvor du kigger nedad.

3. Giv dit hår volumen for at se slankere ud på billeder

Prøv en løs, bølget eller krøllet frisure. Hvis du giver dit hår volumen, afbalancerer du hovedets og ansigtets form og giver indtryk af balance.

4. Pas på, at sollyset ikke rammer dig direkte

Når du tager billeder udendørs, skal du forsøge at tage dem kort før solnedgang, så du undgår dagens stærkeste lys. Hvis billederne tages i disse specifikke timer, er det dog tilrådeligt at stå med ryggen mod solen, så du ikke lukker øjnene.

Hvis solen forstyrrer dit blik, kniber du øjnene sammen for at undgå blænding. Konsekvensen er, at din kæbe og dine kinder kommer til at virke bredere.

5. Sæt hænderne i taljen for at se slankere ud

Når du sætter hænderne i taljen, slanker du dine arme. Denne stilling er en garanti for et smigrende foto, når den udføres korrekt.

Spred benene lidt fra hinanden, og hold balancen med en eller begge hænder i taljen. Hold dig oprejst, men sørg for, at rygsøjlen og bækkenet driver muskulaturen ind i en afslappet tilstand. Effekten maskerer en hængende mave.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Modermærker og skønhedspletter: Hvorfor opstår de?

6. Regulér lyset for at se slankere ud på billeder

Brug en svag baggrund, helst udendørs. Lyset skal ikke være stærkt. Det gavner ansigtet ved at skjule rynkerne uden at ty til en meget kraftig makeup.

Du bør også bede fotografen om at tage billedet i farver og derefter vise dig en sort/hvid version. På den måde kan du vælge det, du bedst kan lide.

7. Kombinér stramt og løstsiddende tøj

At proportionere dit tøj er en måde at få din krop til at synes slankere på. Løstsiddende og tætsiddende kombinationer fokuserer øjet på de områder, som du ønsker at camouflere.

På samme måde giver det at bære kun løstsiddende tøj en følelse af volumen. Du kan f.eks. bære stramme t-shirts med posede bukser.

Mørke farver er ideelle til at se slankere ud.

8. Prøv at finde en god placering

Denne anbefaling gælder også for gruppefotos. Du kan med fordel være placeret i midten og drejet lidt til den ene side. Forfra viser du din fulde bredde.

9. Kryds dine ankler

Til siddende fotos fungerer det godt at krydse dine ankler og ikke hele benet. Det gælder især, hvis du har en nederdel eller kjole på. Denne stilling er perfekt til at vise bare en lille smule ben og se slank ud.

Prøv det: Kryds benet helt ved knæene, og du vil se forskellen på billedet. Denne positur fremhæver virkelig dine lår, især hvis du har en nederdel på.

10. Løft hagen for at se slankere ud på billeder

At løfte hagen og holde den udadvendt er med til at vise et slankt ansigt frem. Du skal løfte hovedet, så den nederste del af ansigtet stikker frem, og halsen simulerer en større forlængelse.

Kvinde tager selfie og prøver at se slankere ud på billeder

Tag billederne fra en højere position og aldrig nedefra, hvis du vil se slankere ud på billederne.

11. Vær aktiv

At overføre dynamik til billederne er med til at skjule de detaljer, som du måske gerne vil skjule. For at gøre dette er fotografens rolle vigtig, da han eller hun skal udføre særlige metoder, såsom at sænke kameraets lukkertid, regulere lysmængden og sikre enhedens stabilitet, når billedet tages.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Selfies og psykiske lidelser: Hvordan er de forbundet?

Skal du bruge filtre for at se slankere ud på billeder?

Beslutningen om at bruge fotografiske filtre er en meget personlig beslutning. Nogle mennesker bruger dem for at se ud, som de kan lide, mens andre ender med overdrevne og urealistiske redigeringer.

Faktisk er der et medicinsk udtryk kendt som Snapchat dysmorfobofi, der i tidsskriftet Nursing forklares som et fænomen, hvis grundlag er at bede plastikkirurger om ændringer, der ligner applikationens filtre.

Uanset disse meninger er det, der er ubestrideligt nødvendigt for at se godt ud på fotos, selvtillid. Usikkerhed overføres let på billeder.

Når du slipper presset om at se perfekt ud, kan du være sikker på, at du vil se bedre ud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.