Sunde snacks, du kan tage med på arbejde

Bliver du ofte ramt af sult, mens du er på arbejde? Hvis du gerne vil stille din sult og undgå de kaloriefyldte, forarbejdede fødevarer, giver vi dig her nogle forslag til sunde snacks.
Sunde snacks, du kan tage med på arbejde
Marta Guzmán

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Marta Guzmán.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vil du gerne være fornuftig omkring din kost, men er der kun slikautomater på din arbejdsplads? Så giver vi dig her seks sunde snacks med både søde og salte muligheder, som er nemme at tilberede, og du kan let tage dem med dig på arbejde.

Disse sunde snacks er perfekte, når du begynder at føle dig sulten hen ad formiddagen eller om eftermiddagen. Derved vil du ikke komme hjem med en kæmpe sult, og du vil heller ikke storme slikautomaten på arbejdspladsen!

6 sunde snacks til arbejdspladsen

Sunde grøntsagschips

Hvis du elsker pomfritter, så er grøntsagschips det perfekte alternativ. Du skal blot vælge dine foretrukne grøntsager (gulerødder, squashs, rødbeder mv.), og så skal du gøre det følgende:

 • Skær dem i tynde skiver.
 • Fordel dem på en bageplade.
 • Pensl dem med olivenolie og krydderier (oregano, peber, rosmarin, karry mv.).
 • Bag dem i ovnen i omkring 20 minutter ved medium varme.
 • Lad dem køle af, så de kan blive sprøde.
 • Kom dem i en plastikbøtte, så du kan tage dem med på arbejde.
Grøntsagschips er på listen over sunde snacks

Hjemmelavet grøntsagschips er meget sundere end dem, du køber i supermarkedet. Derudover er de tilfredsstillende, og de hjælper med at stille sulten mellem måltiderne.

Yoghurt med frugt, kanel og mørk chokolade

Når du vælger yoghurt, er det bedst at vælge yoghurt naturel eller en uden sukker eller tilsat sødemidler. Du kan for eksempel vælge græsk yoghurt eller sojayoghurt, men det afhænger helt af dine præferencer.

Takket være den søde smag af frugt, kanel og mørk chokolade vil denne blanding være yderst smagfuld. En anden vigtig ting, du skal sørge for, er at vælge mørk chokolade, der består af mindst 70 % kakao. 

 • Du kan ændre den frugt, du bruger, så du kan skabe flere forskellige muligheder.
 • Bland det hele sammen og kom det i en plastikbeholder, som du kan tage med på arbejde. 

Sunde snacks i form af småkager med havre og banan

Hvis du er en af dem, som godt kan lide at spise småkager mellem måltiderne, kan du prøve denne anderledes opskrift. Du kan få sunde og simple småkager med kun to ingredienser:

 • Start med at mose en meget moden banan ved hjælp af en gaffel, og bland det derefter sammen med havregryn (omkring 30 gram).
 • Hvis du har lyst til, kan du tilføje stødt kanel, nødder og tørrede frugter såsom rosiner. 
 • Inddel småkagedejen i små portioner – omkring en skefuld per portion.
 • Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 15-20 minutter ved 180 grader. Lad dem derefter køle ned.

Du vil blive overrasket over, hvor lækre disse småkager er! Opbevar dem i en tætlukket glasbeholder.

Babygulerødder med hytteost

Dette er en sund snack med et lavt kalorieindhold. Du skal vide, at hytteost ikke er rigtig ost, men faktisk en slags mejeriprodukt, der er fremstillet af valle. Det fremstilles ved at fermentere vallen, der er tilovers efter fremstillingen af ost.

Dette er et godt valg, hvis du vil tabe dig, da det har et meget lavt fedtindhold. Derudover er det ideelt, hvis du gerne vil opbygge muskelmasse, da hytteost indeholder fire gange så meget protein som mælk. 

Hytteost i en træskål

Du kan spise hytteosten sammen med babygulerødder eller cherrytomater.

Hytteost kommer fra valle; derfor er det en stor proteinkilde. Du kan spise det sammen med gulerødder, tomater eller andre rå grøntsager.

Snack med chiafrø og frugt

Dette er et glimrende valg blandt de mange sunde snacks. Du kan for eksempel spise den om formiddagen eller tidligt på eftermiddagen.

Du kan tage denne snack med dig på arbejde i en lille glaskrukke. Chiafrø er frø, der har et højt fiberindhold og flerumættede fedtsyrer såsom omega-3 og 6. Flere undersøgelser har vist, at chiafrø muligvis kan hjælpe med at reducere risikoen for sygdomme såsom forhøjet blodtryk, kardiovaskulære sygdomme og diabetes

Chiafrø indeholder også opløselige fibre, som, når de kommer i kontakt med væske, danner et geleagtigt stof, der forlænger følelsen af mæthed.

 • For at lave denne snack skal du blande tre spiseskeer rå chiafrø med 200 ml mælk.
 • Sæt det i køleskabet i et par timer, så grøden bliver fast.
 • Tilføj derefter frugt på toppen. Det kan for eksempel være mango, jordbær, kiwi mv.
 • Tilbered denne snack aftenen før og sæt den i køleskabet, så den er klar, når du skal på arbejde om morgenen.

Edamame (sojabønner)

Edamame stammer fra det asiatiske køkken, og det er en populær snack, der er lige så vanedannende som en pose chips. For at lave denne snack skal du komme grønne sojabønner (uden at optø dem) i kogende vand med salt i 3-5 minutter. Hæld vandet fra, og så er de klar! Hvis du vil peppe denne snack op, kan du tilføje frø, paprika eller sojasauce.

Hvorfor bør man spise edamame? De er en fremragende kilde til grøntsagsproteiner og mikronæringsstoffer såsom kalcium, jern, fosfor og mangan samt vitaminer såsom C, B9 og K. De indeholder også isoflavoner, som er gavnlige for dit helbred.

Tag disse sunde snacks med på arbejde

Du kan nyde disse seks sunde snacks og starte en ny og sund trend på din arbejdsplads. Dette er uden tvivl snacks, som vil hjælpe dig med at passe på din krop og dit helbred. 

Det kan interessere dig ...
5 gode snacks til slankekuren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 gode snacks til slankekuren

Det er altid svært at tabe sig. Læs mere her om 5 nemme snacks til slankekuren der gør det let for dig at tabe dig uden at skulle bekymre dig om no... • Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
 • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
 • Marcinek, K., & Krejpcio, Z. (2017). Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications-a review. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny68(2).
 • Chadha, R., Bhalla, Y., Jain, A., Chadha, K., & Karan, M. (2017). Dietary soy isoflavone: A mechanistic insight. Natural product communications12(4), 1934578X1701200439.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.