Fem tips til at pleje en babys hår

Babyers hår er temmelig skrøbeligt og delikat, men det er ikke så kompliceret at pleje. En vaskerutine med en neutral shampoo og tørring derefter er nok til at få det til at vokse lidt efter lidt.
Fem tips til at pleje en babys hår

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 25 august, 2022

Pleje af en babys hår er en del af deres daglige hygiejne rutine fra det øjeblik, du får dem i dine arme. Uanset om de er født med et hoved fuldt af hår eller bare lette dun, kræver en babys hoved delikat og kærlig pleje.

Dette bør dog ikke være vanskeligt eller tidskrævende. I denne artikel giver vi dig fem tips til at pleje en babys hår.

Sådan kan du pleje en babys hår

En babys hår er blødt og delikat, ligesom resten af ​​deres krop. Nedenfor giver vi dig nogle grundlæggende tips til, hvordan du plejer det ordentligt.

1. Brug milde ingredienser

Plejeprodukter til baby

Fra det øjeblik, en baby kommer med hjem, bør en baderutine omfatte vask af deres hår og hovedbund. Du kan gøre dette hver anden eller tredje dag.

For at forhindre allergi, rødme eller kløe skal du ikke bruge butikskøbte hårplejeprodukter på deres bløde, nye hud, da de fleste af dem indeholder skadelige kemikalier som rensemidler, parabener og syntetiske duftstoffer, der sandsynligvis irriterer babyens hud. (Ja, også dem, der angiveligt er lavet til babyer.)

Brug i stedet højkvalitets organiske sæber eller flydende castillesæbe for duft. De sikreste typer sæber er dem, der er fremstillet af vegetabilske (ikke mineraliske) olieblandinger og glycerin for at rengøre uden at udtørre sart hud.

Undgå for enhver pris brug af antibakterielle sæber.

Læs også: Lær om den bedste massage til en baby

2. Behandling af arp er en del af at pleje en babys hår

Baby ligger indsvøbet i håndklæde

Arp er almindeligt hos nyfødte babyer og kan vare op til deres tredje år. Det er en type seboreisk dermatitis, også kaldet skæleksem, der forårsager fedtede, gulbrune skæl i en babys hovedbund.

Tilstanden er ikke smertefuld eller kløende. Det kan dog forårsage tykke hvide eller gule skæl, som det ikke er let at fjerne. Ikke desto mindre går det normalt væk af sig selv. Derudover klør arp ikke, og det er ikke en smitsom tilstand.

Hjemmepleje omfatter daglig vask af din babys hovedbund med en mild shampoo. Dette kan hjælpe dig med at løsne og fjerne skællene.

Børst området forsigtigt med en blød børste efter vask. Når skællene falder af, er der nogle gange hår fastgjort til dem. For at forhindre det kan du massere babyens hovedbund med mandel- eller olivenolie.

3. Red og tør babyens hår grundigt

Det er også vigtigt at rede din babys hår. Tør derfor håret grundigt efter hvert bad, især hvis babyen sover lige efter.

Brug derefter børsten til forsigtigt at fjerne knuder fra håret. Derudover kan du bruge noget vegetabilsk olie, hvis du ønsker det.

4. Brug ikke spænder, elastikker eller hatte

Mange mødre drømmer om den dag, hvor de kan sætte deres pigers hår med tilsyneladende smukt tilbehør. Men hvis du skal sætte din babys hår, skal du i det mindste vente, indtil hans eller hendes hår og hovedbund er stærk og sund.

I denne periode skal du undgå at sætte deres hår, mens det er vådt. Desuden må du ikke sætte hatte på din babys hoved, før hans eller hendes hår er helt tørt.

En babys hår er normalt meget tyndt, og ethvert tilbehør, der holder på fugt, kan beskadige det. Det samme sker med elastikker, der desuden har tendens til at knække deres hår.

Læs også: Otte ting du aldrig bør gøre med din baby

5. Den første klipning

Mor med baby efter bad gør klar til at pleje en babys hår

På et tidspunkt vil du ønske at give din baby en klipning. Forsøg at holde dette til et minimum, da hovedmålet er ikke at stresse barnet.

Med dette i tankerne skal du vælge et tidspunkt, hvor babyen for eksempel er afslappet efter badet. Vær ikke bange, hvis der er et let hårtab, da det er helt normalt.

Hvis du er i tvivl om dette, skal du ikke fortsætte. Skarpe objekter og viltre børn bør ikke blandes. Under alle omstændigheder skal du ikke barbere håret af din baby i den tro, at det vil vokse tykkere ud bagefter; dette er en myte.

Konklusion om pleje af en babys hår

Tag dig tid til vask, tørring og børstning af din baby’s hår og gør det sjovt og behageligt for din baby. Tving aldrig nogensinde børn i nogen alder i en situation, der forårsager dem ubehag og smerter.

Med tålmodighed, kærlighed og ovenstående tips vil din babys hår vokse sundt og stærkt.

Det kan interessere dig ...
Derfor sover babyer bedst ved siden af deres mødre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Derfor sover babyer bedst ved siden af deres mødre

Hvorfor sover babyer, når de er tæt på deres mor? Vi besvarer spørgsmålet i dag. Læs alt om det i dag, og hvordan du skal reagere.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.