Sukkerfri jordbærkage med flødeskum

Du kan bruge stevia i denne jordbærkage som en erstatning for honning. Men du skal måske bruge en større mængde for at opnå samme effekt.
Sukkerfri jordbærkage med flødeskum
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Jordbærkage er en favorit. Desværre, selvom de fleste af os elsker det, er dem, man køber i butikkerne, ofte fyldt med kunstige sødestoffer og smagsstoffer samt transfedtsyre og raffineret sukker og mel. De er ikke gode for nogens helbred. Derfor inviterer vi dig i dag med til at udforske denne nye sukkerfri jordbærkage.

Før vi begynder på opskriften … Hvorfor er der nogen, der gerne vil lave en sukkerfri kage?

De fleste af os har mindst en slægtning eller en ven, der er ramt af diabetes. Tro det eller ej, en stor del af verdens befolkning lider af denne sygdom. Det er her, sukkerfrie opskrifter som denne er meget nyttig.

Betydningen af ​​en sukkerfri diæt for diabetikere

Diabetikere skal nøje kontrollere deres indtag af sukker. Dette skyldes hovedsageligt deres defekte stofskifte og et overskud af glukose i blodet og urinen på grund af insulinmangel.

Generelt er der to typer diabetes:

 • Type 1-diabetes. Her producerer kroppen ikke insulin og nedbryder indtagne kulhydrater til blodsukker, som den bruger til energi. Insulin er et hormon, som kroppen har brug for, for at få glukose fra blodbanen og ud til kroppens celler.
 • Type 2-diabetes. Med denne type bruger kroppen ikke det insulin, den har, korrekt. Dette kaldes insulinresistens. Først arbejder bugspytkirtlen meget for at skabe ekstra insulin for at kompensere. Det er dog ikke i stand til at holde det oppe i lang tid.

Sukkerfri jordbærkage med flødeskum

Sukkerfri jordbærkage

Når det kommer til desserter, tager de fleste bagerier ikke i betragtning, at mange mennesker er diabetikere, og at andre blot ønsker at reducere sukkerforbruget af forskellige årsager.

Med det i tankerne vil vi gerne tilbyde dig viden om, hvordan du tilbereder en lækker sukkerfri jordbærkage i dit hjem, så du har kontrol over kvaliteten. De fleste af ingredienserne er naturlige, og du kan tilføje et naturligt sødemiddel såsom honning.

Hvis du ønsker det, kan du også bruge Stevia rebaudiana. Endnu bedre er det, hvis du pisker fløden for ​​sig selv – du vil blive forbløffet over, hvor godt det smager alene.

Denne kage drager også fordel af dens frugt: jordbær.

Frugt såsom jordbær er en kilde til vitamin C, magnesium, kalium og folsyre. De indeholder også antioxidanter og er gode til at beskytte os mod virkningen af ​​frie radikaler i kroppen. Derudover anbefales de stærkt for den generelle hjertesundhed og til at balancere blodsukkeret.

Husk altid, at du ikke behøver at være diabetiker for at reducere dit sukkerforbrug.

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 dl af 100% ren, rå honning
 • 1 dl smør
 • 2 dl jordbær
 • 3 spsk. sukkerfri jordbærsyltetøj
 • 1 dl piskefløde
 • 1 dl hvedemel
 • 2 spsk. vaniljeekstrakt
 • 1 bageform

Forberedelse

 1. Forvarm først ovnen til 200 ° C.
 2. Derefter skal du smøre bagepladen med smør og mel for at forhindre kagen i at klæbe fast.
 3. Læg derefter resten af ​​smøren i en skål, og pisk det til en cremet konsistens. Tilsæt derefter langsomt honningen og rør blandingen, indtil den er jævn.
 4. På dette tidspunkt tilsættes æg, mel og lidt vaniljeekstrakt, og fortsæt med at piske, indtil alt er ordentligt blandet.
 5. Hæld derefter blandingen i den tidligere smurte form og stil den i ovnen i 25 til 30 minutter.
 6. Tag til sidst kagen ud af ovnen. Lad den køle ned, og stil den til sidst til side et køligt sted.

Forberedelse af flødeskum

En skål med pisket fløde

Ingredienser

 • Piskefløde
 • Røremaskine
 • Blandeskål

Forberedelse

 1. Til at begynde med skal du putte piskefløden, skålen og piskerisene i fryseren i cirka 20 minutter og lad det hele blive så koldt som muligt.
 2. Læg derefter fløden i den superkølede blandeskål og pisk den på høj hastighed i cirka et minut, indtil der dannes stive toppe. Derefter er din piskede fløde klar.
 3. Skær derefter kagen i to lige lag. Smør derefter ved hjælp af en køkkenbørste hver halvdel med jordbærsyltetøjet.
 4. Derefter samles kagen og dekoreres med fløden.
 5. For at afslutte skal du skære hver jordbær halvt over på langs og arrangere dem rundt om kagen.

Yderligere tips til din sukkerfri jordbærkage

 • For at lave denne kage ude gluten også, kan du erstatte hvedemelet med pillede kogte kartofler. Omvendt kan du også bruge fintmalet havregryn og et ekstra æg med tre spiseskefulde majsstivelse.
 • Derudover kan du lægge nogle jordbær mellem lagene af kagen, før du samler den.
Det kan interessere dig ...
Sukkerfrie desserter du bør prøve
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sukkerfrie desserter du bør prøve

Disse sukkerfrie desserter er fremragende lækre valg for diabetikere og alle, der ønsker at spise sundt. Læs videre og giv dem en chance!
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.