Yoga og vægttab: Forbrænder yoga kalorier?

At dyrke yoga kan hjælpe os til effektivt at forbrænde kalorier uden risiko for skader, selvom vi altid bør kombinere dette med en sund og afbalanceret kost for at opnå bedre resultater.
Yoga og vægttab: Forbrænder yoga kalorier?

Sidste ændring: 17 april, 2019

Yoga er en stadig mere populær disciplin blandt mennesker, der ønsker at tage sig af sig selv og finde en balance mellem krop og sind. Men mange spekulerer på, om yoga kan bruges til vægttab og om du kan forbrænde kalorier, når du dyrker yoga.

I denne artikel vil du opdage forholdet mellem yoga og vægttab. Vi vil give dig nøglerne til at opdage, om du effektivt kan forbrænde kalorier, når du dyrker yoga.

Hvorfor dyrke yoga?

Yoga kan være en ideel fysisk aktivitet. Denne praksis respekterer kroppens grænser og overbelaster ikke muskler eller led.

Således er det ikke tilfældigt, at millioner af mennesker i alle aldre vælger yoga som en måde at pleje deres helbred. Ud over den følelsesmæssige og mentale balance, yoga bringer dig, tjener det også til at tone dine muskler og styrke dine led. Der er således en forbindelse mellem yoga og vægttab.

Læs også:

Gennem denne disciplin kan vi få fleksibilitet, fysisk styrke, balance, koncentration, udholdenhed, energi og afslapning. Derudover forhindrer vi skader, da denne teknik er baseret på fleksibilitet, og enhver pludselig bevægelse undgås.

Derfor yoga er en effektiv og risikofri mulighed for at forbrænde kalorier. Det hjælper dig med at tabe dig gradvist, mens du styrker dine fysiske evner og udvikler din indre styrke.

Yoga er sundt for krop og sjæl

Yoga og vægttab

Hænger yoga og vægttab sammen? Det kommer an på typen af ​​yoga

Ligesom ved al anden fysisk aktivitet vil du forbrænde kalorier, når du dyrker yoga. Men der er mange typer yoga og mange forskelle mellem dem. Nogle fokuserer mere på afslapning, meditation og vejrtrækning. På den anden side er andre mere dynamiske og arbejder med fleksibilitet og udholdenhed gennem stillinger og bevægelser.

Hvis du er på udkig efter en sport, hvor du bruger mere energi, bør du vælge en mere aktiv form for yoga. Hvis du har brug for at slappe af for at bekæmpe angst eller nervøsitet, vil det være til gavn for dig at vælge en mere introspektiv form for yoga.

Uanset hvad er det vigtigt at vurdere, hvad det er, der afholder dig fra at tabe dig, for at kunne vælge mellem den ene eller den anden form for yoga.

Vi vil gerne fremhæve en bestemt slags yoga kaldet Bikram Yoga. Ved denne form for yoga holdes rummet ved en temperatur på 42 ° C. Målet er at få dig til at svede mere og at hæve din puls for dermed at forbrænde flere kalorier.

Læs også:

Yoga og vægttab hænger nogle gange sammen, men din kost er lige så vigtig

Kosten spiller en altafgørende rolle i vægttab

Hvis du ønsker at forbrænde kalorier, skal du i tillæg til at motionere flere gange om ugen også være opmærksom på din kost. I dag er det at tælle kalorier en forældet metode, der ikke altid er effektiv; for ikke at nævne at det også forårsager frustration og angst.

Til at opnå vægttab fokuserer ernæringseksperter mere og mere på en sund og naturlig kost ved hjælp af sund fornuft og for at undgå yoyo-effekten.

For at gøre dette, skal du i stedet for at fokusere på kalorier følge disse tips:

 • Øg dit indtag af grøntsager, uanset om det er i salater, juicer, smoothies, sautéret osv.
 • Vælg altid fuldkornsprodukter der er rige på fibre og undgå raffinerede fødevarer.
 • Eliminer sukker og erstat det med sunde sødestoffer som honning, stevia eller kokossukker.
 • Reducer dit indtag af forarbejdede fødevarer og, når det er muligt, lav mad til dig selv.
 • Fjern ikke fedt fra din kost. I stedet skal du vælge fedt af god kvalitet, såsom olivenolie, kokosolie, nødder, ghee, fed fisk mv.

Tips til at forbrænde kalorier, når du dyrker yoga

Afslutningsvist vil vi dele nogle retningslinjer for aktivering af dit stofskifte og øget kalorieforbrug som følge heraf:

 • Drik mindst 6-8 glas vand hver dag, når du faster og uden for måltiderne.
 • Undgå at sidde for længe og rejs dig op, som minimum hver time.
 • Indarbejd stærke krydderier i din kost, som f.eks. cayennepeber og ingefær.
 • Tag brusebad med koldt – eller i det mindste lunkent – vand. Undgå dog at bruge koldt vand på hovedet.
 • Sov så meget som du har brug for i løbet af natten.
 • Bekæmp stress.
 • Du bør ikke springe nogen måltider over i løbet af dagen, især ikke morgenmad. Du skal som minimum spise de tre vigtigste måltider, og hvis du ønsker det, skal du spise noget midt på formiddagen og om eftermiddagen.
 • Forøg dit proteinindtag, altid med proportion mellemplante- og dyrebaserede fødevarer.
 • Du kan drikke grøn te og kaffe, men kun med måde.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.