9 smarte tips til at få en større bagdel

Vi vil gerne dele 9 gode tips til at øge størrelsen på din bagdel på den smarte måde ved at udnytte din tid og indsats. Læs videre for at lære mere!
9 smarte tips til at få en større bagdel
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Det er meget populært at dyrke regelmæssig motion, ikke kun for at få en god figur, men også for at nyde velvære. Det er en meget positiv ting, da det motiverer folk til at vedtage en aktiv livsstil og undgå en mere stillesiddende livsstil. En af fordelene ved at leve en aktiv livsstil er også, at det kan hjælpe dig med at få en større bagdel – eller at træne og styrke den.

Her er ni smarte tips, der kan hjælpe dig med at opnå det, samtidig med at du udnytter den tid og indsats, det kræver at komme i form.

1. Først skal du sætte dig et mål om at få en større bagdel

Kvinde nyder at have fået en større bagdel
Nogle grundlæggende tips kan hjælpe dig med at få en større bagdel.

Det første skridt til at nå et mål er altid motivation. Det er også tilfældet, når vi sætter os for at forbedre en del af vores krop. I dette tilfælde kan vi dog lettere se vores indsats belønnet, hvilket kan opmuntre os til at fortsætte.

Dermed bør vi måle vores balder, før vi begynder. Du kan også tage billeder fra forskellige vinkler.

Derefter kan du lave et dokument, hvor du skriver dine nuværende mål og de mål, du ønsker at opnå om f.eks. 6 måneder. På den måde vil du kunne se udviklingen af dit hårde arbejde.

Vi ved, at du vil kunne lide denne artikel: 6 øvelser til at træne det indre bryst

2. Kend din kropstype og dine livsstilsvaner

Når du skal træne for at få en større bagdel, handler det ikke kun om den tid, du dedikerer dagligt til det. I virkeligheden handler det også om at være konsekvent, de aktiviteter, du vælger, dit nuværende fitnessniveau samt andre faktorer som hormonelle problemer, din kost osv.

Afhængigt af din krops karaktertræk, din livsstil og den måde, du arbejder på, når du træner, vil du opnå resultater på mere eller mindre tid. Uanset hvad, så husk på, at udholdenhed altid belønnes. Så skynd dig ikke og hold dig til din rutine. Nyd processen!

3. Lav øvelser for at få en større bagdel

Der er mange typer øvelser, du kan lave for at få en større bagdel. Men for at udføre dem på den rigtige og smarte måde skal du tage hensyn til følgende tips:

 • De fleste baldeøvelser hjælper os med at styrkeområdet. Men for at få volumen skal vi lave dem med vægte.
 • Vægten skal altid tilføjes gradvist for at undgå skader.
 • Mens du laver øvelserne, bør du undgå at overbelaste for mange andre dele af kroppen, såsom knæene eller lænden.
 • Musklen har brug for hvile for at vokse, så træning tre gange om ugen er nok.
 • Du bør lave forskellige øvelser for at træne de forskellige muskler, der udgør numsen, samt områderne omkring den.
 • Det er vigtigt at drikke masser af vand under træningen.
 • Det er også afgørende at trække vejret godt under hver øvelse ved at trække vejret ind i øjeblikke med afslapning og ånde ud i øjeblikke med anstrengelse. En fysisk træner kan også hjælpe dig med dette.

4. Sørg for at strække ud

Før og efter hver træning skal du strække alle de muskler, som du har trænet eller skal til at træne. Det skal du ikke kun gøre for at undgå skader, men også for at få en større bagdel.

5. Medtag fødevarer, der er rige på protein i din kost

Hvis du ønsker at øge din muskelmasse, skal du sikre dig en god mængde protein hver dag. Du bør dog ikke overdrive, når det gælder dit forbrug af kød.

I stedet kan du vælge fisk eller æg samt proteiner af vegetabilsk oprindelse. I dag sælges der også mange typer veganske typer proteinpulver, som er fremstillet af ærter, hamp, frø, havre, ris osv.

 • Det kan være en god idé at indtage en portion protein en halv time efter træning. Husk dog på, at for at opretholde en kost efter dine behov er det bedst at konsultere en ernæringsekspert.

6. Spis fødevarer, der er rige på sunde fedtstoffer

En varieret og afbalanceret kost kan give os mange fordele, både på kort og lang sigt, og hjælpe os med at holde os velernærede og sunde.

Nogle af de mest gavnlige kilder til sunde fedtstoffer for vores sundhed er følgende:

 • Frø.
 • Avocadoer.
 • Fed fisk.
 • Æggeblommer.
 • Ekstra jomfruolivenolie.
 • Ghee eller klaret smør.
 • Nødder, især macadamianødder.

Det gælder om at indarbejde disse fødevarer med måde i din kost. Dette vil ikke blot hjælpe dig med at holde dig i god generel form, men også hjælpe dig med at kunne nå dine mål som f.eks. at få en større bagdel, styrke dine ben osv.

7. Spørg din læge om kosttilskud

Spirulina til at få en større bagdel
Visse kosttilskud kan være med til at fremme muskelvæksten.

Det siges, at nogle kosttilskud kan hjælpe os med at få muskelmasse, styrke kroppen og også øge størrelsen på balderne. For at vælge det bedst egnede kosttilskud og lære at tage det korrekt, er det bedst at rådføre sig med en læge, ernæringsekspert eller træner.

Nogle af de mest almindelige indeholder ingredienser som f.eks:

 • Kreatin.
 • Magnesium.
 • Spirulina.
 • Kokosolie.
 • Diindolylmethan (DIM).

8. Pas på dårlig kropsholdning og spændinger

Når man træner, er det meget vigtigt ikke at nå til et punkt, hvor man føler så meget smerte, at man ikke engang kan bevæge sig bagefter. Derfor skal vi være forsigtige med visse stillinger og spændinger og passe på vores holdning.

9. Påfør creme for at få en større bagdel

Der findes nogle bestemte cremer, der hævder at hjælpe med at styrke og øge størrelsen på numsen. Vi skal dog vælge kvalitetscremer lavet med naturlige ingredienser som f.eks. planteøstrogen og vegetabilske olier.

Derudover er det også meget vigtigt at huske, at cremer kan hjælpe med at nå vores mål, men det er nødvendigt at bruge dem regelmæssigt, mens vi opretholder vores træningsrutine og andre gode livsstilsvaner.

For at få en større bagdel er det vigtigt at være konsekvent

Med disse tips og vedvarenhed kan du styrke og øge størrelsen på din numse og få resultater inden for en rimelig tidsperiode. Så giv ikke op med at træne, for det vil ikke blot gavne dig fysisk, men også sundhedsmæssigt.

Hvis du er for doven til at forlade huset, skal du huske, at du kan lave din egen træningsrutine derhjemme ved hjælp af videovejledninger. Du kan også sætte noget musik på og nyde en online Zumba-klasse – der er masser af muligheder at vælge imellem!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Florenciano Restoy J, Aventin Roig J, Ortega Planas M, Ricart Ribó E. Dinámica de los músculos pelvitrocantéreos y glúteo mayor. Revista Española de Podología. 2014; XXV (3): 96 – 101.

 • Billat V. Fisiología y metodología del entrenamiento. Barcelona: Paidotribo, 2002.
 • Stutz G, Ruiz R, Fiol de Cuneo M, Santillán M. Nutrición y revalorización del consumo de las grasas saludables. Revista EXT, Universidad Nacional de Córdoba. 2012; 2(2). https://revistas.unc.edu.ar/index.php/ext/article/view/1279
 • Alves C, Azevedo Voltarelli  F, Rostom de Mello M. Spirulina como fonte protéica na recuperação de ratos desnutridos: efeitos sobre o músculo esquelético Revista Digital Ef Deportes. 2005; 10(86).  https://efdeportes.com/efd86/spirulin.htm

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.