5 tegn på, at din partner er ved at miste interessen for forholdet

Føler du, at din partner er ved at miste interessen for forholdet? I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan se det, og hvad du bør gøre.
5 tegn på, at din partner er ved at miste interessen for forholdet

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du bemærket, at din partner er ved at miste interessen for forholdet og er mere fjern? Kalder han/hun dig ikke længere ved det kærlige kælenavn, som du var så glad for? Alle par udvikler sig med tiden, og selv om du måske ikke har bemærket det, har du også selv udviklet dig! Men hvad sker der, hvis du opdager, at din partner mister interessen for forholdet?

Først og fremmest skal du tage en dyb indånding! Der er ingen grund til at gå i panik, da det kan være midlertidigt. Nogle gange kan vi, hvad enten det er af arbejdsmæssige årsager eller fordi vi ikke har det godt (dvs. vi er mere triste og apatiske), tage afstand fra vores partner uden at vide det.

Derfor er det muligt, at dette tab af interesse i forholdet ikke har noget med dig at gøre.

For at vide dette er det vigtigt, at du kommunikerer med din partner. Hvis vedkommende ikke længere har tid til at være sammen, er langsom til at svare på beskeder og ikke er lige så kærlig som tidligere, så spørg, hvad der er galt, og tal med vedkommende. Tavshed vil kun øge ubehaget.

Almindelige grunde til at miste interessen for forholdet

Tid er en af de grunde, der spiller imod ethvert forhold. Nogle par falder ind i en rutine, hvor spontaniteten og tiden sammen begynder at blive mindre og næsten forsvinde.

Vi har ofte den misforståelse, at kærlighed er nok, og eksperter i psykologi og parforhold fortsætter med at insistere på, at det ikke er tilfældet. Et forhold skal plejes og dyrkes, for rutine og tid vil ende med at opsuge det i en sådan grad, at vi måske ikke engang længere kan genkende, hvad det er, der forener os med den anden person.

En anden grund til, at en person kan miste lysten i forholdet, er, at vedkommende har mødt en ny person, som får følelser, der lå i dvale, til at komme op til overfladen. Der kan også være en tilknytning til forelskelse, og når den ophører, ophører interessen også.

Par, hvor kvinden er ved at miste interessen for forholdet

5 tegn på, at din partner er ved at miste interessen for forholdet

Nu ved du lidt mere om tab af interesse i et forhold, og det er vigtigt at vide, at der er umiskendelige tegn på, at der er noget i gære. Det er afgørende at genkende dem. Vi må gøre vores del for at løse situationen og træffe beslutninger om, hvorvidt vi skal fortsætte eller slå op.

Vi ved, at du vil kunne lide at læse: Sjove aktiviteter: Nøglen til velvære i parforholdet

1. Der er næsten ingen fysisk kontakt

Vi taler ikke om sex, men om kærtegn, at holde i hånden og kysse. Det er tegn på hengivenhed, som burde være til stede hver dag eller måske har været til stede hver dag, men som nu er forsvundet.

Det kan være et klart tegn på, at der er et tab af interesse, og det er vigtigt, at det bliver løst. Hvis vi er kærlige og har brug for disse tegn på kærlighed, vil det ikke være sundt for os, hvis vi ikke modtager dem fra vores partner.

2. At du ikke længere stiller spørgsmål viser, at din partner mister interessen for et forhold

I forhold er det normalt at være interesseret i, hvordan vores partners dag er gået, hvilke anekdoter han/hun kan fortælle os, og hvad der bekymrer ham/hende. Alt dette kan dog være fraværende, når vi er ved at miste interessen for forholdet.

Vi kan føle, at vores partner ikke bekymrer sig om os. Dette skal løses for at undgå mere skade.

3. I skændes ofte

Er det et dårligt tegn at skændes i et forhold? Ifølge psykolog Silvia Congost er det ikke det, men vi skal lære at gøre det på en sund måde.

Det er vigtigt at kommunikere, hvad man tænker og føler, assertivt , uden at råbe, uden trusler og uden fornærmelser, så skænderierne ikke skader forholdet. Når det er svært at håndtere dem, kan det være et tegn på, at der er noget galt.

4. Din partner sidder altid med sin mobiltelefon

Det er normalt, at vores partner måske tager sin mobiltelefon på et tidspunkt. Det kan være for at tjekke en besked eller besvare et opkald.

Men hvis vi er sammen med dem, og deres mobiltelefon er i deres hænder i en halv time eller en time i stedet for at nyde vores selskab og snak, kan det være, at de mister interessen.

Mand ser på telefon og kvinde kigger mistænksomt i baggrunden

5. I laver ingen planer sammen

Tage på tur en weekend, gå en tur, besøge et nyt sted osv. Når alt dette er fraværende i vores forhold, kan den anden person have mistet interessen. Selv at se en film sammen kan være en sjov plan at nyde, men nogle gange sker ikke engang dette.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

Hvad du skal gøre, når din partner er ved at miste interessen for forholdet

Igen vil vi gerne insistere på vigtigheden af ikke at stå stille og gøre ingenting. En partners tab af interesse for et forhold er smertefuldt, og tiden vil ikke udrette mirakler, hvis vi ikke handler. Derfor er det første skridt at tale med den anden person og spørge, hvad der foregår.

Hvis vedkommende ikke ønsker at fortælle noget, er det vigtigt, at du kommunikerer, hvordan du har det, og hvad du har opdaget. Det vil også give dig en vis grad af lettelse, som vil være positiv for din følelsesmæssige sundhed.

Hvis du ikke opnår noget, kan det at foreslå at gå i parterapi være en af de bedste beslutninger, vi kan træffe. Hvis der er en afvisning fra partnerens side, kan det hjælpe os til at træffe en sund beslutning at gå til psykolog selv.

Det er uholdbart at være sammen med en person, der har mistet interessen, og som ikke længere bidrager til forholdet. Det er heller aldrig behageligt at indse, at vores partner keder sig. Det kan dog være meget smertefuldt, hvis denne situation trækker ud i lang tid. Derfor er det vigtigt at få hjælp så hurtigt som muligt.

Det kan interessere dig ...
Følelsesmæssig kulde i et parforhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Følelsesmæssig kulde i et parforhold

Følelsesmæssig kulde er et problem i forhold, der kan forårsage betydelig skade. Lær årsagerne og hvordan du håndterer det i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Aguilar Montes de Oca, Y. P., Bernal Hernández, V. H., Torres Muñoz, M. A., Alvarado Orozco, J., & González Arratia López Fuentes, N. I. (2018). Causas de apatía en parejas casadas y en unión libre. Acta de investigación psicológica8(1), 83-94.
  • Vera, A. S., Navarro, E. L., Pina, M. R., & León, M. Á. M. Influencia del WhatsApp en las relaciones de pareja. REVISTA DE FUNDAMENTOS DE PSICOLOGÍA9(11), 4.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.