Stereotype bevægelsesforstyrrelser (SMD)

Selvom stereotype bevægelsesforstyrrelser (SMD) diagnosticeres i en tidlig alder, er årsagerne vanskelige at opdage. Læs denne artikel for at lære mere om denne lidelse!
Stereotype bevægelsesforstyrrelser (SMD)

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

I henhold til diagnosekriterierne fra DSM-5 involverer stereotype bevægelsesforstyrrelser gentagen, ikke-funktionel adfærd. Denne lidelse kan forstyrre de sociale og akademiske aktiviteter hos det barn, der lider af det.

Typisk diagnosticeres stereotyp bevægelsesforstyrrelse i en tidlig alder, hvilket betyder, at det kan behandles så tidligt som muligt.

Årsager til stereotype bevægelsesforstyrrelser (SMD)

Ofte er årsagerne til stereotype bevægelsesforstyrrelser uklare. Faktisk forveksler specialister det nogle gange med andre lidelser.

Nogle mulige årsager kan imidlertid kaste lys over årsagerne til stereotyp bevægelsesforstyrrelse:

Fysiologiske virkninger af stoffer

Først og fremmest kan visse medikamenter, såsom amfetaminer, forårsage den samme opførsel, som en patient med stereotyp bevægelsesforstyrrelse udviser.

Desværre har børn, hvis forældre bruger narkotika, let adgang til dem. I disse tilfælde har symptomerne imidlertid en tendens til at forsvinde på egen hånd. (Dette er medmindre de fortsat har eksponering for stoffet).

Læs også: Hvad er antimikrobielle stoffer?

Relaterede lidelser

Lesch – Nyhan syndrom (LNS) kan også præsentere nogle af symptomerne på stereotyp bevægelsesforstyrrelse. Det kan også manifestere sig, hvis barnet lider af mental retardering eller har en hovedskade.

Problemet med denne lidelse er, at den kan forveksles med autisme, tvangslidelser eller Tourettes-syndrom. Af denne grund skal specialister foretage flere tests, før de diagnosticerer patienten.

Symptomer på stereotyp bevægelsesforstyrrelse

Generelt involverer stereotyp bevægelsesforstyrrelse gentagne bevægelser. Disse kan variere fra knyttede hænder, neglebidning, rokken frem og tilbage og adskillige tics.

Et problem er, at stress, kedsomhed eller frustration kan forværre bevægelserne. I nogle tilfælde kan barnet ende med at skade sig selv. Disse sager er meget alvorlige og bør omgående behandles.

Læs også: Alt, hvad du bør vide om cerebral parese

Tilgængelige behandlinger af stereotype bevægelsesforstyrrelser

Medicin i persons hånd skal bruges til at behandle stereotype bevægelsesforstyrrelser

Generelt afhænger behandlingen af ​​den interne årsag, der forårsager de stereotype bevægelser.

Lægen vælger en bestemt behandling afhængig af diagnosen. Dette vil omfatte, om den stereotype bevægelsesforstyrrelse manifesterer sig med selvskadende opførsel eller ej.

Alt i alt er her nogle af de tilgængelige behandlinger:

  • Ændringer i miljøet. Hvis dit barn bliver såret, skal du tage visse skridt for at forhindre, at dette sker. Dette afhænger naturligvis af det objekt, de normalt bruger for at skade sig selv.
  • Korrekt medicin. I dette tilfælde tager lægen hensyn til barnets alder for at bestemme de medikamenter, de kan ordinere. Nogle af dem kan typisk omfatte antipsykotika eller katekolamin-nedbrydende medikamenter.
  • Psykoterapi. Som det sidste kan psykoterapi sammen med visse adfærdsregulerende teknikker give gode resultater. Det kan også supplere de andre behandlinger, vi har nævnt ovenfor.

Samlet set er det største problem med denne lidelse, at det forstyrrer barnets liv. De bevægelser, de foretager, er ufrivillige. Det betyder, at de ikke kan kontrollere dem, uanset hvor hårdt de prøver. Derfor, hvis dit barn har denne lidelse, skal du huske på, at bevægelserne kan være permanente.

Imidlertid kan du med ovennævnte behandlinger se en lille forbedring eller større kontrol.

Har du bemærket gentagne bevægelser hos ​​dine børn? Hvis du ser ​​dine børn foretage gentagne bevægelser, skal du gå til din betroede børnelæge. Derefter udfører de de nødvendige test for at finde ud af, hvad der foregår, og hvordan man løser problemet.

Det kan interessere dig ...
Hvad er Addisons sygdom?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er Addisons sygdom?

Addisons sygdom kan manifestere sig i en hvilken som helst alder. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad det er og hvordan det bliver diagnostic...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.