5 tegn på, at man ikke er forenelig med sin partner

Er det muligt ikke at være forenelig med sin partner? Der mangler noget i forholdet, hvis du tænker på dette, og det er vigtigt at løse det. Dette skyldes, at denne form for ubehag kan påvirke dit bånd med en betydningsfuld anden dybde.
5 tegn på, at man ikke er forenelig med sin partner

Last update: 09 august, 2022

Er det muligt ikke at være forenelig med sin partner? Der mangler noget, hvis du spekulerer på det, og det er vigtigt at løse det. Dette skyldes, at denne form for ubehag kan påvirke dit bånd med en betydningsfuld dybde.

Det er klart, at når du er forelsket, kan der være ting, som du ikke ser. Sætninger som “kærlighed gør blind” gør det klart, at man kan overse nogle af de tegn på, at man ikke er forenelig med sin partner.

Vigtigheden af at være forenelig med sin partner

“Modsætninger mødes,” siger man. Det er en sætning, der stammer fra den romantiske og idealiserede kærlighed, som har forårsaget så mange bitre øjeblikke hos nogle par. At være forelsket i en anden person og ønske at opbygge et liv sammen behøver ikke at være perfekt, ideelt eller magisk. Det skal bare være ægte.

Som psykolog Silvia Congost forklarer, kan usund tilknytning skyldes, at man ikke ved, hvordan man kan identificere tegnene på, at man ikke er forenelig med den anden person. Det betyder, at I næsten intet deler, og at jeres personligheder ikke passer sammen.

5 tegn på, at man ikke er forenelig med sin partner

Har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvad der fik dig til at beslutte dig til at dele dit liv med den anden person? Det er meget muligt, at du ikke er sikker, og at du har svært ved at svare på dette spørgsmål.

Hvis du til alt dette tilføjer, at du befinder dig i et øjeblik med tvivl om jeres forenelighed, bør du måske tænke over, hvad det er, der har forenet jer. Disse tegn kan hjælpe dig.

Par skændes som eksempel på ikke at være forenelig med sin partner

1. I har ikke de samme mål som par

Hvis din partner ønsker at få børn, men du ikke ønsker det (og det er noget, der står klart for dig, og som ikke vil ændre sig med tiden), er I ikke forenelige. Det er umuligt at opbygge et forhold, når hver person ønsker noget forskelligt.

På et tidspunkt, måske om flere år, vil din partner begynde at presse dig til at få børn, og det vil skabe en meget ubehagelig atmosfære og et forventet brud.

2. I har forskellige opfattelser af forholdet

Ønsker din partner et åbent forhold, men det ønsker du ikke? Jamen, det er endnu et tegn, der advarer om en stor uforenelighed i parforholdet.

Hvis du på et tidspunkt giver efter, vil du få det meget dårligt, fordi det ikke passer til dig. Så det er bedre at give slip på det forhold for at give plads og finde en person, der tænker som dig. Ingen ændrer deres måde at tænke på under den forudsætning, at kærlighed ikke kan opnå alt.

3. I passer ikke sammen, når det kommer til sex

Et andet tegn, der indikerer, at du og din partner ikke er forenelige, er sex. Du har måske lyst til at have sex hver dag, men det har den anden person ikke.

Dette vil ikke kun skabe skænderier og manglende forståelse, men også frustrationer. Selv hvis I sætter jer ned og forhandler, vil denne uforenelighed sandsynligvis kun blive værre. Så vær forberedt på at træffe en beslutning.

4. I tænker ikke på samme måde om penge

Dette er et vigtigt punkt for, at et forhold kan komme videre. Forestil dig, at din partner aldrig sparer op. Ved udgangen af måneden har han eller hun brugt hele sin løn.

Men du gør det modsatte. Så meget, at du har penge tilbage, når den næste måned starter. Hvis I åbner en fælles konto, ved du, hvad der vil ske. Selv om I kan have adskilte konti.

5. Jeres værdier er ikke de samme

Selv om du ikke behøver at tænke på samme måde som din partner, er der nogle ting, I bør være enige om. Hvis du f.eks. mener, at det er nødvendigt at gå til psykolog, men din partner synes, at det er vanvittigt, er det et advarselstegn om ikke at fortsætte.

Det samme gælder for emner som stoffer, lidelser, hvordan man løser konflikter og hvordan man diskuterer.

Par oplever et brud

Hvad skal man gøre, hvis man ikke er forenelig med sin partner?

Hvis du har identificeret dig med nogle af ovenstående tegn, er det muligt, at du ikke er forenelig med din partner. Du føler dig måske lidt fortabt og er i tvivl om, hvad du skal gøre i dette tilfælde, så hvis du kan gå til en professionel, ville det være dejligt.

Med hjælp fra en psykolog, der er ekspert i parforhold, kan du få klarhed over dine tanker. Hvis den anden person har lyst til at gå med dig, så meget desto bedre. På denne måde kan du analysere, hvad der sker, og om der er muligheder for at løse denne uforenelighed.

Uforenelighed med din partner behøver ikke altid at betyde brud på forholdet, selv om det er sandt, at der er visse tegn, hvor det vil være umuligt at forhandle. Hvis en aftale ikke er nok for dig, må du træffe en anden beslutning.

It might interest you...
Seksuel forenelighed: Alt, hvad du behøver at vide
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Seksuel forenelighed: Alt, hvad du behøver at vide

Ved du, hvad seksuel forenelighed er? Tror du, at det er muligt at genvinde, når det er gået tabt? Vi forklarer mere i denne artikel.  • Arias, D. Q., García, L. M. C., Restrepo, M. B., & Moreno, P. A. H. (2020). Pareja y familia. Construcciones en contexto. Poiésis, (38).
  • Flores Fonseca, V. M. (2019). Mecanismos en la construcción del amor romántico. La ventana. Revista de estudios de género6(50), 282-305.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.