Lær om den bedste massage til en baby

I dag anbefales massage til babyer for at hjælpe dem med at udvikle sig både fysisk og følelsesmæssigt. Derudover fremmer det båndet mellem mor og barn.
Lær om den bedste massage til en baby

Sidste ændring: 26 september, 2019

På et tidspunkt er vi alle nødt til at slippe af med ophobet stress. Babyer er ingen undtagelse, og en kvalitetsmassage kan hjælpe en baby med at føle sig bedre tilpas. Ved du dog, hvilken der er den bedste massage til en baby i forskellige situationer?

For tiden anbefales massering af børn stærkt. Takket være massage, føler babyer og børn sig afslappet og elsket af deres mor og far. Derudover udvikler de et stærkere bånd.

Hvad er babymassage?

Mor krammer smilende baby i håndklæde

Massage er et naturligt værktøj, der har været brugt siden gamle tider til helbredelse af smerter. De anvendes primært gennem hud-til-hud-kontakt. Derudover mener mange kulturer, at tanker og vejrtrækning kan spille ind i denne teknik.

Baby- eller spædbarnsmassage er en teknik, som mor bruger til at overføre kærlighed og ømhed til sin baby. Under denne proces oplever barnet en følelse af fysisk og følelsesmæssig velvære.

Den bedste massage til en baby

Fra det øjeblik, babyer kommer til verden, er de nødt til at være tæt på deres mor for at modtage hendes varme og berøring.

Af denne grund er det vigtigt at medtage denne teknik fra fødslen og under babyens udvikling. Ved at gøre dette vil det imødekomme nogle af babyernes behov.

I det følgende viser vi dig flere forskellige typer massage, så du kan vælge den bedste massage til en baby.

Læs også: Sådan stopper du din babys hikke

1. Stimulerende babymassage

Massering af babyens krop fra fødslen er en god måde at fremme korrekt motorisk udvikling. Du kan gøre dette ved at udføre en bestemt og simpel massage.

 • For at massagen skal være effektiv, skal du placere babyen på ryggen på en seng eller på et sted, der er behageligt for barnet.
 • Foretag bevægelser med uret med dine hænder på leddene i arme og ben.
 • Det er vigtigt, at moderen også føler sig behageligt tilpas. Hvis du ønsker det, kan du spille blid musik i baggrunden.

2. Massage til at hjælpe med at komme af med luft i maven

Det er almindeligt, at babyer inhalerer luft, når de ammer eller drikker mælk fra en flaske. Luften, de indånder, bliver til luft i maven, og det kan være vanskeligt for dem at komme af med. Dette kan forårsage en masse ubehag, så de ikke er i stand til at sove.

Når dette sker, kan du udføre en lille massage:

 • Læg din baby med ansigtet op, og læg håndfladen på navlen.
 • Skub derefter hænderne op og ned lidt efter lidt. Denne massage giver luften mulighed for at komme ud lidt ad gangen.

3. Den bedste massage til en baby, der lider af kolik

Ligesom luft i maven er det almindeligt, at babyer har episoder, der kaldes kolik. Dette er en sammentrækning af musklerne, der omgiver tarmen og produceres af babyens krop. Når dette sker, begynder babyen typisk at græde på grund af det ubehag, de føler.

 • For at lindre det, skal du placere din baby på ryggen og dine hænder på underlivet.
 • Derefter foretages en lille bevægelse med uret.
 • Derudover kan du bruge lidt olie eller babycreme for at lade dine hænder glide bedre.

Læs også: 8 ting du aldrig bør gøre med et spædbarn

4. Massage for at lindre forstoppelse

Nogle babyer viser tegn på forstoppelse fra en ung alder, især hvis de drikker modermælkserstatning i stedet for modermælk. I tilfælde af at din baby oplever dette, kan du hjælpe barnet ved at bruge følgende massage:

 • Først skal du placere babyen på ryggen på en seng eller puslebord.
 • Læg derefter en lille mængde let opvarmet olie i hånden og masser forsigtigt barnets mave med bevægelser fra den ene side til den anden.
 • Massagen skal være centreret i nedre del af maven, det vil sige fra maven og ned. Hvis du gør dette, aktiverer du de rette organers funktion, især tarmen.

Fordelene ved at give den bedste massage til en baby

Mor kysser smilende baby

Nedenfor er en liste over de mange fordele ved at massere din baby. Det:

 • Er gavnligt for deres fordøjelsessystemprocesser.
 • Bidrager til udviklingen af ​​deres åndedrætssystem.
 • Reducerer stresshormoner.
 • Giver din baby sikkerhed og selvtillid.
 • Hjælper dem med at få en længere og dybere søvn.
 • Styrker deres endokrine system.
 • Forbedrer udviklingen af ​​deres neurologiske system.
 • Styrker deres immunforsvar.

Valget af den bedste massage til en baby varierer, da de kan variere fra terapeutiske massager til simple afslapningsteknikker. Hver mor kan inkludere sine egne elementer og sin egen stil. Ikke desto mindre anbefales det, at du konsulterer en specialist for at opnå bedre resultater.

Til sidst anbefaler vi, at du giver din baby massage, når du vil, og på det tidspunkt og og så længe, som du finder passende. Glem heller ikke at spørge din børnelæge, om det er acceptabelt at massere din baby.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • “The benefits of infant massage” artículo en web de la Infant Massage USA

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.