Opskrift, der regulerer blodsukkeret og kolesterol

For at kunne se nogle positive ændringer, efter at have drukket græskarjuice, anbefales det at få taget en blodprøve før og efter behandlingen.
Opskrift, der regulerer blodsukkeret og kolesterol
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

For at kunne se nogle positive ændringer, efter at have drukket græskarjuice, anbefales det at få taget en blodprøve før og efter behandlingen. På den måde, kan du se, hvilken effekt det har på blodsukkeret og kolesterol.

Diabetes og kardiovaskulære sygdomme er kendt for at være “stille”. Det er derfor, det er meget vigtigt at holde dem under kontrol. At regulere blodsukkeret og kolesterol er essentielt for at forebygge komplikationer fra de ovenståene nævnte sygdomme. Her, kan du finde ud af, hvordan du gør det, med denne simple, hjemmelavede opskrift.

Denne hjemmekur virker som et supplement til andre forbehold, der er nødvendige, for at kontrollere hormonniveauerne og bestanddelene, der er associeret med diabetes og kardiovaskulære sygdomme. Tydeligvis, skal denne hjemmekur ledsages af god ernæring, som passer til din tilstand. 

Hvad er diabetes, og hvad forårsager det?

måling af blodsukker på finger

Diabetes mellitus er en kronisk sygdom, der opstår, når bugspytkirtlen ikke fungerer korrekt, når den producerer insulin. Måske producerer den ikke nok insulin, som kroppen har brug for, ellers bruger bugspytkirtlen det ikke effektivt.

Insulin har til opgave at regulere kroppens blodsukkerniveau. Uregelmæssigheder af dette hormon kan derfor forårsage en stigning i blodsukkeret. Det betyder, at diabetes ikke nødvendigvis er høje blodsukkerniveauer, men bugspytkirtlens utilstrækkelighed i at håndtere insulinen. 

Hvis diabetes ikke kontrolleres, kan det skade nogle organer eller systemer i kroppen. I nogle ekstreme tilfælde, kan det kræves, at nogle af de nedre lemmer bliver amputeret.

Ifølge Verdens Sundhedsorganisation (WHO), var høje blodsukkerniveauer årsagen til 2,2 millioner dødsfald i år 2012, og i 2014 havde 8,5 % af alle voksne diabetes.

I år 2030, estimerer samme organisation, at diabetes vil være den syvende dødsårsag på verdensplan. Det er derfor, det er så vigtigt at tage sig af og regulere blodsukkerniveauet.

Hvorfor tage sig af kolesterolniveauet?

At opretholde normale niveauer af kolesterol er også meget vigtigt for et godt helbred. Kolesterol er en substans, der findes i alle kroppens celler, og det er nødvendigt for, at hele kroppen kan fungere korrekt. Når der er en overdreven mængde af denne substans, blander det sig dog med andre substanser og tilstopper blodårerne.

Når blodårerne bliver tilstoppede, opstår en tilstand kaldet arteriosklerose. Dette kan forårsage en farlig, kardiovaskulær sygdom.

WHO bekræfter, at kardiovaskulære sygdomme er de mest dødelige på verdensplan, med 17 millioner ofre. På samme tid, modtager en signifikant gruppe af folk, diagnosticeret med hyperkolesterolæmi, ikke korrekt behandling eller kontrol.

Hvis du ønsker at reducere risikoen for at få en kardiovaskulær sygdom, er det vigtigt at være forsigtig med, hvad du spiser. Undgå at have en inaktiv livsstil på daglig basis, og begynd at bevæge din krop, så du kan forbedre din livskvalitet.

Græskarjuice, der regulerer blodsukkeret og kolesterol

Ingredienser

  • 100 g græskar eller squash
  • 200 ml vand

Fremgangsmåde

  • Læg de rå græskarstykker i en blender, og blend dem med vand, til du får en ensartet masse.
  • Konsistensen af denne drik vil afhænge af dine egne præferencer. Mængden af vand i denne opskrift kan derfor variere. Det anbefales, at du bruger ét glas vand.
  • For de bedste resultater, bør du drikke denne juice hver dag, før morgenmad, i en måned. Det anbefales ikke at tilføje sukker. Hvis du ønsker det, kan du blot tilføje en smule honning eller sødemiddel.

Hvilke fordele er der ved græskar for dit helbred?

Græskar til at regulere blodsukkeret og kolesterol

Græskar har et højt indhold af fiber, vitamin A, B6 og E, kalium, jern, riboflavin og fosfor. Denne drik kan ikke blot regulere blodsukkeret og kolesterol, men også triglycerider.

Så, hvordan gør denne drik dette?

Denne drik fremmer frigivelsen af toksiner fra blodstrømmen og renser pulsårerne, hvilket fjerner det dårlige kolesterol (LDL) og forebygger kardiovaskulær sygdom.

Dets fiberindhold hjælper med at bekæmpe forstoppelse og fremmer fordøjelsessystemets funktion. Det forbedrer også kroppens funktion, ved at rense det ud, der ikke længere er brug for.

Mere om græskar, blodsukkeret og kolesterol

Når det kommer til de effekter, det har på blodsukkeret, viser adskillige studier positive resultater i reguleringen af insulin på rotter. Forskerne konkluderede, efter at være succesfuldt replikeret hos diabetiske patienter, at det er bekræftet, at græskar er effektivt.

Ved at have græskar i din kost, som juice eller suppe, vil din krop have gavn af det på adskillige måder. Selvfølgelig, må du ikke glemme, at det altid er essentielt at spise korrekt for at være sund. Det er derfor, du skal undgå at spise fødevarer, der ændrer blodsukkeret og kolesterol.

Ydermere, skal du blive tilset af en speciallæge på regelmæssig basis, så han eller hun kan gennemgå din overordnede helbredstilstand, og kontrollere niveauerne af hormoner og substanser i din krop. Det vil være nødvendigt at regulere dem, i tilfælde af, at deres niveauer er ændrede.

Husk, det er vigtigt at opdage disse anormaliteter rettidigt, så man kan reagere hurtigt og forebygge komplikationer senere i livet. Du må desuden ikke glemme at inkludere noget fysisk aktivitet i din daglige rutine, så du kan undgå en inaktiv livsstil. 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Adams, G. G., Imran, S., Wang, S., Mohammad, A., Kok, S., Gray, D. A., … Harding, S. E. (2011). The hypoglycaemic effect of pumpkins as anti-diabetic and functional medicines. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.016

  • YOSHINARI, O., SATO, H., & IGARASHI, K. (2009). Anti-Diabetic Effects of Pumpkin and Its Components, Trigonelline and Nicotinic Acid, on Goto-Kakizaki Rats. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. https://doi.org/10.1271/bbb.80805

  • Bayat, A., Heydaribeni, M., Feizi, A., Iraj, B., Ghiasvand, R., & Askari, G. (2014). The effect of pumpkin and probiotic yogurt consumption separately or/and simultaneously on type II diabetes. Journal of Isfahan Medical School.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.