6 kosttips der kan hjælpe dig med at forebygge osteoporose

Du kan hjælpe med at forhindre osteoporose ved at bibeholde en sund kostplan. Er din kost den rigtige for at forebygge det? Find ud af dette i vores artikel!
6 kosttips der kan hjælpe dig med at forebygge osteoporose

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi elsker alle at kunne bevæge os frit. Derfor er det vigtigt at forebygge osteoporose, og forblive sund i det lange løb.

Du ved det sikkert allerede: Det er vigtigt at give dine knogler den mængde calcium, de har brug for, for at forebygge osteoporose. Men gør du det? Ved du, hvordan man får nok calcium gennem den mad man spiser?

For at give dig svarene på alt dette, har vi besluttet os for at dele nogle kosttips, for at hjælpe dig med at forebygge osteoporose.

1. Begynd at forebygge osteoporose så hurtigt som muligt

Hvor gammel er du? Er muligheden for at udvikle osteoporose noget, som bekymrer dig? Få mennesker tænker over, at de kan forhindre denne og andre sygdomme, når de er unge, og ikke har nogen sundhedsmæssige problemer.

sådan kan du forebygge osteoporose.

Men det er præcis, hvad de burde gøre. Jo hurtigere du begynder at tage de rigtige beslutninger i dit liv, for at forhindre osteoporose, desto større er dine chancer for succes. I denne henseende bør du også kontrollere din families sygdomshistorie.

Hvis dine nærmeste pårørende er blevet diagnosticeret med denne sygdom, er det tilrådeligt at begynde at træffe foranstaltninger i løbet af 20’erne og 30’erne. Du bør inkludere calcium-rige fødevarer i din kost, der vil styrke din knoglemasse og forhindre hurtig degenerering.

2. Begræns dit saltindtag

Et andet tiltag, der kan forebygge osteoporose er, at reducere mængden af ​​salt, du spiser dagligt. Selvom der ikke er undersøgelser af, hvordan salt påvirker dine knogler, har det vist sig, at personer med højt blodtryk har større knogle-massetab.

Du bør også vide, at salt øger mængden af ​​calcium, som din krop eliminerer gennem urinen. Hvis du ikke forhindrer denne situation, bliver dine knogler tyndere med tiden.

For at forhindre dette, skal du tage calcium-tilskud eller spise mere calcium-rige fødevarer.

3. Spis flere nødder

Et lækkert alternativ, der vil hjælpe dig med at forhindre osteoporose, er at spise nødder og frø regelmæssigt. Disse omfatter pistacienødder, jordnødder og mandler. Du skal dog sørge for, at de er så naturlige som muligt.

forebygge osteoporose med nødder.

Nødder er rige på mineraler, der gør knoglerne stærkere, såsom fosfor, magnesium, mangan og calcium. Vi anbefaler, at du kun spiser naturlige, usaltede nødder, fordi forarbejdede nødder ofte indeholder meget salt og fedt. Dette gør dem meget usunde.

Du bør helst spise en til to portioner nødder hver dag. De er den perfekte snack til at tilfredsstille den lille sult.

4. Begræns indtagelsen af læskedrikke

Ifølge en undersøgelse fra 2006 øger cola forekomsten af ​​osteoporose hos voksne kvinder. Denne undersøgelse analyserede virkningerne af, at indtage koffeinholdige cola-sodavand og sodavand med fosfor-syre, på knoglemassens densitet.

Resultatet var, at kvinder, der drak cola-sodavand hver dag, havde dårligere knoglerm sammenlignet med dem, der undgik disse drikkevarer.

5. Indtag mejeriprodukter hver dag

Vi forbinder helt sikkert mælk og mejeriprodukter med det, at forebygge osteoporose. På grund af deres høje calcium-indhold hjælper mælk og mælkeprodukter med at holde knoglerne stærke.

spis mælkeprodukter for atforebygge osteoporose.

For at undgå at blive trætte af dem, kan du skifte mellem de tilgængelige muligheder: yoghurt, ost og mælk. Tre portioner mejeriprodukter om dagen er nok.

6. Spis laks regelmæssigt

Laks er en anden fødevare, der kan hjælpe dig med at forebygge osteoporose. Vi har helt sikkert alle hørt om dens fordele, når det kommer til vægttab. Hvad du måske ikke ved, er, at denne type fisk er rig på D-vitamin.

Din krop har brug for dette vitamin til at absorbere og behandle calcium. Hvis du ikke spiser nok D-vitamin, kan du have knogleproblemer, selvom du spiser nok calcium-holdige fødevarer.

I denne henseende kan du også vælge andre fødevarer med et højt indhold af D-vitamin, såsom tun, svampe og æggeblomme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Carbone L., Johnson Karen C., Prentice R., Sodium intake and osteoporosis. Findings from the women’s health initiative. J Clin Endocrinol Metab, 2016.
  • Burt LA., Billington EO., Rose MS., Raymond DA., et al., Effect of high dose vitamin D supplementation on volumetric bone density and bone strenght: a randomized clinica trial. JAMA, 2019. 322 (8): 736-745.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.