Misforståelser skaber afstand mellem personer

Vi bliver nødt til at få os selv ud af situationen på den bedst mulige måde. Når vi gør dette, kan vi få en mere objektiv forståelse for, hvad der sker.
Misforståelser skaber afstand mellem personer
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Uheldigvis er det almindeligt, at misforståelser stammer fra velmente tanker og handlinger. Dette sker endda med personer, som man har tilbragt meget tid sammen med. I denne artikel vil vi snakke om misforståelser der skaber afstand mellem personer.

Som et resultat er der mange personer, som håber på, at de personer, hvis følelser de har såret, vil komme tilbage. Ligeledes er der personer, som ønsker at vende tilbage, men ikke tør det.

En misforståelse stammer fra konflikter forårsaget af intentioner. Samt måden, personer kommunikerer på. Og linsen, som de personer ser verden igennem.

Så som det er blevet beskrevet:

“Blandt det, vi tænker, det, vi ønsker at sige, det, vi tror, vi siger, det, vi faktisk siger, det, vi ønsker at høre, det, vi hører, det, vi tror, vi hører, og det, vi forstår, er der otte måder at blive misforstået på.”

Anbefalet læsning efter “Misforståelser skaber afstand mellem personer”:

7 vaner hos gode venner

Den store afstand forårsaget af stolthed

I begyndelsen af en misforståelse er der som regel bestemte elementer. Det kan være stolthed, træthed eller mangel på tillid til os selv eller den anden person.

Denne blanding af ting kan tilsammen skabe den perfekte storm for misforståelser. Der vil komme et tidspunkt, hvor vi opfanger en bestemt tone eller tvetydige ord som værende fjendtlige. Selvom det i virkeligheden ikke er sådan.

Det betyder, at for at undgå dette, bliver vi nødt til at være opmærksomme på både vores egen og den anden persons sindstilstand. Ellers vil vi drage konklusioner.

De fleste gange ser vi konflikter som værende mindre ødelæggende, når vi ser dem fra en afstand. Dette hjælper os til at undgå stolthed og følelser, som gør situationen værre. At tage et skridt tilbage og se på hele situationen hjælper os til at få en bedre reaktion. Det bør vi gøre, før vi sårer den anden persons følelser.

Forskellen på stolthed og værdighed

Ved at blive ved den samme måde at tænke på, så er det vigtigt, at man kender til forskellen på stolthed og værdighed. Stolthed er egoistisk og negativt. Værdighed har på den anden side et underlag af respekt.

Det er dog tilfældet for mange, at det kan være svært at kende forskel på de to attituder. Værdighed ønsker at bevare en balance og en lighed mellem mulighederne, tankerne og handlingerne. Stolthed går på den anden side efter at holde sig ovenpå.

At opnå forståelse

Som vi er ved at finde ud af, er det nogle gange ikke lige nemt at gøre os selv forstået. Dette er især tilfældet, når vores motiver er baseret på forskellige realiteter.

Vi kan igen og igen gentage det, vi tænker. Men personen foran os forstår måske ikke, hvad vi siger.

Dette betyder ikke, at personen, som vi taler med, er dårlig. Det betyder blot, at de er et andet sted i deres liv. Og at de har et andet syn på det, end vi har.

Det er naturligt, at personer ønsker at få deres tanker og følelser bekræftet. Hvis det bliver gjort på en dårlig måde, kan det være en hindring for forståelse. Når målet egentlig er, at få den anden person til at forstå det, vi ser.

Vi kan ikke altid kontrollere alle de ting, der udgør god kommunikationDet er altid en god idé at tænke over situationen ved at tage et skridt tilbage. Dette lader os tænke over hele situationen.

For at lægge brikkerne af puslespillet, som er forståelse, sammen, så bliver vi nødt til at basere vores attitude på respekt for den anden person.

 

Misforstaeelser skaber afstand

At tage ansvar for de ting, vi siger

Muligheden og styrken af den vrede og misforståelse, som vi føler, kan være stærke. De er i overensstemmelse med den følelsesmæssige effekt, som vi giver det omtalte emne. Det kan også være afhængig af ens forhold til den anden person.

Jo tættere man er på den person, jo vigtigere er det at opnå en god opfattelse af, hvad deres besked er. Men dette lader os bedre forstå en ukendt besked, som de prøver at give os.

Hver enkel person bliver nødt til at prøve at opfatte ordene i forhold til de bånd, de har, til den anden person. Det samme princip gælder også for forventninger, personlige interesser og hvor de befinder sig følelsesmæssigt.

På grund af dette er det vigtigt at gennemgå vigtigheden af ikke at ende med dårlig kommunikation. Dårlig kommunikation kan frembringe fjerne lidelser og tankeprocesser.

Med andre ord bliver vi nødt til at være opmærksomme for at være sikre på, at vi ikke ender ud i en følelsesmæssig tornado. Dette betyder, at man ikke må ryge i fælden med at spille djævlens advokat.

Læs også denne artikel efter “Misforståelser skaber afstand mellem personer”:

Det kan gøre lige så ondt at miste venner som at slå op

Misforstaeelser skaber afstand

Misforståelser er meget smertefule. Dette gælder især, når de bliver opfattet som værende forsætlige og følelsesmæssigt negative mod en person.

Vi bliver nødt til at kæmpe mod dårlige hensigter, som ønsker at ødelægge vores integritet. Den bedste måde at gøre dette på er ved at tage et skridt tilbage og se på situationen fra en afstand. Dette betyder, at man tager et skridt tilbage, tolerer forskelligheder og ikke lader andre nedgøre vores behov.

Det bedste forhold, man kan have til andre, kommer fra at se på forskellen på handlinger og ord. Men vi bør også altid have andres realiteter i baghovedet.

På grund af dette er det vigtigt, at vi altid er varsomme. Vi bør altid have i baghovedet, at mange gange er den eneste sikre ting vedrørende forsætlig afstand, at det giver os tid.

Det kan interessere dig ...
5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Klager du over at du ingen venner har? Føler du dig ensom? Hvis det er tilfældet, så vær opmærksom på om de følgende årsager kan være grunden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Morfa, José Díaz. Prevención de los conflictos de pareja. Desclée de Brouwer, 2003.
  • Satir, Virginia. En contacto íntimo. Editorial Pax México, 2008.
  • Satir, Virginia. Terapia familiar paso a paso. Editorial Pax México, 2007.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.