Derfor er det sundt at drikke havremælk

Fordelene ved at drikke havremælk er mange. Udover at være lettere at fordøje end komælk, giver havremel dig vitamin B. Dette vigtige næringsstof beskytter og regulerer dit centralnervesystem.
Derfor er det sundt at drikke havremælk
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Har du hørt om fordelene ved at drikke havremælk? Flere og flere mennesker tager mælkeprodukter ud af deres kost og erstatter dem med plantebaserede mælkeprodukter. De gør det af fordøjelsesmæssige årsager, men også fordi disse mejerifri produkter har fantastiske egenskaber. I dag fokuserer vi på havremælk.

Hvad er havremælk og hvordan drikker du det?

Som navnet antyder, kommer dette produkt fra havre, hvilket gør det 100% mejerifrit. Det er en af ​​de mest almindelige muligheder for veganer og mennesker, der er laktoseintolerante.

Du kan drikke havremælk koldt eller varmt, med te, kaffe eller chokolade. Desuden er det fantastisk til alle slags opskrifter, som cremer, saucer, smoothies og kager.

Du kan købe det færdiglavet i butikken (nogle mærker har endda vanilje eller chokoladevariationer) eller du kan selv lave det hjemme.

Her er en opskrift, du kan bruge til at guide dig:

Ingredienser

  • 6 spiseskefulde havregryn (60 g)
  • 4 glas vand (1 liter)

Fremgangsmåde

  • Put havregryn i en blender.
  • Tilsæt vandet og blend det godt (det skal omdannes til en hvidlig væske).
  • Si det med et trådnet eller et stykke stof (et kaffefilter fungerer også).
  • Brug væsken som mælk. Du kan bruge resten af ​​hvad der er tilbage til at lave bagværk.
  • Hvis du vil lave det tykkere, skal du tilsætte yderligere 1 eller 2 spsk havregryn. Hvis du vil lave det tyndere, kan du genbruge det vand der er tilbage i filteret.

Vi anbefaler at bruge honning som sødemiddel. Brunt sukker og stevia er også gode muligheder.

Mens havremælk er meget sundt og nærende, er det bedst at undgå, hvis du lider af glutenallergi (cøliaki).

Derfor er det sundt at drikke havremælk

Da det giver os så mange naturlige næringsstoffer, er havremælk godt for folk i alle aldre.

Det er lettere at fordøje end komælk og giver en stor mængde fibre, som hjælper mod forstoppelse.

Lad os tage et kig på nogle af fordelene ved at drikke havremælk.

1. Prøv at drikke havremælk for en bedre fordøjelse

Havremælk hjælper med at rense kroppen

Havremælk indeholder fibre og er god for fordøjelsen. Prøv at drikke havremælk, hvis du er oppustet eller hvis du har problemer med afføringen.

2. Havremælk holder dig ung

Den store mængde antioxidanter beskytter også din krop mod frie radikaler. Disse skadelige stoffer er årsagen til mange sygdomme, herunder for tidlig aldring.

Det er også godt for dette på grund af de essentielle aminosyrer, som havre indeholder. De hjælper vores krop til at fungere ordentligt og holder cellerne sunde i længere tid.

3. Drik havremælk hvis du er oppustet

En af fordelene ved havremælk er at det regulerer din tarmflora

Hvis du har gastro-intestinale problemer, er havremælk en god måde at regulere din tarmflora på. Dette er takket være alle de vegetabilske fibre, det indeholder. Du kan endda indtage det i starten af ​​dagen, til morgenmad (for eksempel i din kaffe).

4. Det regulerer sukkerindholdet

Personer med diabetes har en tendens til at mærke forbedringer i deres blodsukkerniveauer, når de begynder at drikke havregryn. Dette skyldes, at havre har evnen til at kontrollere blodsukkerniveauet.

5. Det sænker dårligt kolesterol

Havremælk indeholder omega 3 og 6, som hjælper med at bekæmpe dårligt kolesterol

Ved at tilvejebringe en kraftig dosis af omega 3 og 6 umættede (gode) fedtsyrer reducerer havremælk dårligt kolesterol (LDL) og triglycerider. Samtidig hjælper det også med at øge dit gode kolesterol.

At drikke havremælk et par gange om ugen kan endda forbedre dit kardiovaskulære helbred. Det fjerner fedtophobning i dine arteries vægge, hvilket gør dit hjerte meget sundere.

Læs også:

6. Det hjælper mod fordøjelsesbesvær

Mange mennesker, der drikker komælk, har tarm- eller maveproblemer. Det skyldes, at mælkeprodukter indeholder stoffer, der ikke er nemme at fordøje (for ikke at nævne de hormoner, som gives til køer, så de producerer mere mælk).

Den gode nyhed hvad angår havremælk er, at din mave har alle de nødvendige redskaber til at fordøje det. Det gør det ideelt for folk, der ofte føler sig tunge efter deres måltider.

7. Det beskytter dit nervesystem

En af fordelene ved at drikke havremælk er at det kan hjælpe mennesker med en ubalance i nervesystemet

Mennesker, der kæmper med stress, angst, depression eller enhver anden ubalance i nervesystemet kan virkelig drage nytte af fordelene ved at drikke havremælk.

Det giver en stor mængde vitamin B, som kan hjælpe med at berolige din krop.

Der findes ikke noget bedre efter en lang dag fuld af forpligtelser og problemer end at drikke en varm kop havremælk med honning før sengetid.

Du kan sige farvel til søvnløshed eller anden søvnforstyrrelse.

Læs også:

8. Det hjælper dine muskler og dine knogler

Denne plantebaserede drik indeholder mange muskelstyrkende proteiner. Det kan endda forhindre kramper, mens du træner.

Hvis du tilbringer hele dagen ved et skrivebord, kan det medvirke til at mindske risikoen for muskelspasmer.

Det indeholder også kalium, zink og magnesium, tre af de vigtigste næringsstoffer til knogledannelse og styrkelse. Derfor anbefales det til børn og ældre personer.

9. Prøv at drikke havremælk, hvis du gerne vil tabe dig

Havre kan også hjælpe dig med at opnå et vægttab

Havremælk kan endda være en god appetitregulator. Takket være dets mættende egenskaber hjælper det dig med at undgå at overspise mellem måltider og holder dig væk fra usunde fødevarer.

Havre forhindrer også væskeretention. Faktisk er havremælk endnu mere diætetisk end skummemælk, fordi det ikke indeholder fedtstoffer.

10. Det er sundt for skjoldbruskkirtlen at drikke havremælk

Sygdomme, der forårsager ubalance i skjoldbruskkirtlen, bliver mere almindelige hver dag.

Hvis du har for højt stofskifte foreslår vi at du drikker havremælk, fordi det indeholder jod, et vigtigt næringsstof for alle med din lidelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.