Te med havregryn kan mindske oppustethed i maven

Udover at tilsætte havregryn til din morgenmad eller snacks, kan du lave en te af havre til at nyde før måltider, som vil hjælpe med at forhindre luft i maven .
Te med havregryn kan mindske oppustethed i maven

Sidste ændring: 10 december, 2018

 Hvor mange gange om ugen  føler du at din mave er oppustet efter at du har spist? Tro det eller ej, det er meget almindeligt hos kvinder. I denne artikel vil vi snakke om te med havregryn kan mindske oppustethed i maven!

Årsagen er næsten altid forbundet til det klassiske problem med væskeophobning og dårlig fordøjelse. Det er ligegyldigt om du er overvægtig eller i perfekt form. Den udspilede mave opstår for mange af os ved dagens slutning.

I dagens artikel, ønsker vi at tilbyde en enkel løsning, der definitivt vil mindske oppustethed i maven. Nemlig te med havregryn. Er du klar til at følge os?

Fordelene ved havre til at mindske oppustethed i maven

Kvinde der holder sig paa maven

Lad os starte med at tackle et vigtigt emne. Der er nogle mennesker som tror at havre ikke passer godt til dem, de bliver ikke fordøjet godt og at de i stedet for at afgifte kroppen og forbedre fordøjelsen, faktisk giver følelse af tunghed og ubehag.

Enhver ernæringsekspert vil fortælle dig at havregryn er en af de sundeste fødevarer, du kan finde og hvis du har en bivirkning af der, kunne du have en allergisk reaktion.

Hvis din oplevelse med havre altid har været negativ, så prøv at tale med din læge først for at se, om du har en unik intolerance.

Nu da det er af vejen, så lad os finde ud af hvad dette korn kan gøre for din fordøjelse til at undgå den ubehagelige oppustethed i din mave.

 

1. Havre, et langsomt virkende korn

Først og fremmest er du nødt til at erkende, at der er en grund til, at havre betragtes som “superfood”.

De er meget rige på vitaminer, mineraler, aminosyrer og kulhydrater. Og desuden har havre et højt fiberindhold.

Dette betyder at de giver god fordøjelse, og gør det muligt for din krop at optage næringsstoffer bedre.

 • Når du drikker te lavet af havre før og efter dine måltider,vil du føle dig mere mæt og have en bedre fordøjelse, da teen optages langsomt og fuldstændigt.
 • Glem ikke, at denne te er også vanddrivende, hvilket betyder, at det hjælper med at kontrollere væske fastholdelse takket være dens indhold af natrium og kalium.
 • Langsom optagelse af fødevarer styrker alltid stofskiftet. Dette vil forhindre din mad i at producere gasser når det sidder i din tarm, fordi alt i stedet vil blive ordentligt optaget og bevæge sig gennem tarmene.
 • Havre er et fremragende valg for folk, der har irritabel tyktarm, på grund af dens anti-inflammatoriske virkninger.

2. te med havregryn til at reducere stress

Havre har en interessant evne til at bekæmpe stress og angst. Det er almindeligt i dagens verden for kvinder at have en meget aktiv, stress-fyldte livsstil, der omfatter forpligtelser på arbejde, hjemme, med børn og venner …

Al denne aktivitet kan overbelaste sind og krop. Der opbygges stress, den højere kortisolproduktion forårsager at toksiner ophobes i kroppen, og i sidste ende resulterer dette i dårlig fordøjelse ved slutningen af dagen, hvilket gør maven vises hævede.

Har du taget på i vægt? Selvfølgelig. Uanset om det er ophobet væske, dyspepsi, eller irritabel tyktarm, er disse symptomer meget almindelige i perioder med stress eller angst.

Havre hjælper med at regulere dine neurotransmittere, der fortæller kroppen at den skal slappe. Herudover hjælper det høje indhold af A-, E-, B1-, B2-, B3- og B6, sammen med  zink, magnesium, jern, kalk og fosfor med at regulere blodtrykket og lette din stress.

Tilberedning af te med havregryn

Havregrynste

Ingredienser

 • 3 kopper vand (600 ml)
 • 100 g økologisk valset havre
 • 1 kanelstang
 • 1 spiseskefuld honning (25 gram)
 • 1 glasflaske (1-liters størrelse)
 • 1 dørslag

Tilberedning

 • Den første ting du skal gøre er at finde økologisk rullet havregryn. Det er vigtigt at købe det et sted, der sikrer, at de blev dyrket og høstet uden kemikalier og pesticider.
 • Bring de tre kopper vand i kog, og tilsæt havre, kanelstang og honning.
 • Lad det simre i 30 minutter. Dæk derefter gryden til og lad det trække i mindst en time. Hvis du foretrækker det, kan du forberede denne te dagen før og laden den stå natten over.
 • Si væsken og opbevar den ved stuetemperatur i en glasflaske.

Hvordan bør du bruge den?

 • Drik en kop af denne te før hvert måltid. Du skal tage den første til morgenmaden, den anden omkring 15 minutter før frokost, og den tredje 15 minutter før din aftensmad.
 • Dette vil få dig til at føle dig mere mæt, din mad vil blive fordøjet bedre og næringsstoffer vil blive optaget uden at producere gas eller blive oppustet.
 • Du vil også mærke at du føler dig bedre tilpas og mere afslappet om aftenen.

Prøv at følge denne enkle te med havregryn kur tre gange om ugen og se, hvordan du føler det. Du kender din krop bedre end nogen anden, så kun du kan beslutte, om det er virkelig kommer til at gavne dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Tosh, S. M., & Miller, S. S. (2015). Oats. In Encyclopedia of Food and Health (pp. 119–125). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00497-9
 • Rasane P, Jha A, Sabikhi L, Kumar A, Unnikrishnan VS. Nutritional advantages of oats and opportunities for its processing as value added foods – a review. J Food Sci Technol. 2015;52(2):662–675. doi:10.1007/s13197-013-1072-1
 • Clemens, R., & van Klinken, B. J.-W. (2014). Oats, more than just a whole grain: an introduction. British Journal of Nutrition112(S2), S1–S3. https://doi.org/10.1017/s0007114514002712

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.