Tre måder at lave veganske smoothies på

Veganske smoothies er ikke bare blandinger af "grønne" ingredienser, som vi vælger tilfældigt. For at få dem til at smage virkelig godt, skal du vide, hvordan de tilberedes, og hvilke ingredienser fungerer bedst med hinanden.
Tre måder at lave veganske smoothies på

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er uendelige muligheder for at lave veganske smoothies. Hvis du følger de her tre “regler” vil du aldrig gå galt i byen.

Når det drejer sig om vegansk kost må vi huske, at fødevarerne altid kommer fra planter. Det betyder, at de ikke må indeholde mælk, fløde eller andre mejeriprodukter.

Når du forbereder disse drikkevarer, er det ikke nok at tage en håndfuld grøntsager og blende dem i en blender. Dette er den fejl, som de fleste mennesker, der forsøger at spise en mere næringsrig kost begår, og som regel ender de med at have en dårlig smag i deres mund.

Det giver mening: ikke alle grøntsager eller frugter vil smage godt, når de kombineres. Derfor skal du lære at vælge de rigtige ingredienser til dine drikkevarer.

I denne artikel tager vi et kig på nogle tips til, hvordan man laver veganske smoothies.

Læs også:

Tre måder at lave veganske smoothies på

1. Du kan lave veganske smoothies arrangeret efter farve.

En af de nemmeste måder at lave veganske smoothies på, er ved at blande ingredienser med samme farver. For eksempel: røde æbler, vandmelon og jordbær.

Tricket er også at lege med blandingsforholdene, for at få den tykkelse, du ønsker. Det er nemlig ikke det samme at kombinere et par ingredienser og en liter vand for at få en naturlig saft, som det er at øge mængden af ​​disse ingredienser for at få en smoothie der har den rette tykkelse.

Hvad er de mest almindelige farver til smoothies?

Til at starte med, prøv rød, gul og grøn. Når du har mestret disse tre grupper, kan du begynde at variere nogle ingredienser for at opnå for eksempel pink, lilla, blå, lysebrun osv.

Du skal huske følgende:

2. Lav veganske smoothies efter smag.

Du kan lave en lækker vegansk smoothie ved at kombinere forskellige citrusfrugter

En anden måde at lave veganske smoothies på er ved at beslutte hvilken smag du vil ende med.

Ønsker du en citrusdrik? Eller måske vil du have en sød godbid?

Baseret på dette kan du finde de ingredienser der passer bedst til dig. For eksempel kan en citrus smoothie laves af appelsiner, citroner og grapefrugter eller også af appelsiner og jordbær.

  • Citrus smoothies: De mest populære ingredienser er appelsiner og citroner. Andre ingredienser kan være passionsfrugt, ananas, mandariner, grapefrugter og klementin.
  • Søde smoothies: Disse er normalt lavet med banan eller plantan som base, og omfatter æbler, mango og pærer.
  • Blandede smoothies: Du kan bruge banan som base og omfatter for eksempel avocado, kakaopulver, jordnødder eller bare jordbær og æbler.

Vi anbefaler at undgå at blande sure frugter med søde, fordi de som regel ikke er velsmagende.

Et andet vigtigt problem ved forberedelsen af ​​enhver form for smoothie er at vælge sæsonbetonede ingredienser, fordi de ikke kun er friskere, men de er også bedre prissat.

Læs også:

3. Forbered dine veganske smoothies ud fra næringsstoffer.

Veganske smoothies sammensat efter næringsindhold kan have et højt indhold af vitaminer, mineraler og fiberindhold

Dette er den mest nyttige måde at forberede veganske smoothies på, når du har mestret de to tidligere. Selvom de ikke altid ender med at være smukke i farven, så har de et højt indhold af vitaminer, mineraler og fiberindhold.

Hvis du ønsker at drikke en drik med højt indhold af vitaminer, skal du være opmærksom på de ingredienser, der har højere mængder af næringsstoffer og konsekvent medtage dem.

Du skal huske på, at væsker kan have forskellige baser. Nogle kan være vand, te og andre plantebaserede drikkevarer (havre, kokos, mandler eller soja). Disse baser vil forbedre en bestemt smag, så det er vigtigt at vide, hvordan man bruger dem. For eksempel fremhæver plantebaserede drikkevarer ofte de søde smage af ingredienser som banan eller papaya.

Alle veganske smoothies kan være rigtig lækre, hvis du lægger lidt vægt på de ingredienser, du kombinerer. Til dette kan du fokusere på nogle opskrifter til juice og smoothies, og over tid introducere nogle varianter til nemt at lave dine egne kreationer.

Husk, det er meget lettere end det ser ud til. Så stop ikke med at opfordre dig selv til kaste dig ud i det og supplere din kost med disse lækre drikkevarer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brown, J. Por qué tomar jugos naturales no es tan bueno para la salud (y cómo hacerlos más saludables). BBC Future [En línea] Disponible en: https://www.bbc.com/mundo/vert-fut-46900997
  • Craig, Winston. (2009). Health Effects of Vegan Diets. The American journal of clinical nutrition. 89. 1627S-1633S. 10.3945/ajcn.2009.26736N.
  • Rodríguez-Leyton, Mylene & Majana Lucía, Sánchez. (2017). Consumo de frutas y verduras: beneficios y retos. Alimentos Hoy. 25. 30-55.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.