Stop med at ryge med disse 4 nemme tips

Der er ingen tvivl om det: Rygestop indebærer en enorm mængde af styrke, udholdenhed og viljestyrke. Vi kan dog gøre det nemmere med et par nyttige tips.
Stop med at ryge med disse 4 nemme tips
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Rygestop er en hård proces, og alle håndterer det en lille smule anderledes. Der er folk, der holder op gradvist, andre der går frem og tilbage, og nogle mennesker der simpelthen stopper med at ryge “kold tyrkerstil” og aldrig rører en cigaret igen. Stop med at ryge – vi hjælper dig på vej i denne artikel!

Det er ikke en nem ting at gøre. Rygestop involverer mere end blot en stærk beslutsomhed. Vi er nødt til at have et klart ønske om at leve et sundere liv, og følge konkrete skridt mod bedre vaner.

Vi skal også brug for en god mængde støtte fra vores omgangskreds. Det er også nyttigt at lære at styre de udløsende faktorer, der får os til at tænde en cigaret.

Rygestop tillader os ikke kun at have et bedre helbred, men det hjælper os også til at forbedre vores livskvalitet og giver os en følelse af velvære.

Det er absolut umagen værd.

Rådgivning til rygestop

Der er et par ting, vi skal huske på, når vi beslutter os for at stoppe med at ryge. En af de ting er, at vores hjerne kommer til at savne dens sædvanlige dosis af nikotin.

I fraværet af nikotin vil vores krop begynde at udvikle abstinenssymptomer. I virkeligheden er det noget, der begynder kun 20 minutter efter at have røget en cigaret.

Alle rygere ved udmærket godt, at det mest kritiske øjeblik på dagen er, når de vågner op om morgenen efter ikke at have røget i 7 til 9 timer.

De fysiske ændringer er indlysende: En stigning i hjertefrekvensen og blodtrykket, mundtørheden, angsten og behovet for at spise.

Dagen efter din sidste cigaret vil niveauet af kulilte og nikotin i kroppen falde.

Det er her din hjerne beordrer din krop til at begynde at erstatte skaderne forårsaget af tobak i dit hjerte og dine lunger.

Du vil bemærke tydelige forandringer i løbet af de 3 første uger. Det er uden tvivl den mest komplicerede tid, og det er ekstremt vigtigt at være forsigtig med din kost i løbet af denne periode.

Lad os se på 4 tips til at stoppe med at ryge:

2-rygning

1. Stop med at ryge ved at undgå kaffe om morgenen i 1 måned.

Koffein stimulerer trangen til tobak. Det er en naturlig aktivator, der er let at undgå, i det mindste i de første par måneder, hvor du kæmper med tilbagefald.

Her er nogle af de bedste alternative drikke:

 • Kanelte
 • Infusion af lakrids
 • Ingefærte
 • Infusion af passionsblomst

Det er også vigtigt at øge dit indtag af C-vitamin, som er nødvendigt for at rense dine lunger. Brug det som en stor undskyldning for at forberede lækre smoothies med jordbær, appelsiner, kiwi, mango…

2. Fuldkorn er afgørende for at stoppe med at ryge.

Når du stopper med at ryge, reducerer du niveauet af glukose i blodet. Denne lille mængde af hypoglykæmi genererer stress og en ubehagelig følelse.

Hvis du laver den fejl at spise slik, kan du oprette en stærkere trang til tobak. Derfor er det afgørende at spise sunde fødevarer.

Du vil blive glad for at vide, at en kost baseret på fuldkorn vil give dig store resultater. Du vil kunne mærke det på dit humør, på din følelse af tilfredshed, og frem for alt vil du bemærke, at din krop vil stoppe med at lide af hypoglykæmi.

3-rygning

Her er kornene du skal medtage i din kost:

 • Havre
 • Boghvede
 • Rug
 • Brune ris
 • Røde ris
 • Hørfrø

3. Stop med at ryge ved at vælge fødevarer, der hjælper dig med at slappe af.

Det kan synes mærkeligt, men der er fødevarer, der er i stand til at berolige os og lindre tobaksabstinenserne.

 

 

Ernæringseksperter kalder dem “zenfødevarer.” Selvom det muligvis ikke er det bedste navn, så er det rigtigt, at det kan hjælpe os at være bevidste om, hvad vi spiser. Her er en liste over nogle af zenfødevarerne:

 • Græskarsuppe
 • Bagt kalkun med citron
 • Hvid fisk
 • Grøntsager (broccoli, rå løg, majroe, gulerødder, porrer, peberfrugter, selleri, schweizisk sølvbede)
 • Nødder
 • Bananer
 • Hvidløg
 • Ølgær
4-rygning

4. Stop med at ryge ved at drikke varmt vand med honning.

Når du holder op med at ryge, er det ekstremt vigtigt at drikke masser af væske for at fjerne giftstofferne og holde dig hydreret.

Der er nogle gode hjemmelavede midler, der er absolut værd at overveje.

Vi anbefaler noget meget simpelt:

 • Drik en kop varm vand med en spiseskefuld honning. Denne løsning er en antibakteriel udrenser, der styrker dit immunforsvar, giver dig energi og er godt for dine lunger. Det beroliger og tilfredsstiller dig også. Gør dette to gange om dagen. Det er et meget simpelt trick, det koster ingenting og får dig til at have det godt.

Afslutningsvis så husk, at dette råd kun er effektivt, hvis du er konsekvent og husker på, hvor vigtigt det er for dig at stoppe med at ryge.

Vi anbefaler også at begynde at dyrke en ny sport eller hobby. Det er godt at have noget, der kan distrahere dig såsom svømning, dans eller måske et kursus i noget, du synes er sjovt. Det vil få dig til at tænke på andre ting end smøger.

Stop med at ryge! Det er absolut umagen værd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.