6 tegn på, at din partner har haft sex med en anden

Der er måder, hvorpå du kan se, om din partner har haft sex med en anden. Det er ikke en "sjette sans", men snarere evnen til at bemærke tydelige ændringer i deres adfærd, som er svære at skjule.
6 tegn på, at din partner har haft sex med en anden

Sidste ændring: 26 august, 2022

Undrer du dig over, om din partner har haft sex med en anden? Tja, der er ingen magisk formel til at finde ud af det, medmindre de gør det i en meget åbenlys situation. Der er dog nogle adfærdsmønstre, der kan være tegn på utroskab.

Det er rigtigt, at de ikke gælder i alle tilfælde, fordi der kan være andre årsager, der forårsager dem. Men hvis flere af disse tegn forekommer samtidig, kan det skyldes, at din partner har haft sex med en anden.

Husk på, at når en person har en elsker, kan både deres rutiner og humør ændre sig mærkbart. Så hvordan ved du det?

Lad os tage et kig på det.

Tegn på, at din partner har haft sex med en anden

Som vi allerede har påpeget, betyder de tegn, som vi vil dele med dig, ikke nødvendigvis, at der er tale om utroskab. Kun en kombination af flere af disse tegn bør vække din mistanke.

1. Din partner undgår fysisk kontakt med dig

Frustreret kvinde med mand i baggrunden

Et af grundlagende i ethvert sundt forhold er fysisk kontakt.

Så hvis din partner er holdt op med at kærtegne dig, forføre dig og søge efter muligheder for at have fysisk kontakt med dig, kan det være, fordi der er noget i gære. Ofte, når en person er utro, antager han eller hun en undvigende adfærd. Dette kan enten skyldes skyldfølelse eller tilfredsstillelse ved at være sammen med en anden.

Men andre mulige årsager kan også forklare det.

I andre tilfælde ændrer denne dynamik sig, fordi noget har brudt tilliden, eller fordi der er andre problemer i jeres forhold. Nogle gange er der ikke nok verbal kommunikation til at udtrykke utilfredsheden, og derfor bliver den udstillet gennem denne adfærd.

Du finder måske dette interessant: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

2. Din partners kropslugt er anderledes, når han/hun har haft sex med en anden

Forskellige undersøgelser har vist, at lugt har en central rolle i menneskelige relationer. Hvis du har været sammen med din partner i lang tid, kan du sandsynligvis bekræfte, at hun eller han har en bestemt lugt, som du let kan genkende.

Du ved, hvad hans/hendes shampoo dufter af, eller om han/hun har brugt en ny parfume. Så når din partners lugt ændrer sig mistænkeligt, kan du have mistanke om, at hun eller han har været sammen med en anden.

Når utroskab er mere åbenlys, kan du identificere lugten af en elskers parfume eller cologne. Hvis det er sket for nylig, kan din partner måske endda have den afslørende “sex”-duft, som vi alle kan genkende.

3. Din partner er meget træt uden nogen forklaring

Kvinde i seng, hvor mand sover, mistænker, at hendes partner har haft sex med en anden

Her er et lidt forvirrende tegn, der kan signalere, at din partner har haft sex med en anden. Det er følelsen af søvnighed. I dette tilfælde siger vi “forvirrende”, fordi dette symptom nogle gange kan være et produkt af deres arbejdsrutine eller søvnløshed.

En artikel med titlen Kønshormoner påvirker neurotransmittere og former den voksne kvindelige hjerne i hormonelle overgangsperioder forklarer, at kroppen efter sex frigiver neurotransmittere, der producerer en tilstand af døsighed, som er næsten lige så behagelig som selve samlejet.

Hvis din partner pludselig er meget træt, kan det derfor være på grund af dette. Det er dog vigtigt at huske på, at dette symptom ikke bør betragtes som et bevis i sig selv.

4. Han opretholder ikke sin erektion

Mens nogle mænd er i stand til at få rejsning i sengen med både partner og elsker, kan andre begynde at problemer med erektionen. Hvis din fyr bliver træt, hver gang du forsøger at forføre ham, eller hvis han går til den og ikke får en erektion, er der måske noget galt.

Ifølge hjemmesiden Erectile Dysfunction kan problemer med erektil dysfunktion bl.a. være relateret til stress og forskellige sygdomme som forhøjet blodtryk, diabetes og åreforkalkning. Men hvis du ved, at det ikke er årsagen, så er det måske din partner, der bruger sin energi i en anden seng.

Vi tror, du gerne vil læse: Har du været utro? Dette bør du gøre

5. Din partner tager uregelmæssige brusebade

Mand vasker hår i bad
Din partner har måske haft sex med en anden, hvis du bemærker, at han/hun tager uregelmæssige brusebade.

Når du bor sammen med en person i lang tid, kan du måske genkende hans/hendes plejerutiner. Derfor kan du måske finde det meget mærkeligt, hvis hun eller han pludselig tager et bad midt på dagen eller søger at “slappe af” på badeværelset, når de kommer hjem fra arbejde.

Når din partner har haft sex med en anden, kan han/hun føle dette “tvangsmæssige” behov for at vaske alle afslørende tegn væk. Derfor vil vedkommende forsøge at tage brusebad så ofte som nødvendigt, selv om han/hun normalt ikke tager brusebad på det bestemte tidspunkt.

6. Din partner nægter at tale om det eller bliver vred, hvis du nævner noget

Hvordan opfører din partner sig, når du beslutter dig for at afsløre din mistanke?

Måske er dette det mest åbenlyse tegn på, at din partner har haft sex med en anden. Hvis han/hun ikke har noget at skjule, hvorfor skulle han/hun så blive vred over, at du spørger?

Hvis din partner har haft sex med en anden, vil han/hun undgå emnet, finde undskyldninger for sit fravær eller, hvis alt andet fejler, blive vred på dig “på grund af din mistillid”.

Hvad skal man gøre, hvis din partner har haft sex med en anden?

Enhver af disse adfærdsformer kan være ensbetydende med utroskab. Hvis der ikke er noget at skjule, vil hun eller han tage sig tid til at lytte til dig og løse de problemer, du har. Desuden vil din partner forsøge at bevise over for dig på alle mulige måder, at det, hun eller han siger, er sandt.

Har du stadig mistanke om, at din partner har haft sex med en anden? Hav modet til at se situationen i øjnene og finde ud af sandheden. Hvis du identificerer alle disse tegn på utroskab, er der noget, der ikke stemmer mellem jer.

Det kan interessere dig ...
6 tips til at komme sig over utroskab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tips til at komme sig over utroskab

Utroskab er en vanskelig og meget smertefuld situation, men det er muligt at komme sig over utroskab. Lær seks tips i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • J Nonverbal Behav. 2013 Sep; 37(3): 153–163. Published online 2013 Apr 16. Assessing Personality Using Body Odor: Differences Between Children and Adults. doi: 10.1007/s10919-013-0152-2
  • Front Neurosci. 2015; 9: 37. Published online 2015 Feb 20. Sex hormones affect neurotransmitters and shape the adult female brain during hormonal transition periods. doi: 10.3389/fnins.2015.00037
  • National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Síntomas y causas de la disfunción eréctil. https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-urologicas/disfuncion-erectil/sintomas-causas
  • Salvatierra Maza, P. L. (2018). ALTERACIONES MÁS FRECUENTES DE LOS PARÁMETROS SEMINALES EN MUESTRAS DE PACIENTES; LABORATORIO BIOGÉNESIS, LIMA 2016.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.