De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier

I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de bedste motionsmaskiner, når det drejer sig om at forbrænde kalorier.
De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Har du nogensinde tænkt på hvilke maskiner du har mest gavn af? Træningscentrene har naturligvis flere forskellige instrumenter til at træne kroppen. Men de er ikke alle lige effektive. Vi skriver i dag om de bedste motionsmaskiner til at forbrænde kalorier.

Det er også vigtigt at huske, at maskinerne ikke er det eneste. det er også nødvendigt at holde en sund livsstil,  som inkluderer en sund kost, hvis målene skal nåes.

Tab dig ved at bruge motionsmaskinerne

Maskinerne er mest effektive når de bliver brugt rigtigt. Selvom løbebåndet og motionscyklen er de mest almindelige, så er der også andre der kan hjælpe os til at nå målet.

Træningsmaskinerne er tilpasset forskellige rutiner, men de har ikke alle den samme effekt.

Nogle er mere brugbare end andre. Alt afhænger af det mål vi har sat os. Dertil kommer, at jo mere vi anstrenger os i centeret, jo mere fedt får vi brændt af.

Læg ikke for meget vægt på maskinens panel hvor kalorierne bliver talt. Det er kun et skøn.  Det vigtigste er at fokusere på træningens kvalitet.

Vi anbefaler at starte med en lav eller medium intensitet, og så øge belastningen (mere fart, mere vægt, højere hældning osv).

Læs også denne artikel efter “De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier”:

Slip af med mormorarmene

De bedste motionsmaskiner til at forbrænde fedt

1. Stående motionscykel

En af de bedste motionsmaskiner er uden tvivl motionscyklen. Det skønnes at du med den kan forbrænde mellem 500 og 900 kalorier i timen.

Denne maskine har en meget lav belastning for leddene og kræver ingen særlig teknik, eller tidligere træning. Du skal bare sidde og hjule frem.

Sædet skal justeres så dine knæ strækkes i en 90 graders vinkel.

Selv folk som løfter vægte bør tage mindst 15 minutter på løbebåndet eller cyklen for at reducere fedt.

Ulempen ved motionscyklen er, at det kan være en lidt ensformig øvelse, hvis du har let ved at kede dig. Du kan gøre brug af muligheden for at lytte til musik, eller se din yndlingsserie mens du cykler.

Du kan også, som træningen skrider frem, forstørre modstanden, rejse dig op eller læne overkroppen frem. Hvis du keder dig, kan du vælge at tage spinningundervisning.

2. Løbebånd

Med denne maskine kan du forbrænde mellem 450 og 650 kalorier per time. Det er uden tvivl en af de mest populære træningsmaskiner. For at benytte den, skal du indstille hvor lang tid du vil bruge den.

På løbebåndet kan du ikke bare gå, jogge, eller løbe, men også simulere rigtige rigtige løb (op og ned af bakke, sprint osv). Dette kan lade sig gøre, fordi de har programmer som kan ændre hastigheden og hældningen.

Dette er dog en  kraftig belastning for leddene (primært knæene), så det skal bruges med måde.

3. Stepmaskine eller climber

Traeningssko og taske

Trappen er en anden motionsmaskine som er fremragende til at forbrænde kalorier. Når du bruger den vil du forbrænde omkring 400 kalorier på en times op og nedtur.

Den indeholder programmer som løbebåndet, og giver dig cardio-øvelser til at tabe kilo. En climber består af to platforme hvor fødderne placeres, og simulerer en trappe.

Intensiteten kan reguleres, så det kan kræve større anstrengelse at løfte og sænke benene. I løbet af et par minutter bliver de begge trætte, da de udfører det hårdeste arbejde.

Denne maskine anbefales primært til mere erfarne løbere, som ønsker at forbedre deres teknik.

Se denne artikel efter du har læst “De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier”:

5 nemme madændringer til vægttab

4. Elliptisk crosstrainer

Med denne maskine kan du forbrænde mellem 300 og 600 kalorier på en time. Det er en kombination af flere maskiner: cyklen, stepmaskinen og løbebåndet.

Bevægelsen der foretages er en ellipse (deraf maskinens navn), og anbefales ikke til folk der har problemer med knæet, da belastningen er høj.

Dertil kommer, at den kræver lidt øvelse for at mestre bevægelserne (af arme og ben på samme tid). Det tilrådes at holde maven spændt for at styrke den, og ryggen lige for at undgå smerte.

5. Hydraulisk romaskine

Kvinde paa romaskine

Denne type romaskine er en af de bedste motionsmaskiner til at tabe sig. Antallet af kalorier du kan forbrænde på denne maskine ligger mellem 300 og 700 da den gør at du kan træne både din over- og underkrop og styrke dine mavemuskler.

Denne maskine efterligner bevægelserne hos en roer i en kano eller kajak. I den første bevægelse trækker vi årene mod os, og i den anden skubber vi dem baglæns. Dit tag skal være stærkt.

Det er vigtigt at være forsigtig med knæene og skuldrene. Du bør også udføre det med en ret ryg.

Nogle hydrauliske romaskiner indeholder programmer eller spil (da det ellers bliver kedeligt), og hvis du træner med moderat til høj intensitet, kan du forbrænde flere kalorier end med løbebåndet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.