Sov bedre med hvidløg under din pude

De svovlholdige forbindelser og zinken i hvidløg fremmer naturligt afslapning og vil hjælpe dig falde i søvn hurtigere og genoprette din energi til næste dag.
Sov bedre med hvidløg under din pude

Sidste ændring: 25 august, 2022

Sov bedre med hvidløg under din pude, fortsæt med at læse for at finde ud af hvordan. Hvidløg er en virkelig gammel spise og har været anvendt som en sæsonbetonet fødevare og som den aktive bestanddel i hundrede af midler i tusinder af år.

Det er nært beslægtet med løg og på trods af sin stærke aroma, er det en af de mest indtagede fødevarer rundt om i verdenen.

I oldtiden blev det brugt til at give smag til retter, frastøde skadedyr og endda dæmoner.

Mens det sidste er ren overtro, men der er også mange mennesker, som tror, at hvidløg kan hjælpe med at bekæmpe negative energier.

Lige meget hvad, ved vi, at det er rig på essentielle næringsstoffer og har mange vigtige medicinske egenskaber og en række fordele for dit helbred.

Nedenfor vil vi vise dig nogle af de vigtigste egenskaber og en interessant behandling, som nogle mennesker bruger til at sove bedre.

Sov bedre med hvidløg under din pude

Er du interesseret?

Ernæringsmæssige egenskaber hos hvidløg

Hvidløg indeholder en betydelig mængde af kalorier, op til 100 pr. 100 gram. Men fordi du aldrig forbruger det i store mængder, kan det ikke give vægtstigning.

Hvidløg indeholder komplekse kulhydrater og proteiner, der forbedrer den fysiske og mentale ydeevne.

Det giver massere af komplekse B vitaminer og essentielle mineraler som natrium, kalium og magnesium.

Men dets vigtigste fordele tilskrives dets høje koncentration af svovlholdige forbindelser som allicin.

Hvidløgs vigtigste fordele

Selvom det ikke er betragtet som et mirakel stof for kroppen. Så har mange af dets virkninger gjort det til en af de bedste “super fødevarer”, som du kan spise.

Dens gavnlige forbindelser er perfekt til behandling af forskellige typer af infektioner, stofskifte forstyrrelser og åndedrætsbesvær.

Faktisk gør de antioxidanter og anti-inflammatoriske stoffer det til en stærk allieret i forbindelse med hjertekar sundhed.

Roede blodlegemer

Ved at spise hvidløg forbedres elasticiteten i blodårerne, hvilket reducerer overskydende kolesterol og regulerer blodtryks niveauet.

Det forbedrer også blodtilførslen til de enkelte celler i kroppen og hjælper med at forhindre for tidlig aldring.

Det besidder antibakterielle og antiseptiske egenskaber, der kan arbejde bedre end visse syntetiske antibiotika.

Det er en naturligt vanddrivende middel, der bekæmper væskeophobning og betændelse i vævet.

Yderligere taber de der spiser hvidløg som en del af en sund kost sig mere end dem, der ikke gør.

Sov bedre med hvidløg under din pude. Virker det virkeligt?

Nu hvor du ved mere om fordelene ved hvidløg, vil vi vise dig en enkel terapi, der involverer at lægge et fed hvidløg under din hovedpude hver nat.

Denne gamle familie hemmelighed er blevet brugt til at forbedre søvnkvaliteten og søvndybden i generationer, især hos mennesker, der har svært ved at falde i søvn.

De svovlholdige forbindelser i hvidløg sammen med dets aroma har en beroligende virkning, der hjælper med at forbedre kvaliteten af din søvn.

I oldtiden mente man, at hvidløg var i stand til at tilbyde beskyttelse mod onde ånder. I virkeligheden skyldes denne følelse af sikkerhed dens naturlige zinkindhold.

Lugten kan være svær at vænne sig til i starten, men efter et par dage vil det ikke være et problem, og du vil rose det, som det bedste middel mod søvnløshed.

Yderligere har det en positiv effekt på din fysiske præstation, idet hvidløg hjælper med at genoplade din energi til næste dag.

Vi anbefaler at supplere denne behandling ved at spise mindst et fed om dagen på tom mave, med eller uden citron.

Naturlig behandling med hvidløg til at sove bedre

Hvidloegsmaelk

En anden interessant måde at drage fordel af hvidløgets fordele til at sove bedre indebærer at udarbejde en naturlig drik med afslappende egenskaber.

Ingredienser

 • 1 glas mælk
 • 1 fed hvidløg, knust
 • 1 tsk honning

Vejledning

 • Kombiner hvidløg og mælk i en gryde og varm indtil kogning.
 • Lad det koge i 3 minutter og fjern det derefter fra varmen og lad det afkøle.
 • Tilsæt honning og drik det.
 • Du bør drikke det omkring 30 minutter før sengetid for de bedste resultater.

Ud over at være en af de bedste krydderier, er hvidløg en stærk allieret for dit helbred, og det vil behandle søvnproblemer.

Det kan nydes på mange forskellige måder. Men det er altid interessant at prøve alternative behandlingsformer, som den der er vist her.

Prøv det i dag, sov bedre med hvidløg under din pude!

Det kan interessere dig ...
Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer

Løg, hvidløg og citroner: tre superfødevarer, som du absolut skal have i dit hjem. De bruges i tusindvis af opskrifter og også i hjemmelavede midle... • Salehi B, Zucca P, Erdogan I. Allicin and health: A comprehensive review. Trends in Food Science & Technology. 2019; 86: 502-516.
 • García Gómez L, Sánchez-Muniz F. Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). ALAN. 2000; 50(3): 1-23.
 • Majewski M. Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. 2014; 65(1):1-8.
 • Sureda Gomila A, Marín Gómez A. Efectos del ajo sobre la tensión arterial. Universitat de les Illes Balears: 2016.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.