Tag springet til at leve et frygtløst liv

Lider du stadig på grund af en smertefuld begivenhed i din fortid? Er du bange for, hvad der vil ske i fremtiden? Det er op til dig at lægge det hele bag dig og begynde at leve frygtløst. 
Tag springet til at leve et frygtløst liv

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du ønsker at leve et frygtløst liv, skal du acceptere, at alt kan ske, og beslutte dig for, at du kommer til at lære af alt: Både det gode og det dårlige.

Kvinde der traekker gardinerne fra

Jeg drømmer om at turde være vanvittigt, for at komme af med alt det, der har såret mig. Det er tid til at starte forfra, til at tage risici, til at tackle min frygt og lære af mine fejl. Jeg ønsker at leve et frygtløst liv.

Så mange mennesker lever hele deres liv bange for at gøre ting, de drømmer om at gøre. Dette forårsager en masse angst og frustration. Det er ligesom de bærer en gigantisk sten på deres skuldre, der holder dem fra at bevæge sig fremad.

Overvind de negative oplevelser fra fortiden.

Kvinde der gaar tur i skoven

Hvem har ikke haft en oplevelse, som de hellere vil glemme? Desværre, efterlader nogle erfaringer så stort et mærke på os, at det er svært for os at give slip på dem. Derefter bliver de til en rygsæk, som vi bærer med os.

Dette sker, når vi ikke er i stand til at komme os over, hvad der skete. Vi befinder os forankret i fortiden. Enhver situation, der får os til at tænke på denne frygtelige oplevelse udløser en flugt reaktion.

Læs også denne artikel efter “Tag springet til at leve et frygtløst liv”:

Der er ingen gode eller onde mennesker, kun dem der bringer glæde eller..

Hvordan kan vi frigøre os fra dette? Hvordan kan vi formå at bevæge os videre uden at vores nutid bliver påvirket af vores fortid?

  • Accepter, hvad der skete. Det samme er sandsynligvis sket for mange andre mennesker, og de har bevæget sig fremad. Det er ligegyldigt, hvor alvorlig situationen er. Hvis du indrømmer, at det skete for dig, vil du allerede har taget et stort skridt.
  • Lær af hvad, der har såret dig. Hver negativ omstændighed har noget positivt i sig. Dette er sådan, at du vil begynde at bevæge dig fremad.
  • Husk på, at tingene ikke altid vil vise sig på samme måde. Sig for eksempel, at din partner var dig utro, og du ikke tør komme ind i et nyt forhold på grund af frygt for at det samme vil ske. Lad ikke frygten komme i vejen: tingene behøver ikke altid at vise sig på samme måde igen.
  • Se fremad. Lad fortiden blive i fortiden. Hver gang den dukker op, ignorer den. Du har lært at accepterede det, og du er villig til at udleve nye oplevelser.

Der vil være mange positive erfaringer, og ja, nogle negative. Begge vil gøre dig til en stærkere person.

Kvinde der sidder med armene om sine ben

Mød ”hvad nu hvis’et” frygtløst.

Noget af vores største frygt kommer ikke fra fortiden, men fra den uforudsigelige fremtid.

Der er nogle mennesker, der ikke kan stoppe med at tænke over, hvad der vil ske, hvis de siger det ene eller andet, hvis de handler på denne måde, eller hvis de tager en vis beslutning…

Alle disse spørgsmål lukker dig inde og holder dig fra at tage risici, som du skal tage for at få, hvad du ønsker.

For eksempel, lad os sige, du ønsker at starte din egen virksomhed. Alt ser godt ud. Alt hvad du behøver for at starte er at begynde at bevæge dig fremad.

Hvad venter du på?

Gå ikke glip af denne artikel efter “Tag springet til at leve et frygtløst liv”: Har du stress eller angst?

Haengebro - frygtloest liv

Hvad hvis det går dårligt? Har jeg hvad der skal til for at få dette til at virke? Hvad hvis jeg ødelægger virksomheden? ”Hvad nu hvis’et” dukker op og alt falder fra hinanden.

Alt dette holder dig fra at gøre det, du ønsker. Tingene kan gå godt, eller de kan vise sig at gå skidt. Men hvis du forbliver passiv, finder du aldrig ud af det.

Stol på dig selv.

De meste af vores frygt kommer fra vores mangel på selvværd. Jo lavere den er, jo stærkere er vores frygt.

Det er derfor, det er meget vigtigt at have tillid til dig selv. Ikke alt går godt, men det vigtigste er at tage chancen.

Vores tvivl og negative tanker er blot måder, vi tester os selv på. Det er normalt at være bange før noget nyt. Det er også almindeligt at være bange for noget, som vi allerede har oplevet før.

Du skal dog huske på at rejse dig op, når du falder og blive ved med at gå, når du møder modstand. Hvis du elsker nogen, så gå ikke glip af en mulighed, bare fordi du er blevet såret i fortiden, og du er stoppet med at tro på mennesker.

Hvorfor ikke starte dette nye projekt? Bare fordi det muligvis har været en katastrofe i fortiden så betyder det ikke, at du ikke kan prøve igen. Måske vil det virke denne gang. Og hvis det ikke gør, så er du bare nødt til at prøve igen.

Kvinde der springer fra en klippe - frygtloest liv

Før du går, så gå ikke glip af: Sådan starter du forfra i enhver alder

At være bange er normalt, så hvis du ønsker at gøre noget, og du føler dig bange, så gør det alligevel. Lad ikke denne bekymring og frygt stoppe dig.

Det er op til dig at lægge det hele bag dig og begynde at leve frygtløst.

Det kan interessere dig ...
De 5 former for lykke
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 5 former for lykke

Der er fem forskellige former for lykke, som du oplever i forskellige aktiviteter. Men de er ens på én måde: de får dig til at føle dig fuld af glæ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Perceval, J. M. (2018). Vivir sin miedo. En Políticas de seguridad para la paz: otra seguridad es posible y necesaria.
  • Fernández, S. (2010). Vivir sin miedos. Plataforma.
  • Ibáñez, P. (2016). Como vivir sin miedo a la vida. Tus psicólogos en CDMX: Irradia Terapia.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.